4 tojás
100g cukor
Só
80g liszt
60g darált mogyoró
1tk őrölt fahéj
1 rúd vanília
500ml tej
1ek cukor
1 tojássárgája
1 csomag vaníliás pudingpor
200g marcipánmassza
240g vaj
4db nagyobb banán
6ek narancslé
1ek kakaópor
1. Az egész tojásokat, és a cukrot egy csipet sóval keverd krémesre. A lisztet, mogyorót és fahéjat keverd össze, majd dolgozd bele a cukros-tojásos masszádba. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és 200 ºC-ra előmelegített sütőben süsd 10-12 percig.
2. A vaníliarudat vágd félbe hosszában, és egy késhegyével kapard ki belőle a magokat. 450ml tejjel főzd fel. A megmaradt tejet keverd el a pudingporral, majd add hozzá a tojássárgáját, és egy evőkanál cukrot. Add a vaníliás tejhez és állandó keverés mellett forrald fel.
3. A marcipánt nagy lyukú sajtreszelőn reszeld le, vágj kockára 200g vajat, majd dolgozd el a forró pudingban. Ha egynemű a krémed, tedd hűvös helyre 1 órán át pihenni.
4. A banánt hámozd meg, majd hosszában vágd félbe. Egy lábosban 20g felforrósított vajon mindkét oldalát süsd arany barnára. A kisült banánokat tedd tányérra hűlni.
5. A kihűlt tésztát vágd félbe. Tedd sorban rá a sült banánt, a vaníliás krém felét.
6. Helyezd rá a második réteg tésztát, locsold meg narancslével, és simítsd el rajta a maradék vaníliáskrémet. A tetejét szórd meg kakaóporral.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK