300 g vörösbaba
4 darab paradicsom
1-1 piros és zöld húsú paprika
1 fej vöröshagyma
1 fej fokhagyma
1,2 kg oldallapocka
2 evőkanál földimogyo-olaj
5 dl húsleves (kockából is lehet)
2 evőkanál sűrített paradicsom
30 dkg porcukor
1 kávéskanál őrölt kömény
Őrölt chili paprika
Só, bors
Áztassunk be 300 g vörösbabot 24 órára hideg vízbe, majd csepegtessük le. Tegyük egy fazékba, öntsük le annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, forraljuk fel, főzzük 1 percig, majd csepegtessük le. Még egyszer ismételjük meg ezt a műveletet, azután tegyük félre a babot. Készítsük elő a zöldségeket: 4 paradicsomot mártsunk forró vízbe, húzzuk le a héjukat, és magozzuk ki őket.
Vágjuk négyfelé a paradicsomokat. Szeleteljünk fel 5 gerezd fokhagymát és 2 fej vöröshagymát. Mossunk meg 1 piros húsú és 1 zöld húsú paprikát, csumázzuk és magozzuk ki és vágjuk fel kis kockákra. Készítsünk ki 1,2 kg húst (az oldallapocka kiváló ehhez a recepthez), távolítsuk el belőle az inakat, majd vágjuk kis kockákra. Sózzuk, borsozzuk.
Forrósítsunk fel 2 evőkanál földimogyoró-olajat egy vaslábasban, és 10 perc alatt pirítsuk rajta aranysárgára a húst, majd szedjük át egy tálra. Ugyanebben az edényben folyamatos keverés mellett pirítsuk 10 percig a hagymát, a fokhagymát és a paprikát, majd adjuk hozzá a friss paradicsomokat, 2 evőkanál sűrített paradicsomot, a főtt húst, 5 dl marha- vagy borjúhúslevest és az előfőzött babot.
Sózzuk, borsozzuk, adjunk hozzá 1 kávéskanál őrölt köményt, 30 g porcukrot és 4 csipet őrölt csilipaprikát. Forraljuk fel, és lassú tűzön főzzük körülbelül 2 óra 30 percen keresztül. Kóstoljuk meg a mártást, és ízesítsük még, ha szükséges. Szedjük át egy nagy tálba, és a tetejét szórjuk meg finomra vagdalt friss korianderrel. Kínáljunk hozzá apróra vágott hagymát és tabasco szószt.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK