12 dkg kockára vágott kenyér
3 evőkanál extraszűz-olívaolaj
10 dkg sonka (lehetőség szerint prosciutto) csíkokra vágva
2 gerezd reszelt fokhagyma
2 evőkanál vörösborecet
¼ teáskanál só
¼ teáskanál őrölt borrs
4 csésze összetépkedett rukola
2 csésze kockákra vágott dinnye
2 evőkanál friss, aprított bazsalikom
Melegítsd elő a sütőt 120 ºC-ra. Pirítsd meg a kenyérdarabokat nagyjából húsz percen keresztül.
Addig felforrósított olajon futtasd meg a sonkát – míg ropogós nem lesz. Add hozzá a fokhagymát, és további 30 másodpercig süsd őket együtt. Keverd hozzá a borecetet és sózd, borsozd.
Az összetépkedett rukolát és a kenyeret halmozd egy tálra, majd dobd rá dinnyét, ezután pedig a sonkás fokhagymás keveréket.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK