60dkg csirkemell
20dkg vaj
2dl tejszín (vagy tejföl)
1-2dl száraz fehérbor
4ek ketchup
10dkg liszt
Só, bors, kakukkfű
1. Először pucold meg a csirkemellet, majd vágd kb. 1 cm-es csíkokra, majd alaposan sózd be. A liszt felében keverj el borsot és forgasd meg benne a csirkemell csíkokat.
2. A maradék lisztből és a vajból kezdj el fehér rántást készíteni (értsd: pirospaprika nélkül). Amikor forrni kezd, add hozzá a kakukkfüvet, és a borsot.
3. Öntsd fel a borral, a ketchuppal, majd szép lassan keverd hozzá a tejszínt is, melegítsd tovább rottyanásig.
4. A csirkemell csíkokat öntsd bele egy tepsibe, majd borítsd rá a mártást, kicsit keverd össze, végül sütőben süsd készre.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK