900g póréhagyma
1 közepes hagyma
1 kk olívaolaj
2 kk liszt
5dl sovány tej
100g csiperkegomba
1 kk szójaszósz
Szerecsendió
150g sovány juhsajt
1 csipet őrölt édes paprika
Só
1. Levágjuk a póréhagyma alját és zöld részét. A fehér részét hosszában kettévágjuk, megmossuk, majd kb. 10cm hosszú darabokra vágjuk. 15 percig gőzöljük, majd megszárítjuk egy konyharuhán.
2. Közben megtisztítjuk és felszeleteljük a hagymát. Az olajon, erős lángon 2 percig sütjük, folyamatosan keverve. Hozzáadjuk a lisztet, és gyorsan összekeverjük. Ráöntjük a tejet, és folyamatosan keverve felforraljuk. Lefedjük, és még 5 percig főzzük mérsékelt lángon.
3. Előmelegítjük a sütőt 160 ºC-ra (5-6. fokozat).
4. Megmossuk és felszeleteljük a csiperkegombát. A tejes keverékhez adjuk, felforraljuk, majd 30 másodpercig mixeljük. Kis lyukú szűrőn átpasszírozzuk, szójaszósszal, sóval és egy kis reszelt szerecsendióval ízesítjük.
5. A juhsajtot összekeverjük az őrölt paprikával és egy kis gombás szósszal. Egy sütőtálba lerakjuk a póréhagyma felét, és beborítjuk a juhsajttal. Rátesszük a maradék póréhagymát, és leöntjük a gombaszósszal. Néhány percig sütjük, és melegen tálaljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK