Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Citromtorta habsikával

Szerző:
Szabó Anna
Szeletnyi álom, hogy édes-savanyú ízével kibírd ebédig!

 

Hozzávalók:

1db citrom
3db tojás
35dkg kristálycukor
10dkg liszt
5dkg étkezési keményítő
1tk sütőpor
2 tojásfehérje
10g zselatin
500g tejföl
5ek limoncello
300g tejszín
Zsiradék a forma kikenéséhez



Elkészítése:

1. Készítsd elő a citromokat: mosd meg alaposan őket egy körömkefével, folyó hideg víz alatt. Törölgesd meg, majd reszeld le és csavard ki őket.

2. Válassz szét két tojást. A fehérjéket kettő evőkanál hideg vízzel verj kemény habbá. Szórj bele 12 dkg kristálycukrot. Válaszd szét – külön – a harmadik tojást, aminek ezúttal a sárgáját dolgozd a cukros fehérjehabba.

3. A lisztet szitáld át, és keverd hozzá a sütőport. Kisebb adagokban forgasd a habba. Majd töltsd a kikent kapcsos tortaformába.

4. A félretett három tojásfehérjét egy teáskanálnyi citromlével verj fel kemény habbá, közben adagolj hozzá 12 dkg kristálycukrot. A habot simítsd hullámos formában a tészta tetejére, majd a forma belső szélén húzd végig az ujjad körben – a lényeg, hogy a tortaforma belső szélénél nagyjából 1 centiméternyi szabad hely maradjon körben. Süsd 30-35 percig, míg a hab aranybarna lesz. Ha kivetted a sütőből, várd meg míg kihül.

5. A zselatint a csomagoláson írt utasítás szerint készítsd elő. Közben a tejfölt a megmaradt kristálycukrot és citromlevet- valamint héjat, és a limoncellóval keverj össze, add hozzá a zselatint is. A tejszínt verd kemény habbá, és forgasd óvatosan a zselatinos krémbe.

6. Vágd két részbe a tésztát. Az első lapra simítsd el a krémet, helyezd rá a második lapost és ennek a tetejére kerül a habsikás tésztalap.

7. Tálalás előtt 3 órát legalább hűteni kell, a tetejét ízlés szerint megszórhatod porcukorral, apróra reszelt citromhéjjal.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL