Ehhez van egy kitűnő javaslatunk: mostantól ugyanis a Paris Budapest Restaurant minden hónapban egyszer megnyitja konyhájának kapuit és tematikus főzőkurzusok keretein belül, igazi luxuskörülmények között avatja be a vállalkozó kedvűeket a főzőtudomány alapjaiba. A házigazda a Sofitel Budapest Chain Bridge szálloda mesterszakácsa, Andreas Mensch.
A Paris Budapest Restaurant lélegzetelállító kilátást nyújtó gourmet étterem Budapest szívében, mely az év minden napján francia és magyar ínyencségekkel várja vendégeit. A napi menün és szálloda tematikus hetein kívül azonban ez év eleje óta egy igazi különlegességgel készül a szálloda főszakácsa azon vendégek részére, akik nem csak élvezni szeretik az elkészített ételek ízharmóniáját, hanem szívesen részt is vesznek azok elkészítésében a milliónyi titkot rejtő konyha ajtaja mögött.
Az étterem idén már többször volt helyszíne különböző tematikájú főzőkurzusoknak, ahol a legjobb szakemberektől leshettek el a résztvevők különböző fortélyokat, a szezonhoz és alkalomhoz illő legínycsiklandóbb menüsorok elkészítése során. A lelkes kukták próbálkozhattak már Valentin napra, avagy tavaszra hangolt menüsorokkal, melyek elkészítését játszi könnyedséggel mutatja be a szálloda mesterszakácsa, Andreas Mensch, aki kiváló tapasztalatokkal rendelkezik. Főszakácsként az Egyesült Államokban, Moszkvában és Lettországban is elismerést vívott ki magának, mielőtt hazánkba érkezett. Andreas lépésről lépésre magyarázza el a konyhában még kezdő, vagy már éppen profi résztvevőknek azokat a trükköket és díszítési praktikákat, mellyel az étel különlegessé és egyedivé tehető.
Az étterem szeretné, ha ez a jól indult hagyomány folytatódna, és a háziasszonyokat, párokat vagy éppen lelkes fiatalokat bevezethetné a főzőtudomány ismeretlen, ámde annál csodálatosabb világába.
A következő időszakban ezekre a főzőkurzusokra kerül sor a Paris Budapest Restaurant-ban:
Április 20. Húsvéti menüsor
Május: Eper és Spárga menüsor
Június: Barbecue főzőkurzus
Szemezgetve a résztvevőknek szánt menüsorokból hamarosan tehát bárki megtanulhatja, hogyan kell zöldfűszerrel pácolt perces steak-et készíteni, hogyan kell spárgakrémlevest grillezett tengeri fésűkagylóval díszíteni, és mi a tökéletes egyveleg a fehércsokoládés málnatortához.
Ne féljünk hát újat tanulni, legyünk merészek és merjünk belevágni a főzőtudomány lényegébe, hogy aztán profi módjára láthassunk vendégül bárkit az év bármely időszakában!
Bon appétit!
Részletes információ: www.parisbudapest.hu
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK