SZÓRAKOZÁS

A Mobilos Játékok Nemek Szerinti Demográfiai Bontása: Mit szeretnek a Férfiak és Mit a Nők?

Mint a 60-as évek óta az élet minden más területén, a nők az iGaming iparágban is gyorsan piaci húzóerővé váltak. Kíváncsi, hogy a játékosok hány százaléka lehet nő? Mivel a játékos populáció csaknem 47%-a nő, a szoftverfejlesztők arra törekednek, hogy választ találjanak az örök kérdésre: Mit akarnak a nők?

Sultés Szilvia lelkes hölgy-gamer és a játékokkal, valamint az online szerencsejátékokkal kapcsolatos kérdések szakértője, most értékes felismeréseket oszt meg a mobiljáték-ipar férfiak és nők közötti különbségeiről. Részletes profilját itt tekintheti meg.

Legyen szó online kaszinóról vagy élő kaszinó játékokról Vegasban, egy biztos: a hölgyek ott hagyják kézjelüket, és az ipar pedig reagál. Cikkünkben megvizsgáljuk a fő különbségeket e két piaci szegmens között, és hogy hol érnek össze a szálak.

Mit szeretnek a nők, amikor online játszanak?

Lehet, hogy meglepődik, ha azt mondjuk, a férfi és női játékosok ugyanolyan online játékokat játszanak. A három legnépszerűbb videojáték mindkét nem esetén: a Candy Crush Saga, a Warcraft és a Call of Duty.

Sokan azt állítják, hogy ez azért lehet, mert a nők bármelyik játékkal eljátszanak, ami elérhető otthon, de ez az érv nem állja meg a helyét, ha a nemrégiben közzétett, videojátékok nemek szerinti statisztikáját nézzük.

A Statista.com szerint az iGaming piacon a nők aránya folyamatosan növekedett a 2006. évi 38%-ról a 2019-ben mért 46%-ra. Többségük mobilos játékokat játszik; nyilvánvaló, hogy a nők tudják, mit akarnak, és eszerint választják a játékaikat.

Hogyan használják a nők az online játékalkalmazásokat?


Amiben észrevehető különbség tapasztalható, az az, hogy mi okból és mikor játszanak a nők. A női játékosok 39%-a általában azt játssza, amit barátai és rokonai javasolnak neki. Szívesebben keresnek fel egy adott platformot, ahol barátaikkal tarthatják a kapcsolatot, s mindezt főleg mobilon teszik.

A női játékosok barátságosabban viszonyulnak az iGaming-hez, mint a férfiak, akiknek átlagosan 70%-a számít ‘core gamer’-nek. További 20%-uk olyan közösségi média platformokon keresztül vesz részt a játékban, mint a Facebook. Nem véletlen, hogy a mobiljátékok legújabb közösségi média hirdetéseiben olyan nevek szerepelnek, mint Jennifer Lopez és Kris Jenner.

A női játékosok kor szerinti demográfiai jellemzői


Az online játékokban résztvevő nők átlagos életkora is meglepetést okozhat. Az ezredforduló előtt születettek teszik ki a játékosok többségét világszerte; az online játékokban részt vevő nők átlagos életkora 36 év. Úgy tűnik, hogy nagyon népszerűvé vált az egy-egy mosás közötti gyors mobil játék.

Mely típusú játékokat részesítik előnyben a nők?


Egy nemrégiben, 10 és 65 év közötti férfiak és nők részvételével végzett, 13 országra kiterjedő felmérésben meglepő volt látni a férfi és a női játékpreferenciák közötti hasonlóságot. A férfiak és a nők egyaránt a stratégiai, az akció-kaland és a sportjátékokat sorolták a legjobbak közé. A nők a játékok szélesebb skáláján mozognak, beleértve a játéktermi játékokat, rejtvényeket és szimulációs játékokat.

Az olyan játéktípusok esetén, mint a szimulációs játékok, például a Sims és a Farming Simulator, a nők a felhasználók demográfiai skáláján a játékosközösség 70%-át tették ki. Az is figyelemre méltó, hogy ezeket a játékokat leginkább mobilon játsszák a hölgyek.

Miben különböznek a férfi és a női játékosok?


Hogyan választják ki a férfiak a következő új játékukat?
Jelentős különbség van abban, ahogy a férfiak az új játékok felfedezéséhez, vásárlásához vagy játékához viszonyulnak. Amíg a nők nagy mértékben támaszkodnak a barátokra és bizonyos társadalmi körökre, addig a férfi játékosok 50%-a inkább átböngészi az értékelő weboldalakat és az online videomarketing-csatornákat, hogy megtalálja a következő kedvencét. A férfi játékosok mindössze 27%-a támaszkodik barátokra, családtagokra vagy közösségi platformokra az új játékok felfedezésekor.


A férfi játékosok kor szerinti demográfiája


A legújabb kutatások szerint a kulcs játékosok átlagos életkora 18 és 34 között van. Az átlagos életkor pedig évről évre fiatalabb. Számos okot találhatunk erre a jelenségre, de a legszembetűnőbb továbbra is a mobil játékok elérhetősége és megfizethetősége.

Mely platformokat részesítik előnyben a férfiak?


Amellett, hogy az összes mobiljátékos 51%-a nő, a legtöbb férfi továbbra is a konzolos és a PC-s játékokat részesíti előnyben. Ennek tulajdonítható, hogy a lövöldözős játékok a férfiak minden korosztályában az elsődleges játéktípusként szerepelnek. A férfi játékosok 38%-a jelezte, hogy lövöldözős játékokat konzolon gyakrabban játszik, mint bármely más típust bármely más platformon.


Konklúzió


Évről évre egyre megfizethetőbb az online versenyeken való részvétel, vagy a mobil eszközön keresztüli kapcsolódás a kedvenc játékunkhoz. Ez lehetővé teszi a játékosok számára, hogy bármely demográfiai területről részt vegyenek kedvenc játékaikban anélkül, hogy fizetnének a drága konzolokért, eszközökért vagy lemezekért.

A mobil kapcsolat globális elérhetősége mindenki számára elérhetővé tette az online játékokat. A demográfia még nem rendeződött végleges formájára. Mivel a videojátékok arca folyamatosan változik, így tesznek a felhasználók is.


 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL