Hozzávalók:
- 700 g földieper
- 100 g aszalt vörös áfonya
- 2 dl almalé
- 25 dkg 3:1 befőző cukor
A földiepret a szárától megtisztítjuk, megmossuk, apró kockákra vágjuk. A vörös áfonyát is apróra vágjuk, és kimérünk két deci almalevet.
A gyümölcsöket, a cukrot és az almalevet egy fazékba öntjük, jól elkeverjük, állandó kevergetés mellett felforraljuk, és egy-két percig hagyjuk zubogva forrni. Ha szükséges, leszedjük a habot a tetejéről (ha ott marad sem történik tragédia), előkészített üvegekbe merjük, jól lezárjuk, majd öt percre fejjel lefelé állítjuk.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK