1 fej vöröshagyma
25dkg paradicsom
75dkg padlizsán
4-5ek olívaolaj
20dkg füstölt kolbász
Só, bors, őrölt pirospaprika
1. Készítsd elő a vöröshagymát, vagyis pucold meg, majd szeleteld fel. Szeleteld fel karikákra a kolbászt. Olajos lábosban süsd ki a kolbász zsírját alacsony lángon, fedő alatt. Amikor kisült a kolbász zsírja, keverd hozzá a vöröshagymát, majd párold együtt őket.
2. Időközben előkészítheted a többi hozzávalót. Vagyis mosd meg a paradicsomot és a paprikát. A paradicsomot vágd gerezdekre, csippentsd le belőle a zöld részt. A padlizsán héját húzd le, majd szeld fel kockára.
3. Ha a vöröshagyma már üvegesre sült, akkor add hozzá először a paradicsomot, fedő alatt párold tovább. Majd amikor levet eresztett, szórd hozzá a padlizsánt, és alaposan keverd össze. Sózd, borsozd. Öntsd hozzá a pirospaprikát: ha még nincs elég rutinod, akkor húzd le addig a tűzről, míg alaposan el nem kevered, mert ha odakap, megkeseredik. Párold készre fedő alatt.
4. Ízlés szerint tálalhatod rizzsel, tarhonyával, kenyérrel…
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK