A tésztához:
40 dkg liszt
25 dkg margarin
3 tojássárgája
1 egész tojás
2 dkg élesztő
Tej
Só
A töltelékhez:
1 kg alma
Cukor
Fahéj
Baracklekvár
Daralt dió
A tészta hozzávalóit gyúrd össze, majd hagyd félórát pihenni. Amíg kel, párold meg a reszelt almát kevés cukorral és őrölt fahéjjal. A megkelt tésztát vékonyra sodord ki, szaggasd ki nagyobb pogácsaszaggatóval. Kend meg baracklekvárral a korongokat és a párolt almából rakj rájuk halmokat. Fogd össze a tésztát, és formázz belőle gombócokat. Forgasd a gombócokat a tésztából kimaradt tojásfehérjékbe, majd cukros darált dióba. Sütőlapra téve 180 ºC-os sütőben süsd rózsaszínre.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK