Tipp Narancslé helyett frissen kicsavart citromlével is meglocsolhatjuk a csirkét. Húsa ízletesebb, porhanyósabb lesz. |
2. Tengeri hal joghurtos salátával
Hozzávalók
- 1 nagy fej saláta,
- 2 db póréhagyma,
- 10 dkg szójacsíra,
- 3-4 szelet fehér húsú tengeri hal,
- 2 dl joghurt,
- 1 citrom,
- olívaolaj, só, bors.
Elkészítés
A szeletekre vágott halat locsoljuk meg a citrom kifacsart levével, sózzuk, borsozzuk. Pároljuk néhány percig. (Grillezhetjük is, fóliában gyorsan megpuhul.)
Közben a megtisztított póréhagymát karikázzuk fel, szórjuk a párolódó halhoz. A megmosott salátát csepegtessük le, tépkedjük darabokra. Rendezzük el a tálon, adagoljuk hozzá a párolt halat, és a póréhagymát. Locsoljuk meg kevés olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk ismét. A joghurtot ízesítsük a maradék citromlével, majd csepegtessük a saláta tetejére. Díszítsük a citrom reszelt héjával, és néhány szál póréhagymalevéllel.
3. Spenótos omlettcsoda
Hozzávalók
- 4 db tojás,
- 1 újhagyma,
- 10 dkg spenót,
- 20 dkg paradicsom,
- 1 citrom,
- 1 dl joghurt,
- vaj, só, bors, pirospaprika,
- petrezselyem, ecetes gyöngyhagyma.
Elkészítés
A felvert tojásokat ízesítsük pirospaprikával. Nagyon kevés vajon, kerek serpenyőben süssünk vékony rántottát. Lapáttal kiszedve előmelegített sütőben pihentessük egy kis ideig. Közben a tisztított spenótot pároljuk, szűrjük le és passzírozzuk át, majd keverjük ki a joghurttal.
Fűszerezzük sóval, borssal, apróra vágott újhagymával és petrezselyemmel, majd cseppentsünk rá citromlevet. A krémesre kevert tölteléket terítsük a vékony tojáslapra, majd hajtsuk félbe. Forró sütőben szárítsuk néhány percig. Tálalás előtt a szeleteljük fel tetszés szerinti darabokra, és paradicsommal, ecetes gyöngyhagymával fogyasszuk.
4. Kivikehely
Hozzávalók (1 kehelyhez)
- 2 kivi
- 2 evőkanál tejszín
- 1 teáskanál méz
Elkészítés
A kivit hámozzuk meg, és szeleteljük fel. Néhány karikát tegyünk félre a díszítéshez. A maradékot passzírozzuk át, a tejszínt verjük kemény habbá a mézzel, majd adagoljuk hozzá a gyümölcspürét. Tegyük kehelybe és hűtsük tálalásig, majd kivikarikával díszítsük.
5. Narancs koktél
Hozzávalók
- 3 db narancs,
- fél dl cukor,
- 2 dl víz,
- 3 tojásfehérje,
- 1 evőkanál cukor.
Elkészítés
A kifacsart narancs levét keverjük ki cukorral, vízzel. A tojásfehérjét verjük habosra kevés cukorral. Öntsük hozzá a narancslevet jól kikeverve, majd néhány órára tegyük hűtőszekrénybe. Tálaláskor még egyszer mixeljük, hidegen kínáljuk narancskarikával.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK