Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Egzotikus csirke csíkok

Szerző:
Szabó Anna


Hozzávalók:

30 dkg barna rizs
15 dkg csirkemell
egy kisebb fej vöröshagyma
kevés olíva olaj
4 dl főzőtejszín
fehér bors
tengeri só
kevés méz
egy konzerv ananász

 

Elkészítés:

1. Kevés olajon pirítsuk üvegesre a finomra vágott hagymát, majd tegyük, rá a megmosott, megtisztított, vékonyra szeletelt csirkemell csíkokat.

2. Sózzuk meg a húst, de csak akkor, amikor már levet engedett a serpenyőben. Ez azért is hasznos, mert a só vízelvonó képessége által hamarabb elpárolog a folyadék.

3. Pirítsuk át a hagymával, majd ha félig megpuhult, tegyük hozzá a lecsepegtetett ananász kockákat, szórjuk meg fehér borssal, és adjuk hozzá a két evőkanál mézet.

4. Kicsit hagyjuk karamellizálódni! Öntsük fel tejszínnel, végül addig főzzük, míg teljesen át nem puhul a csirke. Párolt rizs tökéletesen illik hozzá köretnek.

5. Még pikánsabb lesz, ha tálaláskor megszórod szeletelt, hántolt mandulával.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL