Szabó Anna
Hozzávalók:
16 szelethez
A tésztához:
6 tojás
6 evőkanál kristálycukor
6 evőkanál finomliszt
A krémhez:
1 csomag főzni való vaníliás vagy csokoládé ízű pudingpor
3 dl tej
3 púpozott evőkanál kristálycukor
2 csomag vaníliás cukor
10dkg étcsokoládé
5dkg margarin
3dl habtejszín
1 csomag habfixáló por
A tetejére: 8-10dkg étcsokoládé

Elkészítése:
1. A tojások sárgáját a cukor kétharmadával krémesre, fehéredésig elkeverjük. Ez elektromos habverővel, maximális fokozaton 3-4 perc. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé a maradék cukrot is beledolgozzuk.
2. Egyharmadát a cukros tojássárgájára tesszük, de még nem keverjük el. A liszt egyharmadát rászitáljuk, így nem lesz csomós, majd óvatos mozdulatokkal összeforgatjuk. A maradék habot és lisztet ugyanígy, két részletben keverjük bele.
3. Egy nagy tepsit vagy tortaformát kivajazunk, belisztezünk vagy sütővel kibélelünk. A masszát egyenletesen rásimítjuk. Előmelegített sütőben, közepes lángon (180°C; légkeveréses sütőben 165°C) kb. 20 perc alatt megsütjük. (Tortaforma esetén 30-35 percig sütjük. Akkor jó, ha a szélén a forma falától kezd elválni.)
4. A krémhez a pudingport a tejjel és a kétféle cukorral egy lábasba tesszük, kevergetve pár perc alatt sűrű krémmé főzzük. A tűzről lehúzva a csokoládét beletördeljük, a vajat beledobjuk. Ha fölolvadtak, jól elkeverjük.
5. A tejszínt kemény habbá verjük, a vége felé a habfixálót is hozzáadjuk. Óvatos mozdulatokkal a már kihűlt csokoládés krémbe forgatjuk.
6. A tortakorongot lapjában 3 egyenlő részre vágjuk, majd a csokoládés habbal megtöltjük úgy, hogy az oldalára is jusson belőle. Hűtőszekrényben 2-3 órán át dermesztjük, végül a tetejét olvasztott csokoládéval bevonjuk.
OLVASS TOVÁBB!
3 isteni karácsonyi puding - Mind a 10 ujjadat megnyalod!
A karácsonyi puding hagyományos megédesítője, elválaszthatatlan kísérője az év legnagyobb ünnepének. A hagyomány azt tartja, hogy ah...
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK