Hozzávalók
- 8-10 db csirkeszárny
- 5-6 ek apró szemű kukoricadara
- só
- őrölt fehér bors
- 1 mk kakukkfű
- 1 tk pirospaprika
- 3-4 ek olívaolaj
- 50 dkg krumpli
- 2 ek kukoricadara
- 1 mk pirospaprika
Elkészítés
A csirkeszárnyakat ízlés szerint sózzuk, majd hagyjuk egy fél órát állni. Ezután egy tálcára szórjuk rá a kukoricadarát, a kakukkfüvet, az őrölt borsot és a pirospaprikát, majd keverjük össze.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, és locsoljuk meg az olívaolaj felével. A csirkeszárnyakat alaposan forgassuk bele a fűszeres kukoricadarába, és helyezzük egymás mellé a tepsiben.
A krumplit pucoljuk meg, vágjuk fel ízlés szerint hasábokra, majd papírtörlővel töröljük szárazra.
A kukoricadarát keverjük össze a pirospaprikával, szórjuk rá a szárazra törölt krumplira, alaposan forgassuk össze, majd tegyük a tepsibe, a csirkeszárnyak mellé. A maradék olívaolajjal spricceljük le mind a csirkeszárnyakat, mind a krumplit.
Helyezzük be a sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük szép pirosra. (Nem kell előmelegíteni a sütőt!) Amikor szép pirosra sültek a csirkeszárnyak, még forrón locsoljuk meg a sütéskor összegyűlt olajjal.
Sárgarépa saláta hozzávalói
- 2-3 szál nagyobb sárgarépa
- 2-3 db paszternák
- koriander (vagy petrezselyemzöld)
Dresszing hozzávalói
- 2 ek fehér mustecet
- 1 ek víz
- 3 tk magos dijoni mustár
- 2 ek méz
- 3-4 ek olívaolaj
- csipet só
Elkészítés
A sárgarépát és a paszternákot vékonyan karikázzuk fel, majd enyhén sós vízben, pár perc alatt főzzük roppanósra. Szűrjük le, és hűtsük ki egészen.
A dresszing hozzávalóit keverjük alaposan össze, majd adjuk hozzá a teljesen kihűtött zöldségeket. Szórjuk meg az apróra vágott korianderrel (vagy petrezselyemzölddel), majd keverjük óvatosan össze, vigyázva, hogy a zöldségek ne törjenek. Tálalás előtt legalább egy órát hagyjuk állni, hogy az ízek kellően összeérjenek.
Forrás és képek: Gizi receptjei
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK