Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

A legfinomabb zöldségkrémlevesek szerintünk

Szerző:
Szabó Anna
Van az úgy olykor, hogy nem kívánjuk a húst, vagy a kiadós húsos főétel mellé inkább egy könnyebb fogásra vágyunk. A következő zöldséglevesek krémesek, finomak, és hamar elkészülnek, jólesően felmelegítenek egy hűvös nap végén is.

 

{KEPGALERIA}

 

 

Fokhagyma krémleves


Hozzávalók

2 fej fokhagyma
2 evőkanál liszt
2 evőkanál olaj
fél kávéskanál pirospaprika
1 liter húsleves (lehet leveskockából is)
2 dl tejszín
só, bors

Elkészítés

A fokhagymákat áttörjük. Az olajban folyamatos kevergetés mellett zsemleszínűre pirítjuk a lisztet, majd félrehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a fokhagymát és a pici pirospaprikát. Apránként felöntjük a húslevessel és addig keverjük, míg csomómentes nem lesz.

Visszatéve a levest a tűzre, forraljuk 5-7 percig mérsékelt tűzön, fedő nélkül. Habverővel dolgozzuk bele a tejszínt, sózzuk, borsozzuk és főzzük még kb. 5 percig.
Pirított zsemle-vagy kenyérkockákkal tálaljuk.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL