EZOTÉRIA

2006, a tűz-kutya éve

Szerző:
Szabó Anna
Ugyan már tart egy ideje, de sosem késő tudni….

(2006 január 29-től 2007 február 17-ig)
’Az optimista lehetőséget lát minden veszélyben, a pesszimista veszélyt lát minden lehetőségben” - mondta egyszer Winston Churchill (ő is a kutya évében született)
A Kutya gyakori szereplője a kínai történelemnek és hagyományoknak, akár réges régi buddhista templomokat őriz, vagy festett képe szent épületek és törvények őre. A Kutya hűséges, kitartó és éber.

A „Fu Kutya” szobor a legnépszerűbb ábrázolása, ő az „Égi Kutya” vagy a „Boldogság Kutya”. Az energia és az értékek jelképe, gyakran szerepel párosával. A hím egy gömböt tart, ami a Földet jelképezi, a nőstény pedig a kicsinyüket.
A Yang Kutya éve az éberségből, fair play-ből, a gyengék védelmezéséből ad leckéket. A nemzetközi „igazság” lesz napirenden ebben az évben. Esetek, tiltakozások, az elrontott dolgok helyrehozása jellemzi a Kutya évét. A nagyfokú komplexitásokból, bonyolult dolgokból erős, egyszerű dolgok bújnak elő.

Mit kerüljünk 2006-ban:
- a bűntudat-rohamokat (meg kellett volna, megtehettem volna….)
- az önsajnálatot
- a túlzott büszkeséget
- a ragaszkodást a „zsákutca” dolgokhoz, legyen az kapcsolat vagy csak az apró fölösleges vicikvacakok a lakásban
- a túlzott aggódást
- a pánikot (és csúf nővéreit, az aggódást és nyugtalanságot)
És mihez ragaszkodjunk 2006ban:
- egy „ügyhöz”, vagy különleges célhoz
- a régi barátokhoz, akik kiállták az idő próbáját
- az elveinkhez
- a családi körhöz

A Kutya éve, és azok, akik a befolyása alatt állnak, a jó értelemben vett erkölcs és a gyengék védelmezői. Az éber Kutya segít, hogy mindig egy lépéssel előrébb legyünk, mint azok, akik ártani szándékoznak nekünk. De! Egy egészséges mértékű előrelátás egészséges, a dupla adag már mérgező lehet, eredménye a paranoia, hogy minden sarkon befordulva bajt várunk, hogy túl gyorsan ugrunk következtetésekre.
A szülők számíthatnak rá, hogy csemetéiket idén néha ki kell húzni valami ….-ból. És ugyanakkor herkulesi önuralmat kel gyakorolniuk néha a munkahelyükön, ha beléjük kötnek. Az emberi kapcsolattokban a hűség fontosabb, mint valaha, és a legjobb megoldást bármilyen szituációban az egyenes és tiszta út választása hozza. A legjobb eredményeket akkor érhetjük el, ha az aggodalmunkat sikerül bölcs előrelátássá és tervezéssé alakítani.
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL