2017. március 29. - Auguszta
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom
DXN termékek Az örök szerelem lakatja
Női Portál
2017. március 29. - Auguszta
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom

Szakértők

Hirdetés

Keresés szakértőink között

Szakmák szerint:

Név szerint:
Keresés kulcsszóra:

Úgy érzed, tudsz segíteni,
tanácsot adni másoknak?
Legyél Te is a Birodalom szakértője!

Tóth Vince

Vallás szakértő

Bemutatkozás  
9701 Szombately, Pf.45.
06 (70) 617-4731
szakertesmestere@freemail.hu
http://szeretetszolgalat.hupont.hu/
Tóth Vince

Kérdések és válaszok

     

Jövő

Kedves Katalin !
Lesz lehetőségem nekem Józseffel békülni?
Köszönöm szépen!
Melinda 1986 József 1989
kérdés: Mufin 2014. 08. 31.  19:03 2
Szavazz a kérdésre!Szavazz a kérdésre!Szavazz a kérdésre!Szavazz a kérdésre!Szavazz a kérdésre!
Kedves Melinda!

Először is ezúton meg szeretném köszönni, hogy hozzám fordultál segítségért a Női Portálon. Szeretném a valót írni válaszomban a feltett kérdésedre.

▪●▪ Ez a kérdésed ugyebár lehet nem vallási vonatkozású, ám nézzük
●▪ Melinda, szerencsés: uralkodásra, szerelemre, pénzköltésre, győzelemre teremtett. Nem ijedős sőt bátor. Nem zavarja, élvezi a helyzetet, életművész, jómódú, nagyvonalú őszinte. Nem tervez, nem gyűjtöget, mindent a partnerére költ. Minden tekintetben számítani lehet ereje, tehetsége egy életen át biztonságot nyújt a családjának. A jövő a magabiztosság, a hitelen váltások időszaka. Személy optimista, önálló, ...

●▪ József a gyors döntések, a könnyű ügymenetek időszaka. Féltékeny, sokat ad a külsőségre, munkába nem akar sokat befektetni. Két színben barátságos tud lenni. Az intelligenciája, ravaszsága árán kerülő utakon éri el célját. Számító és hideg.

1.    Kérdés... Lesz lehetőségem nekem Józseffel békülni? Más - más felfogásban alkalmatlanok az együttélésre mégis Melinda ügyeskedésétől függ. Szerelemben nyugtalan idő vár rátok. Jóska úgy érzi, hogy Melinda túl sokat követel. Melinda derűlátása érthetetlen Jóska számára. Amennyiben a féltékeny Jóskát Melinda megcsalja abból katasztrófa lesz.

A    Kettőtök kapcsolata:
Teljesen ellentétes a kapcsolatból nem születhetik ki sok jó mondják az asztrológusok. A kapcsolat lényege, hogy a ravaszkás József megtalálja e, a belső harmóniát? Nagyon eltérő természetetek megnehezíti, hogy jól kijöjjenek egymással.

▪●▪ Véleményem:
Melinda a közös dolgokra kell koncentrálnod. József számára Melindával való kapcsolat, jó lehetőségeket kínál, idővel mégis terhesnek érezheti.

▪●▪ Javaslatom:
▪Meg kell értened, az eltérés miből fakad.
▪Ne felejtsd el, különbözőségek visznek előbbre minket.

▪●▪ Tanácsom:
Jézus szeretetteljes példája, különböző természetű emberekkel is megtalálta a harmóniát.

Az Úristen áldásával, szeretettével, békességével és bölcsességével búcsúzom, Jézus Krisztus szent nevében; Ámen!

Üdvözlettel:
Vallásszakértő
Tóth Vince
Tóth Vince 2014. 09. 05. 08:49

Milyen napon?

Kedves Vince!

Kis unokám keresztelőjével kapcsolatosan lenne kérdésem.
Az egész familia római katolikus.

A dédnagymama jól ismeri a papot, ezért a keresztelőt is Ő beszélte meg a pappal, egyeztettek időpontot.

Én úgy vélem, hogy vasárnap az Úr napján illene ilyen szertartást végezni, mondjuk a szokásos 10 órakor kezdődő mise után valamikor, akár 11 után, mondjuk 1/2 12, 13, 14 óra magasságában. Én valahogy ragaszkodnék a vasárnaphoz, nem pedig szombaton!
(Szerintem semmiféle körülmény vagy esemény ami előre ismert lenne nem befolyásolhatná az általam megadott időpont valamelyikét.)

A dédmama, aki rendszeresen misére jár, minden vasárnap, hogyan gondolhatja?, hogy a keresztelést egy "közönséges szombati napra" beszéli meg? Nem tudom, de nekem furcsa. Javarészt az egyházi események általában vasárnap mint ünnepnap vannak, elsőáldozás, bérmálás...

Önnek mi a véleménye, nem furcsa egy kicsit, hogy szombaton (1 hónap múlva) kell egy ilyen eseményt megtartani, amikor a kis unokám (8 hónapos) felveszi a keresztséget?

Üdvözlettel:
Ildikó
kérdés: takimaci 2014. 07. 23.  20:34 1
Szavazz a kérdésre!Szavazz a kérdésre!Szavazz a kérdésre!Szavazz a kérdésre!Szavazz a kérdésre!
Kedves Ildikó, Takimaci!

Először is engedd meg kérlek szépen, hogy tegeződve írjam meg Neked a válaszomat, mert mint tanácsadó szakértő, szeretnénk bizalmas viszonyban maradni veled. Ezúton meg szeretném köszönni, hogy hozzám fordultál segítségért a Női Portálon. Szeretném a színtiszta igazságot és nem a valót írni válaszomban a feltett kérdése(i)dre.

▪●▪ Egy kis bevezetővel kezdeném válaszomat, engem is belekényszerítettek a szüleim a katolikus vallásba. Ezért van az, hogy felnővén minden ember szabad akaratából akar dönteni.
Azáltal, hogy anno a fejemre csorgatta a pap a hideg keresztelő vizet és én lepisiltem a keresztanyám dekoltázsát borító blúzát, nem lettem keresztény. ”Felesleges volt" egészen addig, amíg nem gyakoroltam a hitvallásomat, még ha a Szentlélek velem is volt és vigyázott rám!

▪●▪ Istenszava imigyen szól.
Egy nap tanítványai a következő kérdést tették fel Jézusnak: „Vajjon ki nagyobb a mennyeknek országában?”
Jézus pedig odahívott egy kisgyermeket, közéjük állította és így szólt: „Bizony mondom néktek, ha meg nem tértek és olyanok nem lesztek mint a kis gyermekek, semmi képen nem mentek be a mennyeknek országába.
A ki azért megalázza magát, mint ez a kis gyermek, az a nagyobb a mennyeknek országában” (Máté 18:1, 2–4).
Egy másik alkalommal Jézus azt mondta: „Hálákat adok néked, Atyám, mennynek és földnek Ura, hogy elrejtetted ezeket a bölcsek és értelmesek elől, és a kisdedeknek megjelentetted” (Lukács 10:21).

Tudod Te is, ma a gyerekek gyorsabban nőnek fel most, mint azelőtt bármikor, és lendületet, valamint nyitottságot hoznak magukkal e világra.

●▪
Mivel a kisgyermekek védelmet élveznek 8 éves korukig, és azok is, aki netán döntésképtelenek (betegség miatt)! Övék az Istennek országa! Ne érezzél bűntudatot, amikor a nemet mondod.
Az igazi keresztelkedés az alámerítéssel történik, mint ahogyan Jézus keresztelkedett, feltétel nélkül! "A gonoszság soha sem volt boldogság!"

Sajnos a Katolikusoknál szükséges (tévhitek) feltételei a következők:
- a kereszteléshez, hogy legalább az egyik szülő vállalja a gyermek katolikus nevelését vagy neveltetését.
- A gyermek megkeresztelésének feltétele, hogy a szülők egyházilag rendezett visszamenőleg egyházközségi hozzájárulást ("egyházi adót") fizessenek.
●▪
Amikor a gyermekek felelősségre vonhatók, maguknak kel választani, melyik egyházat (vallást) tartják igaznak.
- Bár minden út Rómába vezet!

Mondok egy másik példát: ("az újdonsült autót, amit megkeresztelsz” megtankolnod és kipróbálod. Sajnos egy tank benzin betöltése nem elég, újra meg újra vissza kell térned a benzinkúthoz betankolnod!)
A lélekkel való betöltekezést így tapasztaltam meg.
(Az Efézus 5 fejezet 18. verse ezt írja: "… teljetek be a Szent Lélekkel”) újra meg újra a bűnbánat által.
Jézus Krisztus a Vigasztalónk, a Szabadítónk tanításai mindenkihez alkalmazkodik. Nyolcéves korára egy gyermek eleget ért ebből a világból ahhoz, hogy bűnbánatot tartson és belépjen a keresztelővízbe és teljes tudás birtokában szövetségre lépjen Istennel.

1.    Kérdés... A dédmama …, hogyan gondolhatja?
A dédmama még mindig jelen van, tevékeny, boldog, és büszke a múltjára. Ő még emlékszik a korai évek izgalmára. Sokan tudják, milyen érzés látni az első keresztelést, eljutni a templomba. El tudják mesélni a vasfüggöny mögötti nélkülözésekkel teli éveket, viszont nem érti a csodát, amely a misszionáriusi munka megkezdésével járt 1989 után.

2.    Kérdés... "közönséges szombati napra" beszéli meg?
A szombat a Sabbat napja volt régen. Kérlek szépen a Szombat csodálatos nap, a Sabbat napja, szent nap. Az Isten iránti hódolat céljára van fenntartva.

Tudtad azt, hogy amikor egy nemzet elhagyja a Sabbat napjának megtartását, az életük minden területe csorbát szenved?

▪●▪ Véleményem:
A keresztelés és a Szombat nap felől egyikőtöknek sincs igaza! Beszélje meg (a család) az apa és az anya a gyermek neveltetését.
(Én gyermekkoromban, amikor szüleim és nagyszüleim térdén ültem vagy az ölükben fogtak és mondták tudod mit csinálunk vagy mutatok neked holnap? A 70 %-ra emlékszem, amit az iskolákban tanultam, csak a 30 %-a jut eszembe!)

▪●▪ Javaslatom:
▪Meg kell értened, a Keresztelés nem a csecsemők számára való. A sátánnak nincs hatalma a gyermekek felett, hogy megkísértse őket, addig amíg el nem érik a felelősségre vonhatóság korát!!! Azok a gyermekek, akik serdülőkor előtt halnak meg, a Mennybe jutnak minden képem! ”A gyermekeket nyolc éves korban kereszteljék meg!”

▪Ne felejtsd el, a csecsemők keresztelése felesleges gyakorlati szempontból. Sőt az Úr elítéli a csecsemők megkeresztelését. A gyermekek ártatlanok, ártatlanul születnek, bűn nélkül valók, míg el nem érik a felelősségre vonhatóság korát. Így hát nincs szükség bűnbánatra és az azt követő keresztelésre sem!

▪●▪ Tanácsom:
Azért, hogy erősítsd a Szentlélek hatását, a válaszom tisztaságát és egyszerűségét, imádkozz. Mennyei Atyánk figyeljen rád és hallgassa meg szád-szavát.
Az ima édes órájában a Szentlélek még meggyőzőbben tesz bizonyságot az emberi szívedbe, csak figyelj a halk hangra, amikor válaszol Néked.

▪●▪ Idevonatkozó igék a következők:
A Zsoltárok 127:3-5; Ézsaiás 54:13; stb.

Az Úristen áldásával, szeretettével és békességével búcsúzom, Jézus Krisztus szent nevében; Ámen!

Üdvözlettel:
Vallásszakértő
Tóth Vince
Tóth Vince 2014. 08. 10. 15:20
loading...

Személyre szabott horoszkóp ingyen!

Add meg a születésed időpontját!

Év: Hó: Nap:

óra perc mp

vagy napszakot:

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Top 3 olvasnivaló

7 sztárpasi, aki totál kigyúrta magát a szerepe kedvéért - Falnivaló izompasi képsorozat

7 sztárpasi, aki totál kigyúrta magát a szerepe kedvéért - Falnivaló izompasi képsorozat

Itt van nekünk 7 szörnyen dögös, atomszexi, harapni való izmos pasi, akik igen, képesek voltak a szerepükért brutálisan átalakulni és totál kigyúrni magukat. Köszönjük pasikák, hogy elvállaltátok ezt a kihívást, hogy nők ezrei csorgathassák a moziban rátok a nyálukat, míg a férfinem képviselőit megeszi a sárga irigység! Lássuk azokat a dombokat, amiket nem a hangyák hordtak össze!

Tovább »
Te melyik idegesítő kollégatípus vagy és mivel kergeted sírba a többieket? - Mesél róla a csillagjegyed

Te melyik idegesítő kollégatípus vagy és mivel kergeted sírba a többieket? - Mesél róla a csillagjegyed

Ne értsd félre, nem biztos, hogy halálra idegesíted a környezetedet. Hiszen imádhatnak és lehetsz te mintakolléga. Inkább fogalmazzunk úgy, hogy a csillagjegyed közli veled, melyik idegesítő kollégaszerepre vagy a leghajlamosabb, amivel sztepptáncot járhatsz a többiek idegein. Így már legalább tutira nem esel majd abba a csapdába!

Tovább »
10 jele annak, hogy érzelmi függőségben élsz, nem valódi szerelemben

10 jele annak, hogy érzelmi függőségben élsz, nem valódi szerelemben

Nincs olyan ember a Földön, aki ne vágyna az igaz szerelemre, hiszen nincs annál jobb érzés, mint olyan valakit találni, aki igazán szeret. Néhányan azonban annyira vágynak erre az érzésre, hogy a kezdeti szakaszban a romantika bizony elvakítja a valódi érzéseket, a vágy ural csupán. 

Tovább »

Kalkulátor

Meditációs technikák

A meditáció megnyugtatja a testet, a lelket, és ellazít. És ha még nyugodt, csendes környezet is párosul hozzá, akkor igazi kikapcsolódást nyújt. Válaszd ki, melyik típusú meditációs technikára van jelenleg szükséged, és máris kipróbálhatod.

Még több kalkulátor »

Szakértők

Katharine Wood

Horary asztrológus

Kérdezz! »
Összes szakértő »
Katharine Wood

Társkereső

Társkereső
Eszter Mária Marcsi Eva Erika Éva 
Társkereső
Antal Attila Preky69 Gyula Attila 

Még több társkereső »

Női Portál oldaltérkép