Ez a recept tulajdonképpen már egy komplett fogás, melynek elemei külön-külön is felhasználhatóak. Ez esetben én vacsorára készítettem, és így együtt pompás triónak bizonyult.
Hozzávalók:
A bajor burgonya puffancshoz:
500 g apróra reszelt burgonya
1 fej apróra vágott lilahagyma
200 g liszt
3 tojás
só, bors, ízlés szerint
olaj a kisütéshez
A sonkás sajtgolyóhoz:
500 g reszelt sajt
3 tojás
zsemlemorzsa
5-10 deka sonka apró kockákra vágva
olaj a kisütéshez
A lilahagyma-mártáshoz:
2 dl tartár mártás
fél fej lilahagyma, kb. 5 dkg
Elkészítése:
1. A lilahagyma-mártáshoz elkészítjük a tartármártást, majd hozzákeverjük az apróra vágott kockázott lilahagymát. Ezt célszerű először elkészíteni, mert idő kell az ízek összeérésére.
2. A bajor puffancshoz összekeverjük a hozzávalókat, majd kanállal kis halmokat helyezünk egy olajjal felhevített serpenyőbe. A kis halmokat a kanál segítségével ízlés szerinti vastagságúra lapítjuk, majd mindkét oldalát, arany barnára sütjük.
3. A sonkás sajtgolyó elkészítése is roppant egyszerű, ám nagyon is látványos. A sajtot a tojás sárgáját és a sonkát összekeverjük, a tojás fehérjét habbá verjük, majd óvatosan a masszához forgatjuk. Ízlés szerinti nagyságú golyókat formálunk belőle, zsemlemorzsába forgatjuk-, majd forró olajban kisütjük őket. Sonka nélkül is elkészíthető, de akkor ne feledkezzünk meg a sóról. Én azért nem írtam sót a receptbe, mert a házi sonka alapból nagyon sós. Egyébként tetszőlegesen ízesíthető zöldfűszerrel, fokhagymával, vagy bármivel. Eszter sógornőm szokott egy hasonlót készíteni grillezések alkalmával, de még soha nem fordult elő, hogy bármelyik változat negyed óránál többet tartózkodott volna az asztalon...
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK