Hozzávalók:
A tésztához:
6 tojás
240g cukor
1 citrom reszelt héja
120g étkezési keményítő
2tk sütőpor
120g liszt
A töltelékhez:
150g cukor
1 narancs leve
1 citrom leve
6ek konyak vagy rum
200g lekvár
A marcipánmasszához:
125g porcukor
250g marcipánpótló vagy nyers marcipán
A mázhoz:
100g porcukor
2ek konyak vagy rum
Ezenkívül:
Vaj a formához
Lekvár a kenéshez
Elkészítése:
1. Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. A tésztához válasszuk szét a tojásokat, és verjük kemény habbá a tojásfehérjét. Addig verjük a tojássárgáját 6ek forró vízzel és a cukorral, amíg a massza habos nem lesz. Adjuk hozzá a reszelt citromhéjat és a tojásfehérjehabot, és óvatosan keverjük össze. Szitáljuk a masszára a keményítőporral és sütőporral elkevert lisztet, majd lazán keverjük össze.
2. Öntsük a tésztát (24cm átmérőjű) kivajazott tortaformába, és süssük kb. 30 percig. Borítsuk ki a formából, hagyjuk kihűlni, majd vágjuk vízszintesen három lapra. Az alsó és a felső tortalapot kenjük be vékonyan lekvárral, a középsőt vágjuk apróra.
3. A töltelékhez forraljuk fel a cukrot a citrom- és a narancslével meg 125ml vízzel. Adjuk hozzá az alkoholt, a lekvárt és a felaprított piskótát, majd keverjük össze alaposan.
4. A massza 2/3-át kenjük az alsó tortalapra, majd fedjük be a másikkal, megkent oldallal lefelé. A maradék masszával vonjuk be vékonyan a torta oldalát.
5. A marcipánmasszához keverjük össze az átszitált porcukrot a marcipánpótlóval vagy a nyers marcipánnal, majd nyújtsuk 2mm vastagságúra. Vágjunk ki belőle a torta oldalára illeszkedő csíkot, tegyük a helyére, és alaposan nyomkodjuk rá.
6. A mázhoz keverjük simára a porcukrot az alkohollal. Kenjük be vele a torta tetejét, majd hagyjuk megszáradni.
OLVASS TOVÁBB!
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
Krumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
GASZTROBienvenidos a México - Avagy a legfantasztikusabb mexikói ételek
Mexikó kulináris világa igen híres tradicionális ételeiről. A mexikói ételek egyszerűek és egyben nagyszerűek is! Mi jut egyből esz...
GASZTROFlan - mexikói puding - Egyszerű és könnyed desszert
A Flan egy tradicionális mexikói desszert, melynek számos verziója van. Ennek a receptnek előnye, az egyszerűsége, ezért, ha még soha ne...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK