A burokhoz:
25 dkg mogyoró megpirítva, lehéjazva
9 dkg cukor
Fél kávéskanál őrölt fahéj
4-5 evőkanál vaj felolvasztva
A töltelékhez:
75dkg krémsajt szobahőmérsékleten
28 dkg méz
6 tojás szétválasztva, szobahőmérsékleten
1 evőkanál reszelt citromhéj
1 evőkanál reszelt narancshéj
1 kávéskanál vaníliaaroma
3 evőkanál felaprított,kandírozott narancshéj ízlés szernt
6 dkg cukor
A díszítéshez:
Felaprított, pirított, lehéjazott mogyoró, friss eper ízlés szerint.
A burokhoz robotgéppel aprítsuk a mogyorót a cukorral meg a fahéjjal egész finomra, de nem pépesre. Adjunk hozzá annyi vajat, amennyi összetartja. Nyomkodjuk ezt a masszát egy 23 cm átmérőjű, szétszedhető tortaforma aljára, és részben az oldalára, majd tegyük félre.
A töltelékhez melegítsük elő a sütőt 180 ºC-ra (gázsütő 4. fokozat). Rakjuk a krémsajtot meg a tejszínt egy tálba, és habverővel vagy robotgéppel dolgozzuk simára. Tegyük bele a mézet, és keverjük csomómentesre, majd adjuk hozzá a tojássárgáját, a citrom- és narancshéjat, a vaníliát és a kandírozott narancshéjat.
Nagy tálban verjünk habot a tojásfehérjéből. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, míg a hab majdnem egészen keménnyé válik. Egyharmadát forgassuk a krémsajtba, majd a többit is adjuk hozzá. Töltsük az előkészített formába, és a középső rácson addig süssük, míg a széle kezd megszilárdulni (kb. 45-50 perc). Ellenőrzésként gyengéden ütögessük meg a formát. Kapcsoljuk ki a sütőt, és résnyire nyitott ajtó mellett 2 órát pihentessük a sütőben.
Vegyük le a forma oldalát, és csúsztassuk a tortát a tálra. Szórjuk meg a felaprított mogyoróval, és ízlés szerint rakjuk körbe eperrel.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK