500 g szilva
100 g cukor
1 db ánizsmag
100 ml vörösbor
200 g pirítóskenyér
1 teáskanál vaníliás cukor
100 g vaj
60 g porcukor
1 tojássárgája
1 egész tojás
2-3 teáskanál narancshéj
Só
500 g ricotta
1. A szilvát felezd meg és magtalanítsd. Közepes lángon egy fazékban karamellizáld a cukrot. Az ánizsmagot és a vörösbort is add hozzá, amikor nagyjából egyállagú lett, akkor dobd bele a szilvákat, majd forrald fel az egészet.
2. A kenyeret morzsold szét. A vaníliás cukrot a 75 g vajjal és 50 g porcukorral keverd habosra.
3. A tojássárgáját, a tojást és az egyik 100 g pirítós kenyér morzsáját, a narancshéjjal egy csipetnyi sóval keverd jól össze. A ricottát is add hozzá, és keverd jól el benne.
4. Egy széles fazékban 3 l vizet egy kevés sóval forralj fel. Bevizezett kézzel formálj kis golyókat a ricottás krémből és dobd a lobogó forró vízbe. Addig kell főzni, míg a galuskák a víz felszínére nem jönnek.
5. 25 g vajat egy serpenyőben forralj habosra, majd a maradék pirítós kenyér morzsát futtasd meg rajta, nagyjából 1-2 percig.
6. A galuskákat hempergesd meg ebben a morzsában.
7. Tálaláskor tegyél egy kevés szilvamártást a tányér aljára, majd erre helyezd a galuskákat ízlés szerint. Kevés porcukorral is meghintheted.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK