Bácskai rizses hús magyaros vegyes salátával
Hozzávalók:
- 1,60 kg sertéslapocka
- 200 g sertészsír
- 300 g tisztított vöröshagyma
- 600 g rizs
- 5 db csemege zöldpaprika
- 3 db csemege paradicsom
- 1 gerezd fokhagyma
- ½ cs petrezselyemzöld
- 5 dl csontlé
- só
- fűszerpaprika
- csípős paprika
Ekészítése:
A sertéslapockát 2x2 cm-es kockákra vágjuk, hideg vízben alaposan megmossuk. Rozsdamentes edényben kevés zsíron a finomra vágott vöröshagymát aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát , megszórjuk fűszerpaprikával, kevés csontlével felengedjük, és zsírjára visszapirítjuk. Hozzáadjuk az elkészített sertéshúst, nyílt lángon fedő alatt pörköljük. Amikor a hús puhulni kezd, hozzáadjuk az erejétől megtisztított, kockára vágott zöldpaprikát és paradicsomot, és rövid lében tovább pörköljük. Végül hozzákeverjük a külön edényben párolt rizst, sózzuk, finomra vágott zöldpetrezselyemmel megszórjuk, és kb. 20 perc alatt készre főzzük. Tetejét szeletekre vágott zöldpaprikával és paradicsommal díszítjük.
Magyaros vegyes saláta
Hozzávalók:
- 1 kg csemege húsos paprika
- 1 kg csemege paradicsom
- 1 kg tisztított friss uborka
- 5 db fejes saláta
- 2 db citrom
- 1 cs petrezselyemzöld
- 2 cs metélőhagyma
- só, őrölt bors, porcukor, ecet, olaj
Elkészítése:
A csemege húsos paprikát megmossuk, kicsumázzuk, szeletekre vágjuk, sózzuk, félretesszük. A csemegeparadicsomot megmossuk, szeletekre vágjuk, félretesszük. Az uborkát megmossuk, hámozzuk, szeletekre vágjuk, félretesszük. A fejes salátát megmossuk, negyedekbe vágjuk, félretesszük. Az így előkészített nyersanyagokat külön-külön beízesítjük. Üvegtálra ízlésesen felrakjuk az elkészített paprikasalátát, a paradicsomsalátát, uborkasalátát, és a salátalébe (kevés víz, só, porcukor, citrom, finomra vágott petrezselyemzöld, olaj) mártott fejes salátát. Kevés olajjal meglocsoljuk, megszórjuk finomra vágott petrezselyemzölddel, és metélőhagymával. Díszíthetjük reszelt főtt tojással, rokforttal, tejföllel, vagy joghurttal.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK