Bácskai rizses hús magyaros vegyes salátával
Hozzávalók:- 1,60 kg sertéslapocka
- 200 g sertészsír
- 300 g tisztított vöröshagyma
- 600 g rizs
- 5 db csemege zöldpaprika
- 3 db csemege paradicsom
- 1 gerezd fokhagyma
- ½ cs petrezselyemzöld
- 5 dl csontlé
- só
- fűszerpaprika
- csípős paprika
Ekészítése:
A sertéslapockát 2x2 cm-es kockákra vágjuk, hideg vízben alaposan megmossuk. Rozsdamentes edényben kevés zsíron a finomra vágott vöröshagymát aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát , megszórjuk fűszerpaprikával, kevés csontlével felengedjük, és zsírjára visszapirítjuk. Hozzáadjuk az elkészített sertéshúst, nyílt lángon fedő alatt pörköljük. Amikor a hús puhulni kezd, hozzáadjuk az erejétől megtisztított, kockára vágott zöldpaprikát és paradicsomot, és rövid lében tovább pörköljük. Végül hozzákeverjük a külön edényben párolt rizst, sózzuk, finomra vágott zöldpetrezselyemmel megszórjuk, és kb. 20 perc alatt készre főzzük. Tetejét szeletekre vágott zöldpaprikával és paradicsommal díszítjük.
Magyaros vegyes saláta
Hozzávalók:
- 1 kg csemege húsos paprika
- 1 kg csemege paradicsom
- 1 kg tisztított friss uborka
- 5 db fejes saláta
- 2 db citrom
- 1 cs petrezselyemzöld
- 2 cs metélőhagyma
- só, őrölt bors, porcukor, ecet, olaj
Elkészítése:
A csemege húsos paprikát megmossuk, kicsumázzuk, szeletekre vágjuk, sózzuk, félretesszük. A csemegeparadicsomot megmossuk, szeletekre vágjuk, félretesszük. Az uborkát megmossuk, hámozzuk, szeletekre vágjuk, félretesszük. A fejes salátát megmossuk, negyedekbe vágjuk, félretesszük. Az így előkészített nyersanyagokat külön-külön beízesítjük. Üvegtálra ízlésesen felrakjuk az elkészített paprikasalátát, a paradicsomsalátát, uborkasalátát, és a salátalébe (kevés víz, só, porcukor, citrom, finomra vágott petrezselyemzöld, olaj) mártott fejes salátát. Kevés olajjal meglocsoljuk, megszórjuk finomra vágott petrezselyemzölddel, és metélőhagymával. Díszíthetjük reszelt főtt tojással, rokforttal, tejföllel, vagy joghurttal.
OLVASS TOVÁBB!
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
Krumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
GASZTROBienvenidos a México - Avagy a legfantasztikusabb mexikói ételek
Mexikó kulináris világa igen híres tradicionális ételeiről. A mexikói ételek egyszerűek és egyben nagyszerűek is! Mi jut egyből esz...
GASZTROFlan - mexikói puding - Egyszerű és könnyed desszert
A Flan egy tradicionális mexikói desszert, melynek számos verziója van. Ennek a receptnek előnye, az egyszerűsége, ezért, ha még soha ne...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK