Szabó Anna
Hozzávalók:
600 ml alacsony zsírtartalmú tej
125 g kész rizs
Só
20 g szeletelt mandula
200 g vegyes bogyós gyümölcs
1 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál citromlé
1 tojásfehérje
4 evőkanál cukor

1. Forrald fel a tejet a rizzsel együtt, és adj hozzá egy csipetnyi sót. Szép lassan melegítsd fel, és folyamatosan keverd meg, nehogy odakapjon a tej. Főzd addig, míg meg nem puhul a rizs. Közben a mandulát pirítsd aranybarnára egy zsírtalan lábosban.
2. A bogyós gyümölcsöket mosd meg, majd keverd össze őket vaníliás cukorral és citromlével. A tojásfehérjét verd fel kemény habbá, közben lassanként add hozzá a négy evőkanál cukrot is.
3. A tojásfehérjét és a rizst nagy mozdulatokkal keverd össze, szórj rá mandulát, és tálaláskor tegyél rá bogyós gyümölcsöket.
OLVASS TOVÁBB!
3 isteni karácsonyi puding - Mind a 10 ujjadat megnyalod!
A karácsonyi puding hagyományos megédesítője, elválaszthatatlan kísérője az év legnagyobb ünnepének. A hagyomány azt tartja, hogy ah...
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK