Szabó Anna
Hozzávalók:100 g kockamargarin vagy vaj, megpuhítva
1 ½ dl cukor
4 tojás
1 teáskanál vaníliás cukor
5 dl finomliszt
1 teáskanál sütőpor
1 dl tej
Töltelék: 2 dl friss bogyós gyümölcs
Keverjük habosra a vajat és a cukrot. Adjuk hozzá egyenként a tojásokat, mindegyik után alaposan verjük fel a keveréket. Keverjük hozzá a vaníliás cukrot.
Keverjük össze a lisztet és a sütőport, majd a tejjel együtt adjuk a tészta másik feléhez. Kanalazzuk a tésztát a muffinforma mélyedéseibe, vagy papír sütőkosárkákba. Tegyünk néhány szem gyümölcsöt mindegyik muffin közepébe. Süssük a sütő középső rácsán 15-20 percig. Majd hagyjuk kihűlni.
(A sütő hőmérséklete: 200 fok, légkeverésesnél: 175 fok)
OLVASS TOVÁBB!
3 isteni karácsonyi puding - Mind a 10 ujjadat megnyalod!
A karácsonyi puding hagyományos megédesítője, elválaszthatatlan kísérője az év legnagyobb ünnepének. A hagyomány azt tartja, hogy ah...
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK