Hozzávalók:
1 egész fej fokhagyma
1 fej brokkoli
2 evőkanál olívaolaj
1 nagy fej vöröshagyma, apróra vágva
1l sószegény csirkehúsalaplé
1 rózsaburgonya, meghámozva, feldarabolva
½ pohár sovány natúr joghurt
Elkészítése:
1. A sütőt melegítsd elő 200°C-ra. A fokhagyma tetejét vágd le, hogy a gerezd belseje feltáruljon. Dupla réteg vagy vastagabb fajta alufóliába bugyolálva süsd puhára (nagyjából egy órát vesz igénybe.
2. Közben a brokkoli fejecskéit tördeld le, és vagdald össze (nem kell apróra). A szárakat, miután a külső rétegüket lehántottad, szintén gondosan aprítsd fel.
3. Nagy lábosban, közepes lángon forrósítsd föl az olajat.
4. Fonnyaszd meg benne a vöröshagymát barnulásig. Ekkor önts hozzá 3 csésze alaplét, és tegyed bele a brokkolit meg a krumplit is. Forrald fel, aztán gyenge tűzön, fedő alatt főzd fél órán át, míg a brokkoliszár-darabok a krumplival együtt egészen megpuhulnak.
5. Nyomd ki a sült fokhagymagerezdeket a héjukból, és turmixgépben dolgozd el a forró brokkolis lével, majd töltsd vissza a lábosba.
6. Öntsd fel a maradék alaplével és 1 csésze vízzel. Lassú tűzön 10 percig melegítsd, hogy az ízek összeérjenek. Tálaláskor minden adag tetejére tegyél egykanálnyi joghurtot.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK