Ez a recept tulajdonképpen egy miniatürizált, ízletes túrótorta, savarin formában kisütve. Itt ugyanúgy, mint a quiche esetében, kisüthetjük a tésztát egy muffin forma mélyedéseiben, ízlés szerinti vastagságúra. A savarin formák lényege tulajdonképpen Az, hogy a sütés folyamán egy lyuk keletkezik a sütemény tetején, amit megtölthetünk mindenféle finomságokkal (karamellával, vagy akár házi lekvárral, gyümölcszselével, vagy éppen, amit megkíván a sütemény íz világa). Én ez esetben fehér csoki, karamella és étcsokoládé ízesítésű cukormázat nyomtam a korongok közepébe, és olvasztott csokoládéval csorgattam le a tetejüket. Ez az íz-trió remekül harmonizált egymással: a cukormáz édeskés ízét és a torta citromos-túrós karakterét nagyszerűen emelte ki a kicsit kesernyés étcsokoládé.
Hozzávalók:
500 g túró (német krémes változat, vagy ha hazai, akkor alaposan krémesítsük egy mixer segítségével)
50g puha vaj
80g cukor
2 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál vaníliás pudingpor
2 tojás
1 citrom héja lereszelve
esetleg 2 evőkanál pisztácia, vagy mandula
Elkészítése:
1. A sütőt melegítsük elő 180°C. A citromot alaposan mossuk le forró vízzel, majd reszeljük le a héját. Ha ünnepibbé szeretnénk varázsolni a tortácskákat, akkor aprítsunk finomra pisztáciát, vagy mandulát, amit a tésztába keverhetünk.
2. Keverjük krémesre a vajat a citromhéjjal, a cukorral és a vanilincukorral. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük alaposan össze. A masszát formákba töltjük, és a sütő középső rácsára helyezve arany barnára sütjük, majd ha kihűlt ízlés szerint díszítjük.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK