15 darab
A sütő hőmérséklete: 200 ºC, légkeveréses: 175 ºC
Hozzávalók:
3 dl finomliszt
¾ dl kukoricakeményítő
¾ dl átszitált porcukor
1 teáskanál vaníliás cukor
150 g hideg vaj
1 ½ evőkanál világos kukoricaszirup
Csokoládétrüffel töltelék:
1 dl habtejszín
½ dl tej
150 g félédes csokoládé
1 tojás sárgája
Díszítéshez: Porcukor
Elkészítése:
Keverjük össze a száraz hozzávalókat a munkafelületen. Kockázzuk fel a vajat, és morzsoljuk a lisztes keverékhez. Adjuk hozzá a szirupot, és gyorsan gyúrjuk össze. Nyújtsuk ki a tészta egyharmadát, és vágjunk ki belőle kis korongokat. Tegyük őket kikent tepsibe. Süssük a sütő középső rácsán nagyjából 4 percig.
A maradék tésztát nyomkodjuk a formákba, a tésztát nyomkodjuk fel a forma falára is. A szélek vastagsága egyenletes legyen. Süssük a sütő alsó rácsán 8-10 percig. Amint kész vegyük ki őket a formákból, és hagyjuk kihűlni.
Forraljuk fel együtt a tejet és a tejszínt. Daraboljuk fel a csokoládét, adjuk hozzá, és kevergessük, míg megolvad. Tegyük a hűtőbe, míg kihűl.
Keverjük habosra a coskoládékrémet. Adjuk hozzá a tojássárgáját, majd töltsük meg a tésztakosárkákat a trüffelkrémmel. A tetejükre helyezzük rá az először megsütött kicsi korongokat. Szitáljunk rájuk porcukrot.
A süteményt tároljuk hűtőben.
Vissza a többi mennyei csokis recepthez »
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK