GASZTRO

4 mennyei téli leves a világ minden tájáról - Testedet, lelkedet átmelegíti

Nehéz túlélni a hideg és kemény téli napokat levesek nélkül, melyek nemcsak felmelegítenek bennünket, de még finomak is. Éppen ezért hoztuk most el azokat a tradicionális leves recepteket a világ minden tájáról, melyek a mi kedvenceink, és segítenek változatossá tenni a menüt. Ne feledd, egy forró leves a legjobb ebédlehetőség egy fagyos napon.

Bolgár gulyás

Hozzávalók

- 1 kg csont nélküli marhahús
- 4-5 szelet szalonna vagy sertészsír (használhatsz növényi olajat is)
- 300 g hagyma
- 3 evőkanál pirospaprika
- só, köménymag, fokhagyma
- 1 kg burgonya
- 140 g paprika
- 1 paradicsom
- 8-12 csésze víz vagy húsleves

Elkészítés

A húst vágd 1,5-2 cm-es kockákra, a hagymát pedig pirítsd meg a zsíron. Vedd kisebb lángra, és tedd bele a pirospaprikát, és gyorsan keverd össze. Add hozzá a húst, az összezúzott fokhagymát és párold tovább kis lángon – ha szükséges, adj hozzá vizet. Amíg a hús párolódik, vágd apró kockákra a burgonyát, a zöldpaprikát és a paradicsomot. Amikor a hús már majdnem kész, hagyd elpárologni a rajta lévő vizet, majd add hozzá a burgonyát, és addig kevergesd, amíg üvegessé nem válik. Öntsd fel vízzel és tedd bele a zöldpaprikát és a paradicsomot is. Ha a burgonya megfőtt, tedd bele a csipetkét, és főzd további 3-4 percig.

Szólj hozzá Te is !
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL