500g udon tészta
1 evőkanál mogyoróolaj
2 evőkanál finomra vágott kínai metélőhagyma vagy snidling
3 gerezd fokhagyma, összezúzva
3 friss kis thai csili, kimagozva és finomra vágva
500g sovány, darált sertéshús
60ml világos szójaszósz
125ml csirkealaplé
80g babcsíra
4 mogyoróhagyma, vékonyra szelve
1. A tésztát egy nagy fazék forró vízben főzzük ki, majd szűrjük el. Vokban hevítsünk olajat, dobd bele a metélőhagymát, a fokhagymát, valamint a csilit, és párold, amíg illatozni kezd.
2. Adjuk hozzá a húst, és pároljuk ezt is, míg színt nem változtat. Ekkor öntsük a vokba a szójaszószt és a csirkealaplét is, és az egészet forrósítsuk fel. A ragut halmozzuk szépen a tésztára.
3. Babcsírával és hagymával megszórva tálaljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK