2018. január 24. - Timón
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom
DXN termékek Az örök szerelem lakatja
Női Portál
2018. január 24. - Timón
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom

Szakértők

Hirdetés

Keresés szakértőink között

Szakmák szerint:

Név szerint:
Keresés kulcsszóra:

Úgy érzed, tudsz segíteni,
tanácsot adni másoknak?
Legyél Te is a Birodalom szakértője!

Tóth Vince

Vallás szakértő

Bemutatkozás  
9701 Szombately, Pf.45.
06 (70) 617-4731
szakertesmestere@freemail.hu
http://szeretetszolgalat.hupont.hu/
Tóth Vince

Kérdések és válaszok

     

Jövő

Kedves Katalin !
Lesz lehetőségem nekem Józseffel békülni?
Köszönöm szépen!
Melinda 1986 József 1989
kérdés: Mufin 2014. 08. 31.  19:03 2
Szavazz a kérdésre!Szavazz a kérdésre!Szavazz a kérdésre!Szavazz a kérdésre!Szavazz a kérdésre!
Kedves Melinda!

Először is ezúton meg szeretném köszönni, hogy hozzám fordultál segítségért a Női Portálon. Szeretném a valót írni válaszomban a feltett kérdésedre.

▪●▪ Ez a kérdésed ugyebár lehet nem vallási vonatkozású, ám nézzük
●▪ Melinda, szerencsés: uralkodásra, szerelemre, pénzköltésre, győzelemre teremtett. Nem ijedős sőt bátor. Nem zavarja, élvezi a helyzetet, életművész, jómódú, nagyvonalú őszinte. Nem tervez, nem gyűjtöget, mindent a partnerére költ. Minden tekintetben számítani lehet ereje, tehetsége egy életen át biztonságot nyújt a családjának. A jövő a magabiztosság, a hitelen váltások időszaka. Személy optimista, önálló, ...

●▪ József a gyors döntések, a könnyű ügymenetek időszaka. Féltékeny, sokat ad a külsőségre, munkába nem akar sokat befektetni. Két színben barátságos tud lenni. Az intelligenciája, ravaszsága árán kerülő utakon éri el célját. Számító és hideg.

1.    Kérdés... Lesz lehetőségem nekem Józseffel békülni? Más - más felfogásban alkalmatlanok az együttélésre mégis Melinda ügyeskedésétől függ. Szerelemben nyugtalan idő vár rátok. Jóska úgy érzi, hogy Melinda túl sokat követel. Melinda derűlátása érthetetlen Jóska számára. Amennyiben a féltékeny Jóskát Melinda megcsalja abból katasztrófa lesz.

A    Kettőtök kapcsolata:
Teljesen ellentétes a kapcsolatból nem születhetik ki sok jó mondják az asztrológusok. A kapcsolat lényege, hogy a ravaszkás József megtalálja e, a belső harmóniát? Nagyon eltérő természetetek megnehezíti, hogy jól kijöjjenek egymással.

▪●▪ Véleményem:
Melinda a közös dolgokra kell koncentrálnod. József számára Melindával való kapcsolat, jó lehetőségeket kínál, idővel mégis terhesnek érezheti.

▪●▪ Javaslatom:
▪Meg kell értened, az eltérés miből fakad.
▪Ne felejtsd el, különbözőségek visznek előbbre minket.

▪●▪ Tanácsom:
Jézus szeretetteljes példája, különböző természetű emberekkel is megtalálta a harmóniát.

Az Úristen áldásával, szeretettével, békességével és bölcsességével búcsúzom, Jézus Krisztus szent nevében; Ámen!

Üdvözlettel:
Vallásszakértő
Tóth Vince
Tóth Vince 2014. 09. 05. 08:49

Milyen napon?

Kedves Vince!

Kis unokám keresztelőjével kapcsolatosan lenne kérdésem.
Az egész familia római katolikus.

A dédnagymama jól ismeri a papot, ezért a keresztelőt is Ő beszélte meg a pappal, egyeztettek időpontot.

Én úgy vélem, hogy vasárnap az Úr napján illene ilyen szertartást végezni, mondjuk a szokásos 10 órakor kezdődő mise után valamikor, akár 11 után, mondjuk 1/2 12, 13, 14 óra magasságában. Én valahogy ragaszkodnék a vasárnaphoz, nem pedig szombaton!
(Szerintem semmiféle körülmény vagy esemény ami előre ismert lenne nem befolyásolhatná az általam megadott időpont valamelyikét.)

A dédmama, aki rendszeresen misére jár, minden vasárnap, hogyan gondolhatja?, hogy a keresztelést egy "közönséges szombati napra" beszéli meg? Nem tudom, de nekem furcsa. Javarészt az egyházi események általában vasárnap mint ünnepnap vannak, elsőáldozás, bérmálás...

Önnek mi a véleménye, nem furcsa egy kicsit, hogy szombaton (1 hónap múlva) kell egy ilyen eseményt megtartani, amikor a kis unokám (8 hónapos) felveszi a keresztséget?

Üdvözlettel:
Ildikó
kérdés: takimaci 2014. 07. 23.  20:34 1
Szavazz a kérdésre!Szavazz a kérdésre!Szavazz a kérdésre!Szavazz a kérdésre!Szavazz a kérdésre!
Kedves Ildikó, Takimaci!

Először is engedd meg kérlek szépen, hogy tegeződve írjam meg Neked a válaszomat, mert mint tanácsadó szakértő, szeretnénk bizalmas viszonyban maradni veled. Ezúton meg szeretném köszönni, hogy hozzám fordultál segítségért a Női Portálon. Szeretném a színtiszta igazságot és nem a valót írni válaszomban a feltett kérdése(i)dre.

▪●▪ Egy kis bevezetővel kezdeném válaszomat, engem is belekényszerítettek a szüleim a katolikus vallásba. Ezért van az, hogy felnővén minden ember szabad akaratából akar dönteni.
Azáltal, hogy anno a fejemre csorgatta a pap a hideg keresztelő vizet és én lepisiltem a keresztanyám dekoltázsát borító blúzát, nem lettem keresztény. ”Felesleges volt" egészen addig, amíg nem gyakoroltam a hitvallásomat, még ha a Szentlélek velem is volt és vigyázott rám!

▪●▪ Istenszava imigyen szól.
Egy nap tanítványai a következő kérdést tették fel Jézusnak: „Vajjon ki nagyobb a mennyeknek országában?”
Jézus pedig odahívott egy kisgyermeket, közéjük állította és így szólt: „Bizony mondom néktek, ha meg nem tértek és olyanok nem lesztek mint a kis gyermekek, semmi képen nem mentek be a mennyeknek országába.
A ki azért megalázza magát, mint ez a kis gyermek, az a nagyobb a mennyeknek országában” (Máté 18:1, 2–4).
Egy másik alkalommal Jézus azt mondta: „Hálákat adok néked, Atyám, mennynek és földnek Ura, hogy elrejtetted ezeket a bölcsek és értelmesek elől, és a kisdedeknek megjelentetted” (Lukács 10:21).

Tudod Te is, ma a gyerekek gyorsabban nőnek fel most, mint azelőtt bármikor, és lendületet, valamint nyitottságot hoznak magukkal e világra.

●▪
Mivel a kisgyermekek védelmet élveznek 8 éves korukig, és azok is, aki netán döntésképtelenek (betegség miatt)! Övék az Istennek országa! Ne érezzél bűntudatot, amikor a nemet mondod.
Az igazi keresztelkedés az alámerítéssel történik, mint ahogyan Jézus keresztelkedett, feltétel nélkül! "A gonoszság soha sem volt boldogság!"

Sajnos a Katolikusoknál szükséges (tévhitek) feltételei a következők:
- a kereszteléshez, hogy legalább az egyik szülő vállalja a gyermek katolikus nevelését vagy neveltetését.
- A gyermek megkeresztelésének feltétele, hogy a szülők egyházilag rendezett visszamenőleg egyházközségi hozzájárulást ("egyházi adót") fizessenek.
●▪
Amikor a gyermekek felelősségre vonhatók, maguknak kel választani, melyik egyházat (vallást) tartják igaznak.
- Bár minden út Rómába vezet!

Mondok egy másik példát: ("az újdonsült autót, amit megkeresztelsz” megtankolnod és kipróbálod. Sajnos egy tank benzin betöltése nem elég, újra meg újra vissza kell térned a benzinkúthoz betankolnod!)
A lélekkel való betöltekezést így tapasztaltam meg.
(Az Efézus 5 fejezet 18. verse ezt írja: "… teljetek be a Szent Lélekkel”) újra meg újra a bűnbánat által.
Jézus Krisztus a Vigasztalónk, a Szabadítónk tanításai mindenkihez alkalmazkodik. Nyolcéves korára egy gyermek eleget ért ebből a világból ahhoz, hogy bűnbánatot tartson és belépjen a keresztelővízbe és teljes tudás birtokában szövetségre lépjen Istennel.

1.    Kérdés... A dédmama …, hogyan gondolhatja?
A dédmama még mindig jelen van, tevékeny, boldog, és büszke a múltjára. Ő még emlékszik a korai évek izgalmára. Sokan tudják, milyen érzés látni az első keresztelést, eljutni a templomba. El tudják mesélni a vasfüggöny mögötti nélkülözésekkel teli éveket, viszont nem érti a csodát, amely a misszionáriusi munka megkezdésével járt 1989 után.

2.    Kérdés... "közönséges szombati napra" beszéli meg?
A szombat a Sabbat napja volt régen. Kérlek szépen a Szombat csodálatos nap, a Sabbat napja, szent nap. Az Isten iránti hódolat céljára van fenntartva.

Tudtad azt, hogy amikor egy nemzet elhagyja a Sabbat napjának megtartását, az életük minden területe csorbát szenved?

▪●▪ Véleményem:
A keresztelés és a Szombat nap felől egyikőtöknek sincs igaza! Beszélje meg (a család) az apa és az anya a gyermek neveltetését.
(Én gyermekkoromban, amikor szüleim és nagyszüleim térdén ültem vagy az ölükben fogtak és mondták tudod mit csinálunk vagy mutatok neked holnap? A 70 %-ra emlékszem, amit az iskolákban tanultam, csak a 30 %-a jut eszembe!)

▪●▪ Javaslatom:
▪Meg kell értened, a Keresztelés nem a csecsemők számára való. A sátánnak nincs hatalma a gyermekek felett, hogy megkísértse őket, addig amíg el nem érik a felelősségre vonhatóság korát!!! Azok a gyermekek, akik serdülőkor előtt halnak meg, a Mennybe jutnak minden képem! ”A gyermekeket nyolc éves korban kereszteljék meg!”

▪Ne felejtsd el, a csecsemők keresztelése felesleges gyakorlati szempontból. Sőt az Úr elítéli a csecsemők megkeresztelését. A gyermekek ártatlanok, ártatlanul születnek, bűn nélkül valók, míg el nem érik a felelősségre vonhatóság korát. Így hát nincs szükség bűnbánatra és az azt követő keresztelésre sem!

▪●▪ Tanácsom:
Azért, hogy erősítsd a Szentlélek hatását, a válaszom tisztaságát és egyszerűségét, imádkozz. Mennyei Atyánk figyeljen rád és hallgassa meg szád-szavát.
Az ima édes órájában a Szentlélek még meggyőzőbben tesz bizonyságot az emberi szívedbe, csak figyelj a halk hangra, amikor válaszol Néked.

▪●▪ Idevonatkozó igék a következők:
A Zsoltárok 127:3-5; Ézsaiás 54:13; stb.

Az Úristen áldásával, szeretettével és békességével búcsúzom, Jézus Krisztus szent nevében; Ámen!

Üdvözlettel:
Vallásszakértő
Tóth Vince
Tóth Vince 2014. 08. 10. 15:20
loading...

Személyre szabott horoszkóp ingyen!

Add meg a születésed időpontját!

Év: Hó: Nap:

óra perc mp

vagy napszakot:

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Top 3 olvasnivaló

5 egészséges, de mégis tápláló reggeli turmix - Télen sem rakódnak rád a kilók

5 egészséges, de mégis tápláló reggeli turmix - Télen sem rakódnak rád a kilók

A reggeli étkezés a nap legfontosabb része, sokan mégis kihagyják, mert úgy érzik, még nem tudnának enni. Ha te is elhagytad eddig a nap első étkezését, próbáld ki reggelire a gyümölcsös turmixokat!

Tovább »
Ezen kattog az egész internet! - Te megtalálod a kutyát a képen?

Ezen kattog az egész internet! - Te megtalálod a kutyát a képen?

Ez egy sydney-i konyha képe, amit egy hétköznapi személy készített. Hiszed vagy sem, de a képen van egy kutya is. Az emberek nem akarták elhinni és nem vicc, a legjobb képességekkel bíró vállalkozó szellemű lelkeket is megtréfálta. Nem is csoda, mert az ember nézi, nézi és látszólag semmi. De megnyugtatlak, ott van a kutya. Úgyhogy látnod kell ezt a valóság szülte talányt!

Tovább »
Fedezd fel magadról a teljes igazságot - Segítenek az állati kártyák

Fedezd fel magadról a teljes igazságot - Segítenek az állati kártyák

Az alábbiakban találsz négy állati kártyalapot. Nézd végig figyelmesen, és döntsd el melyik az, amelyik leginkább megfog. Ha hiszed, ha nem, minden állat egyfajta személyiséget képvisel. Lélegezz mélyeket, és gondold át, melyik kártyalap az, amelyik igazán megragad!

Tovább »

Kalkulátor

Gyógynövények gyermekbetegségekre

Nem kell feltétlenül a patikába rohannod gyógyszerért, ha rosszul van gyermeked. A természet patikája nagyon sok tünetre ad gyors és kíméletes gyógyírt!

Még több kalkulátor »

Szakértők

S.Tóth Márta

Life-, business coaching

Kérdezz! »
Összes szakértő »
S.Tóth Márta

Társkereső

Társkereső
Horváth Mária Eva Erika Éva Mária 
Társkereső
Antal Attila Preky69 Gyula Attila 

Még több társkereső »

Női Portál oldaltérkép