Hozzávalók (személyenként)
- 1 vagy 2 db tojás,
- tojásonként 1 evőkanál hideg víz,
- só, bors,
- kevés vaj a sütéshez.
Elkészítés
A feltört tojásokat keverjük el a sóval, borssal, hideg vízzel. A vajat forrósítsuk fel a serpenyőben, öntsük rá a tojásos keveréket, és közepes lángon kezdjük el sütni. Villával terítsük szét, a serpenyőt megdöntve, kicsit rázva oszlassuk el a felvert tojásokat. Lazítsuk meg a széleket, hogy ne ragadjon le, és süssük néhány percig. Az ízesítéshez használt zöldféléket, fűszereket az alábbiak szerint tegyük a tojáshoz.
A petrezselymet, snidlinget, zeller levelét vágjuk apróra. A keverékből két evőkanálnyit szórjunk még sütés előtt a kikevert tojásokhoz.
Az alaposan lemosott spenótot, vagy mángold levelet pároljuk puhára forró vízben, majd lecsepegtetve szárítsuk meg. Kávéskanálnyi reszelt hagymát vajban vagy olajban pirítsunk aranyszínűre, majd forgassuk hozzá a durvára darabolt zöld leveleket. Szórjuk meg kevés szárított kakukkfűvel, és öntsük a félig sült tojásokhoz. Tálaláskor díszíthetjük pirított mogyoróval, napraforgómaggal.
Póréhagymát vagy vöröshagymát apróra vágva pirítsunk meg kevés olajon. A szeletelt paradicsomot forgassuk át a pirított hagymával. Összekeverheted a kikevert tojásokkal, de a sütés félidejében is a tetejére szórhatjuk. Fűszerezzük bazsalikommal vagy oregánóval.
Tippek
|
Hozzávalók
- 7 tojás,
- 1 evőkanál liszt,
- 6 evőkanál reszelt sajt,
- 2 evőkanál tejföl,
- 6-8 szelet gépsonka,
- 1 evőkanál vágott petrezselyemzöld,
- 1 mokkáskanál só,
- 2 mokkáskanál olaj,
- alufólia.
Elkészítés
Egy nagy tepsit kibélelünk alufóliával, kiolajozzuk és betesszük az előmelegített sütőbe. Ezalatt összekeverjük a tojásokat a liszttel, a sóval, a vágott petrezselyemzölddel, a tejföllel és egy kanál reszelt sajttal. Kivesszük a forró tepsit, beleöntjük a masszát és 10 percre visszatesszük a sütőbe. Onnan kivéve deszkára tesszük, kivesszük fóliástól a tepsiből, ráfektetjük a gépsonkákat, rászórjuk a maradék 5 evőkanál sajtot és a fóliáról lefejtve óvatosan feltekerjük, majd a két végét megtekerve a fóliába csomagoljuk. Fél napra a hűtőbe tesszük.
Hozzávalók
- 4 tojás,
- 2 evőkanál reszelt parmezán,
- 1 cukkíni,
- olívaolaj,
- 10 db olajbogyó,
- ½ teáskanál szárított olasz fűszerkeverék,
- 1 szelet feta sajt,
- só és őrölt bors.
Elkészítés
A tojásokat verjük fel, tegyük bele a reszelt parmezánt, sózzuk és borsozzuk. A cukkinit szeleteljük fel. Egy serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, és kissé pároljuk meg benne a cukkínit. Öntsük rá a tojásos keveréket, és süssük pár percig (ne túl erős tűzön). Szórjuk rá a tojásra az olajbogyót, a felkockázott feta sajtot és a zöldfűszert.
160 fokos sütőben 5 percig süssük, vagy fedővel letakarva a tűzön további 5-8 percig.
Hozzávalók
- 1 fej vöröshagyma,
- 25 dkg krumpli,
- 3 eevőkanál olívaolaj,
- 5 tojás,
- só, bors ízlés szerint.
Elkészítés
A hagymát megpucoljuk, félbe majd vékony szeletekre vágjuk. A krumplikat meghámozzuk, megmossuk, és vékony karikákra szeleteljük. 2 evőkanál forró olajban 1-2 percig átsütjük a hagyma és krumpli szeleteket, megsózzuk, megborsozzuk, majd fedő alatt, nagyon alacsony lángon, kb. 20 percig puhára pároljuk. 4-5 percenként fordítsuk át a krumpli karikákat, ha szükséges.
Közben felverjük a tojásokat – nem habverővel, hanem villával, fontos, hogy ne legyen habos a felvert tojás! Amikor a krumpli és hagyma darabok puhák, beleöntjük a felvert tojásba, és jól elkeverjük.
A maradék olajat felmelegítjük a serpenyőben, amikor forró, beleöntjük a tojásos krumpli keveréket. Alacsony hőfokon kb. 20 percig sütjük, Amikor a tojás már nem egyáltalán nem lágy és folyékony, az omlettet megfordítjuk.
Hozzávalók
- 2 tojás,
- 3 evőkanál zabkorpa,
- 0,5 dl tej
- 1 db virsli,
- 5 dkg reszelt sajt.
Elkészítés
A zabkorpát szárazon el kezdjük pirítani, amikor már jó illata van, rászórjuk a vékonyra karikázott virslit, és további még 1-2 percet pirítjuk. Felöntjük a tejjel és addig főzzük, amíg fel nem issza a zabkorpa. Ekkor ráöntjük a megsózott, felvert tojásokat és beleszórjuk a sajtot. Attól függően, hogy lágyabban, vagy keményen szeretjük az omlettet, készre sütjük.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK