SZÓRAKOZÁS

Női pókerjátékosok sikerei a nagyvilágban

A póker világban nők által betöltött szerepe annak ellenére sem mondható meghatározónak, hogy az utóbbi években számos női pókerjátékos hatalmas sikereket ért el az asztaloknál. Vajon változik-e a tendencia, és közelít-e valamelyest a helyzet a teljes egyenjogúság felé e téren is?

Ahogy manapság már az élet minden területén – a szórakoztató iparban, az üzleti életben, a politikában, a sportban és még sorolhatnánk – úgy a póker világában is érnek el nők kiemelkedő sikereket. A kártyajátékokat általában inkább a férfi nemmel azonosítják sokan, ám ne feledjük, hogy tulajdonképpen egy logikai játékról van szó, amelyben sokszor agyafúrt döntéseket kell meghozni rendkívül gyorsan. Márpedig e téren a női elme működése talán még jobban is passzol az ilyen típusú játékokhoz. A póker elsajátítása és az önfejlesztési folyamat is jócskán egyszerűbbé vált az utóbbi évek során, ami főleg az online elérhető partiknak köszönhető. Az olyan megbízható játékoldalak kínálatában, mint az Unibet, nem csak online fogadás és különböző játékok találhatók meg, hanem a játékosok jelentős részét a pókerezni vágyók teszik ki. Mindenki számára könnyen elérhetővé vált a fejlődés lehetősége, és ez legfőképpen a női mezőny felzárkózásán tapasztalható.

A póker nyilván teljesen más beállítottságot követel meg, mint a gyerekekkel való játszás, amihez mi is adtunk már pár tippet korábban. A világ legnépszerűbb kártyajátékának valódi élmezőnye, vagyis azok a játékosok, akik a dollármilliókért zajló hatalmas versenyeken vesznek részt, elképesztően felkészültek, mind szellemileg, mind pedig fizikálisan. Gondoljunk csak bele, micsoda kitartás kell ahhoz, hogy egyhuzamban akár 10-12 órán át egy asztalnál ülve, teljes koncentrációban a lehető legjobb döntéseket hozza meg az ember, miközben az ellenfelek legapróbb rezdülését feldolgozva némi információt próbál szerezni a kézben tartott kártyalap megsaccolása érdekében. A top pókerversenyek ráadásul több naposak is lehetnek, vagyis a következő napon és az esetlegesen azutánin ugyanolyan odaadással kell visszaülni pókerezni.


Annak ellenére, hogy 2015-ben még mindössze 6% volt a versenybe szálló női játékosok száma a póker világbajnokságon, azaz a WSOP-n, az utóbbi 5 évben ez az arány jelentősen megnőtt. A kevés női versenyzőnek egyik okát sokan a férfi pókeresek magatartásában látják, ami főleg a megfélemlítésre irányul. Az igazán belevaló pókeres nők kedvét azonban még ez sem törheti le, sőt ez csak olaj lehet a tűzre! Itt van például a sikeres pókerjátékos és egyben iráni szépségkirálynő, Melika Razavi véleménye, aki szerint megfelelő akaraterővel a férfiak uralta póker világban is érhetők el nagy sikerek. Márpedig ő már csak tudja, hiszen elképesztő eredményeket és nyereményeket ér el, amióta a világot járva nagy póker versenyeken vesz részt. A sikeres pókerezés rendkívül fontos tényezője még szerinte a nyugalom és a koncentráció.

Napjaink talán leghíresebb női pókerese Kara Scott, aki elsősorban újságírói és riporteri elkötelezettségével hagyott jelentős nyomot a póker világában. A Kanadában született pókeres hölgy pályafutása 1999-ben vette kezdetét, amikor Nagy-Britanniába költözött és különböző versenyek házigazdájaként tűnt fel. Pókertudása gyorsan elismertté tette, igazi egyéniséggé tudott válni a pókerközösségben, 2008 óta pedig a pókerasztaloknál ülve, játékosként is bizonyít. A játék iránti szeretetéből és az elképesztő kitartásából számos női versenyző merít ihletet a mai napig.

A bezsebelt nyeremények terén legsikeresebb női pókerjátékos azonban kétségkívül az amerikai Vanessa Selbst, aki 2018-ig elképesztő 11,9 millió dollárt nyert összesen minden élő pókerversenyt tekintve. Az 1984-ban született zsugás online kezdte a pókerezést, a pletykák szerint 200 dollárral, amiből 1 év elteltével már több mint 75 ezer dollárt csinált. 2006-ban vált ismert élő játékossá, és bár eltartott egy ideig, amíg megszokta az élő jelenlétet, néhány blöffje azóta klasszikussá vált. Első WSOP győzelmét követően a következőt nyilatkozta: „Örülök, hogy azt mondják, én vagyok a világ egyik legjobb női pókerese, de sokkal boldogabb lennék, ha a világ egyik legjobb pókeresének tartanának, nemtől függetlenül”. Azzal együtt, hogy Vanessa Selbst 2018-ban bejelentette, hogy visszavonul a pókertől, valódi példaképként tekint rá szinte minden női játékos.

A két példa is jól mutatja, hogy igenis helyt lehet állni a férfiak által dominált sportágban. Véleményünk szerint, még egy pár évnek el kell telnie ahhoz, hogy ne csak a szépségük miatt tűnjenek ki a női pókeresek a mezőnyből, de összességében jó az irány és biztatóak az elmúlt évek eredményei. Azon pedig egy cseppet sem csodálkoznánk, ha ezek fényében egyre több hölgy próbálba szerencsét a pókerasztalok mellett ülve – akár élőben, akár online.
 

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL