Szabó Anna
1 fej vöröshagyma
25dkg paradicsom
75dkg padlizsán
4-5ek olívaolaj
20dkg füstölt kolbász
Só, bors, őrölt pirospaprika

1. Készítsd elő a vöröshagymát, vagyis pucold meg, majd szeleteld fel. Szeleteld fel karikákra a kolbászt. Olajos lábosban süsd ki a kolbász zsírját alacsony lángon, fedő alatt. Amikor kisült a kolbász zsírja, keverd hozzá a vöröshagymát, majd párold együtt őket.
2. Időközben előkészítheted a többi hozzávalót. Vagyis mosd meg a paradicsomot és a paprikát. A paradicsomot vágd gerezdekre, csippentsd le belőle a zöld részt. A padlizsán héját húzd le, majd szeld fel kockára.
3. Ha a vöröshagyma már üvegesre sült, akkor add hozzá először a paradicsomot, fedő alatt párold tovább. Majd amikor levet eresztett, szórd hozzá a padlizsánt, és alaposan keverd össze. Sózd, borsozd. Öntsd hozzá a pirospaprikát: ha még nincs elég rutinod, akkor húzd le addig a tűzről, míg alaposan el nem kevered, mert ha odakap, megkeseredik. Párold készre fedő alatt.
4. Ízlés szerint tálalhatod rizzsel, tarhonyával, kenyérrel…
OLVASS TOVÁBB!
3 isteni karácsonyi puding - Mind a 10 ujjadat megnyalod!
A karácsonyi puding hagyományos megédesítője, elválaszthatatlan kísérője az év legnagyobb ünnepének. A hagyomány azt tartja, hogy ah...
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK