Hozzávalók:
12 közepes méretű cukkini, végeik levágva
Tengeri só és frissen őrölt bors
2 kis fej hagyma 5 evőkanál tejszín, tejföl vagy zsíros tej
6 evőkanál vaj
6 tojás, felverve
5 evőkanál extra szűz olívaolaj
8 evőkanál frissen reszelt parmezán
2 evőkanál felaprított petrezselyem
6 evőkanál zsemlemorzsa
1 kiskanál friss majoránna
Elkészítése:
1. A sütőt melegítsük elő 190°C-ra. A cukkinit karikázzuk, vagy kockázzuk fel, gyengén sózzuk be, és egy szűrőben hagyjuk kb. fél órát állni. Ezután öblítsük le és törölgessük szárazra.
2. A hagymát vékonyan szeleteljük fel és pároljuk meg 5-5 evőkanál olaj és vaj keverékén, lassú tűzön.
3. A maradék olaj felével kenjünk ki egy gyűrűformát vagy tűzálló tálat.
4. A cukkinit dobjuk a hagymára, és lassú tűzön, gyakran kevergetve főzzük puhára. Amikor kész, tegyük félre hűlni, majd keverjük bele a petrezselymet, a majoránnát, a sót és a borsot.
5. Egy másik tálban habverővel keverjük simára a tejszínt a tojásokkal és a parmezánnal, ízlés szerint sózzuk-borsozzuk.
6. Amikor a cukkini teljesen kihűlt, keverjük a tojásos masszába.
7. A kiolajozott formát vagy tálat szórjuk meg a zsemlemorzsa felével, ügyelve, hogy bőven jusson mindenhova. Öntsük bele a cukkinis masszát, majd a forma alját ütögessük meg, hogy a massza szépen szétterüljön benne. Szórjuk meg a többi zsemlemorzsával és csorgassuk a tetejére a maradék olajat.
8. Az előmelegített sütőben süssük kb. 30 percig, míg megszilárdul. A sütőből kivéve hagyjuk kicsit hűlni, majd borítsuk tálra. Melegen és hidegen is finom.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK