200 g kockamargarin vagy vaj, megpuhítva
1 dl porcukor
1 dl burgonya- vagy kukoricakeményítő
4 dl finomliszt
Bevonat:
100 g félédes csokoládé
3-4 csepp borsmentaolaj
1. Keverd habosra a vajat a cukorral. Keverd hozzá a keményítőt és a lisztet. Formálj belőle kis labdákat, és helyezd őket kikent vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe.
2. Készíts kis mélyedést mindegyik labda közepébe. Süsd a sütő középső rácsán nagyjából 10 percig. Hagyd a tepsiben kihűlni.
3. Olvaszd meg a csokoládét vízfürdő felett vagy a mikrohullámú sütőben, és keverd bele a borsmentaolajat. Töltsd meg a mélyedéseket a mentás csokoládéval, majd kicsit hagyd állni.
A sütő hőmérséklete: 175 ºC, légkeverésesé: 175 ºC
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK