Hozzávalók:
2 bögre zabliszt
3 tojás (vagy 1 tojássárgája és három fehérje)
vanília aroma
édesítő
1 tk szódabikarbóna
1 tk só
mézeskalács fűszer
fahéj
2 ek kókuszzsír
édesítő
2-3 közepes alma
Elkészítés:
Az almát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk.
Az édesítőt a vanília aromával, a tojással és a kókuszzsírral habverővel mixeljük, majd hozzátesszük a lisztet, a mézeskalács fűszert, a fahéjat, a sót és a szódabikarbónát. Ezzel is jól összekeverjük. Ha túl sűrű lenne a tészta, akkor egy kis tejjel (növényi vagy alacsony zsírtartalmú) lazíthatunk a tésztán. Végül hozzákeverjük az almadarabokat, szilikonos kuglófformába töltjük, és 200 fokon kb. 45-50 percig sütjük.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK