2 közepes vöröshagyma
3 nem túlérett paradicsom
4 csiperkegomba
400 g báránymáj
4 vékony szelet füstölt oldalszalonna
50 g vaj
Só és bors
Pucoljuk meg a hagymákat, és negyedeljük fel őket, ahogy a paradicsomokat is. Távolítsuk el a gombák szárának az alsó részét, majd töröljük meg őket egy konyharuhával.
Vágjuk egyforma darabokra a májat. Vágjuk le a bőrt a szalonnaszeletekről, és tekerjük fel őket.
Állítsuk össze a nyársakat a következő módon: húzzunk rájuk váltakozva 1 negyed paradicsomot, 1 feltekert szalonnát, 1 darab májat, 1 negyed hagymát, 1 negyed paradicsomot, 1 darab májat; 1 a végéra pedig 1 gombát.
Olvasszuk meg a vajat, és locsoljuk meg vele a nyársakat. Sózzuk óvatosan, és borsozzuk.
Tegyük őket az előmelegített sütő grillrácsára. A rácsot tegyük a sütő középmagasságába egy zsírfelfogó edény vagy egy tál fölé és a vöröslő grill alá. A nyársak körülbelül 10 perc alatt átsülnek; forgassuk meg őket a sülési idő kétharmadánál.
Tipp: |
Tálaljuk zsázsalevéllel díszített sáfrányos rizságyon. |
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK