Hozzávalók:
1db citrom
3db tojás
35dkg kristálycukor
10dkg liszt
5dkg étkezési keményítő
1tk sütőpor
2 tojásfehérje
10g zselatin
500g tejföl
5ek limoncello
300g tejszín
Zsiradék a forma kikenéséhez
Elkészítése:
1. Készítsd elő a citromokat: mosd meg alaposan őket egy körömkefével, folyó hideg víz alatt. Törölgesd meg, majd reszeld le és csavard ki őket.
2. Válassz szét két tojást. A fehérjéket kettő evőkanál hideg vízzel verj kemény habbá. Szórj bele 12 dkg kristálycukrot. Válaszd szét – külön – a harmadik tojást, aminek ezúttal a sárgáját dolgozd a cukros fehérjehabba.
3. A lisztet szitáld át, és keverd hozzá a sütőport. Kisebb adagokban forgasd a habba. Majd töltsd a kikent kapcsos tortaformába.
4. A félretett három tojásfehérjét egy teáskanálnyi citromlével verj fel kemény habbá, közben adagolj hozzá 12 dkg kristálycukrot. A habot simítsd hullámos formában a tészta tetejére, majd a forma belső szélén húzd végig az ujjad körben – a lényeg, hogy a tortaforma belső szélénél nagyjából 1 centiméternyi szabad hely maradjon körben. Süsd 30-35 percig, míg a hab aranybarna lesz. Ha kivetted a sütőből, várd meg míg kihül.
5. A zselatint a csomagoláson írt utasítás szerint készítsd elő. Közben a tejfölt a megmaradt kristálycukrot és citromlevet- valamint héjat, és a limoncellóval keverj össze, add hozzá a zselatint is. A tejszínt verd kemény habbá, és forgasd óvatosan a zselatinos krémbe.
6. Vágd két részbe a tésztát. Az első lapra simítsd el a krémet, helyezd rá a második lapost és ennek a tetejére kerül a habsikás tésztalap.
7. Tálalás előtt 3 órát legalább hűteni kell, a tetejét ízlés szerint megszórhatod porcukorral, apróra reszelt citromhéjjal.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK