(kb. 12 darab)
A sütő hőmérséklete: 200 ºC, légkeveréses: 200 ºC
Hozzávalók:
175 g kockamargarin vagy vaj
175 g félédes vagy keserű csokoládé
2 dl cukor
3 tojás
1 ½ dl finomliszt
½ teáskanál instant kávégranulátum
Bevonat:
1 dl habtejszín
150 g félédes vagy keserű csokoládé
25 g vaj
Elkészítése:
Kenjünk és lisztezzünk ki egy 24 centis kapcsos tortaformát. Olvasszuk meg a vajat egy nagy lábosban. Vegyük le a lángról. Törjük darabokra a csokoládét, és adjuk a vajhoz, időnként keverjük meg, hogy könnyebben felolvadjon.
Keverjük bele a cukrot. Válasszuk szét a tojásokat, a fehérjét félretéve egy nagy keverőtálba. Adjuk a sárgáját a csokoládés keverékbe, kézi mixszerrel keverjük könnyűre és habosra. Keverjük össze a lisztet és az instant kávét, majd adjuk a csokoládékrémhez. Alaposan keverjük össze. Verjük kemény habbá a tojásfehérjét, és forgassuk ezt is a csokoládés keverékbe. Öntsük a tésztát az előkészített formába.
Azonnal tegyük a sütő alsó rácsára, és süssük 25-30 percig. A sütemény közepének kicsit nedvesnek kell lennie.
Lazítsuk meg a tortaforma oldalát, és hagyjuk kihűlni a tortát. A teteje lehet, hogy megreped kicsit sütés közben. A bevonathoz melegítsük fel a tejszínt. Törjük darabokra a csokoládét, és a vajjal együtt adjuk a tejszínhez. Kevergessük, míg teljesen felolvad. Hagyjuk kihűlni egy kicsit a bevonatot. Öntsük a tortára, és kenjük szét egy spatulával.
A tortát hidegen, lehetőleg tejszínhabbal tálaljuk. A tortát olvasztott csokoládéval is bevonhatjuk, és tejszínhabbal díszíthetjük.
Vissza a többi mennyei csokis recepthez »
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK