{KEPGALERIA}
Fokhagyma krémleves
Hozzávalók
2 fej fokhagyma
2 evőkanál liszt
2 evőkanál olaj
fél kávéskanál pirospaprika
1 liter húsleves (lehet leveskockából is)
2 dl tejszín
só, bors
Elkészítés
A fokhagymákat áttörjük. Az olajban folyamatos kevergetés mellett zsemleszínűre pirítjuk a lisztet, majd félrehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a fokhagymát és a pici pirospaprikát. Apránként felöntjük a húslevessel és addig keverjük, míg csomómentes nem lesz.
Visszatéve a levest a tűzre, forraljuk 5-7 percig mérsékelt tűzön, fedő nélkül. Habverővel dolgozzuk bele a tejszínt, sózzuk, borsozzuk és főzzük még kb. 5 percig.
Pirított zsemle-vagy kenyérkockákkal tálaljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK