125ml csirkealaplé
2tk kukoricaliszt
2tk kristálycukor
Fél tk szezámolaj
1ek növényi olaj
500g csirkemellfilé, vékonyra szeletelve
4db mogyoróhagyma, darabokra vágva
1ek reszelt gyömbér
2tk fokhagymakrém
500g brokkoli
2ek víz
1. Keverjük össze egy tálban a csirkealaplét, a cukrot és a szezámolajat. Az olaj felét hevítsük fel egy nagy serpenyőben vagy vokban, majd kisebb adagokban pirítsuk meg a csirkehúst.
2. A maradék olajat is hevítsük fel ugyanabban a serpenyőben, és pároljuk meg a hagymát, a gyömbért, a fokhagymát és a brokkolit.
3. Adjuk hozzá a vizet is, és főzzük, amíg a brokkoli megpuhul.
4. a csirkét tegyük vissza a serpenyőbe, melegítsük fel, majd főzzük, amíg a szósz besűrűsödik.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK