50 dkg gesztenye
20 dkg porcukor
4 tojás
10 dkg margarin
10 dkg mandula
1 evőkanál csillagánizs
csipetnyi só
1 vaníliás cukor
1. A gesztenyét bevagdossuk, leforrázzuk, meghámozzuk, és egy csipetnyi sóval, valamint a teatojásba zárt ánizsmaggal kevés vízben, fedő alatt puhára pároljuk. Még melegen áttörjük.
2. A vajat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a gesztenyét, a vágott mandulát, végül a kemény habbá vert tojásfehérjét.
3. Kivajazott, lisztezett, kerek tortaformába simítjuk, és előmelegített sütőben, közepes lángon kb. 35-40 percig sütjük.
4. A formában hagyjuk kihűlni, tetejét meghintjük vaníliás porcukorral, és tortaszerűen szeleteljük.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK