2018. szeptember 20. - Friderika
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom
DXN termékek Az örök szerelem lakatja
Női Portál
2018. szeptember 20. - Friderika
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom

Szakértők

Hirdetés

Keresés szakértőink között

Szakmák szerint:

Név szerint:
Keresés kulcsszóra:

Úgy érzed, tudsz segíteni,
tanácsot adni másoknak?
Legyél Te is a Birodalom szakértője!

Vargyai Györgyi

Spirituális személyiségfejlesztő

Bemutatkozás  
2098 Pilisszentkereszt Vörösmarty u. 14
06/30/982-3795
kiut@alabirintus.hu
http://www.alabirintus.hu
Vargyai Györgyi

Kérdések és válaszok

«« elejére      következő » végére »»

önbizalom,magabiztosság

Kedves Györgyi !
kérném a segítségét,a javaslatát,mit kellene tennem ,hogy visszanyerjem az önbizalmamat,határozottságomat.Elváltam, mindkét szülőmet elveszítettem,lelkileg nagyon megviselt .Kértem pszihológus segítségét ,de sajnos semmi eredménye nem volt.Szeretném megtalálni a kiutat,lezárni a múltat,és előre nézve elkezdeni új életet.folyamatosan olvasok ,minden energiámat már ebbe fektetek .keresek megoldást ,de sikertelenül.Mit javasolna nekem ,mit tegyek ?
Köszönöm előre is a válaszát !
kérdés: Bogi1957 2015. 06. 03.  09:43 47
Szavazz a kérdésre!Szavazz a kérdésre!Szavazz a kérdésre!Szavazz a kérdésre!Szavazz a kérdésre!
Kedves Bogi!

Igyekszem megérteni problémáját és érzéseit, azt a helyzetet amiben van. Kívülről nehéz bármilyen tanácsot javaslatot adni, mivel nem vagyok az ön helyzetében. Ezért nagyrabecsülöm a segítség kérését.
Ezek az események amelyeken túl van, mindenképpen sok türelmet kitartást és fegyelmet igényelnek. A válás és szüleinek elvesztése eltérő hatással van az emberre, mégis a könnyítést mindkét esetben a gyász megfelelő megélése hozza meg. Mindegy mikor történtek a dolgok, mindenkinek saját magának feladata megállapítani a gyászra szánt elegendő időt. Amely ne legyen kevesebb, és nem lehet több sem a saját igényénél. Ezt egyedül csak ön tudja megállapítani mikor minek van itt az ideje. A sürgetés nem jó tanácsadó.
A gyász azt jelenti, hogy igazságosan őszintén elfogadja ami történt. Senki nem hibás a történetben, ez csupán egy élethelyzet, amit meg kellett élnie. Nincs jó vagy rossz, amit annak érez az a kitaszítottság és az odatartozás hiánya miatt van. A fájdalma és a szomorúsága a csalódottsága miatt virul, mert nem erre számított. Amíg eleven és élő a bánat a fájdalom addig ne erőltesse a továbblépést. Az elfogadás a megértés amikor kezd visszatérni a szívébe, akkor képes lesz megújítani a valóságos helyzetét. Gondoskodjon saját magáról, az érzelmei megértéséről. Tegyen fogadalmat, hogy őszinte lesz önmagához minden pillanatban.

Hozzon létre olyan helyzeteket, amelyben az élet előretör, menjen ki a természetbe, gyönyörködjön a vadvirágok szépségében, a piciny madarak kifogyhatatlan csivitelésében, a szellő susogásában mindenhonnan az igenlő élet üzen, hogy van újra és érdemes.
Minden nap egy új nap.
Fogjon olyan tevékenységbe amellyel örömet okoz, és ha úgy alakul mosolyogjon az ügyetlenségén is. Fedezze fel eltitkolt képességeit, engedjen új ötleteket, tegyen kerülő utakat amerre eddig még soha nem járt. Nyitott szemmel és nyitott füllel figyelje a külvilágot.
Ne zárja le a múltat, egyszerűen lépjen ki belőle és lépjen át a mába, fordítsa cselekvésbe a kreativitását. Minden Napfelkelte egy új ígérettel köszön be az ablakon, köszönjön neki vissza örömmel és teli reménységgel.
Tervezzen egy napra később egy hétre és aztán írja le és jöhetnek a hosszabb időszakok is. Mosolyogjon és mosolyogjon

Az új élet reményében szeretettel
Vargyai Györgyi
Vargyai Györgyi 2015. 06. 03. 14:07

Miért nem megy a felejtés?

Kedves Györgyi!

Évekkel ezelőtt volt egy szerelmem. Nem tartott sokáig, de még ilyen boldog nem voltam. Fiatalabb volt a fiú, de érett. (nek hittem)
Egy apró dolog volt csupán ami sértődésre adott okot, így is úgy is lehetett érteni. Ő úgy értette. Nem tudtam feldolgozni, mert a rövidke kapcsolat alatt nagyon jött, szeretett, hiányolt. Éreztette, hogy fontos vagyok neki. Én soha nem nyomultam, alapból nem vagyok ilyen, de nagyon kedves voltam vele, viszonoztam és el is mondtam a végén, hogy nagyon szeretem. Nem értettem, ha ebből egy szó is igaz volt amit akkor mondott, akkor miért neheztel ennyire rám? Gondolok rá, úgy érzem ő is rám, de el tudott felejteni. Látom az interneten megy ide oda vannak barátnői. Ő az az ember aki minden exével 'jóban akart maradni', hogy ne legyen harag. Én nem bántottam meg annyira, mint amennyire a másikok, de mégis nekik volt egy istenhozzádja. Se szülinap, se karácsony, se névnap... Soha, de soha nem keresett. Nagyon fáj, néha a mai napi intenzíven élem át. Bezárkóztam, nem tudok és nem is nagyon akarok nyitni. Valami eltört akkor bennem. Csalódtam nagyon.
Miért lehet ez? Köszönöm minden tanácsot!
(kineziológusnál voltam 1 éve kb. azt jelezte a testem, hogy egy nagy mellőzöttség érzésem miatt 'lemondtam saját magamról' akkora a bánatom. Én tudom, hogy ez az ok. Néha jobb néha nehezebb, de már évek óta nem megy a felejtés. Lehet 'csak ego'. Már nem tudom. Köszönöm! Roxy78
kérdés: roxy78 2015. 05. 24.  21:57 46
Szavazz a kérdésre!Szavazz a kérdésre!Szavazz a kérdésre!Szavazz a kérdésre!Szavazz a kérdésre!
Kedves Roxy!

Fedezze fel ma, a jelenlegi nagyszerű Énjét, üdvözölje vidáman boldogan tettre készen. Sorolja fel saját magának melyek azok a jellemvonásai, amelyek odavezetik a boldogságához. Az élet szép, rajtunk múlik észrevesszük-e a csiripelő madarak énekét, a gyönyörű fű növését, a természet ígéretét. Mindegy miben hisz az élet visszaigazolja a gondolatait. Tervezze meg, hol szeretne lenni egy év múlva öt év múlva. Mivel tölti az idejét legszívesebben, hogyan hatja át a szeretet a hétköznapjait. Ami történt, elmúlt mára csupán egy tapasztalat, a többi még várat magára. Éljen a lehetőségeivel még ma fogja a kezébe az életét. A kifogásokat feledje el, az élményeket az őszinte vágyait vegye előre a sorban. Miért is tenne másképpen? Legyen kíváncsi arra ami eddig még nem volt az élete része, tegye valósággá.
Mindenkire vár egy kiteljesedés ez természet természetes élete, haladjon azzal az első lendülettel amely megérinti. Minden nap egy új lehetőség a szeretet és boldogság elérésére.
Szeresse az életét az adottságait a képességeit a tetteit és az álmait!
szeretettel Vargyai Györgyi
Vargyai Györgyi 2015. 05. 25. 11:16

Mérgező szülő

Kedves Györgyi! Nagyon örülök, hogy Önre találtam és kérdezhetek! Anyámmal való kapcsolatom miatt írok. Ő egy erősen mérgező anya, energiavámpír, nárcisztikus, önző, egoista, szeretni képtelen személyiség. Eddigi életemet megkeserítette, sosem szeretett, sosem támogatott, sosem segített, nagyon fiatalon férjhez adott, hogy megszabaduljon tőlem. Sok aljas dolgot elkövetett ellenem, de ezt mind úgy, hogy csellel, titokban, mert közben remekül eljátssza mindenkivel a szívélyes, kedves teremtést. 40-edik évemre és mióta spirituális útra léptem és ebben fejlesztem magam, erősen azt érzem, hogy el kellene engednem őt. Szívem szerint meg szeretném vele szüntetni szinte teljesen a kapcsolatomat. Neki nincs szüksége rám, remek élete van, neki csak csodálókra van szüksége és olyan emberekre, akiket kihasznál. A gyerekeim nem érdeklik, vigyázni sem volt hajlandó rájuk sosem, mert azt mondja, ő élvezni akarja az életet, nem fog olyat csinálni, ami neki nehézség, de tőlem folyton szívességeket kér. Szeretném tehát nélküle élni az életem. Viszont nem tudom, hozhatok -e ilyen döntést? Nem ellenkezik ez a spiritualitással? Megbocsájtani már megbocsájtottam neki mindenért, nem érzek haragot iránta. Ha hív, kedves tudok vele lenni, de sok próbálkozás és szenvedés után már tudom, sosem fogjuk tudni normális kapcsolattá alakítani a viszonyunkat, mert ő nem alkalmas erre. Megbeszélni is próbáltam már vele a dolgokat, de akkor csak kiabál, sír, érzelmileg zsarol, lelkiismeret-furdalást kelt. Kérem szépen, írja meg, mi a véleménye az elhatározásomról. Szeretnék már nyugodt életet élni, és azt érzem minden porcikámmal, hogy ez csak nélküle menne. De félek, hogy félre vezetem magam. Köszönettel és tisztelettel! Szilvia
kérdés: Sziszike767 2015. 05. 23.  21:50 45
Szavazz a kérdésre!Szavazz a kérdésre!Szavazz a kérdésre!Szavazz a kérdésre!Szavazz a kérdésre!
Kedves Szilvia!

A szeretet, ez a döntő, ahol él helyet, teret, időt ad számára ott elmúlik a probléma. Van akinek olyan a gyermekkora ahol felnő, abban a környezetben alig van szeretet. Ez eltorzítja a személyiségét. Nem könnyű észrevenni a hiányát, akinek az érzelmei az érzései közül hiányzik a szeretet, azért olyan amilyen, és saját maga ezt nem is érzékeli. Azt gondolom akitől távol áll a gondoskodó együttérzés, annak nagy szüksége van támogatásra, és főként megértésre. Az önző emberek tele vannak félelemmel, önmaguk lebecsülésével és nagyon hiányos az önismeretük.

A kezdetekkor valamiért őt választotta édesanyának, tehát valamit remélt, hogy megtanulhatja tőle, és meg is tudja őt valamire tanítani. Ez egy kölcsönös adás-kapás folyamat. Az, hogy kinek kire és mikor van szűksége, azt nem tudjuk a korlátozott látásmódunkkal és az elménkkel biztonságosan megállapítani. A türelem és bölcsesség megléte bizonyság arra, hogy képes volt megbocsátania. Akkor lesz tökéletes, amikor már nincs arra igénye, hogy ezt bármikor is megemlítse. Az élet nagy tanítómester, ebben érdemes megbízni, egy elhamarkodott ítélkezés helyett.
Fontos, hogy a környezetében és önmagára vonatkozóan is mindent ítélkezés nélkül úgy fogadjon el ahogy van. Mindenből lehet tanulni, és családunk rokonaink mindenki ezért vesznek körül minket, hogy a benső hibáinkra, hiányosságainkra figyelmeztessenek és észrevegyük őket. Ezért hála és köszönet illeti őket, mert ezeket magunkban külső inger nélkül talán soha nem találnánk meg.
Megértem, ha úgy érzi most a tűréshatáron van szeretett Édesanyjával kapcsolatban, és távolságtartásra van igénye. Hiszi vagy nem képtelenség megszakítani a kapcsolatot, mert az élete genetikailag felerészben tőle van, így mindenhol, mindenkor ott van a jelenében.
Mint írta spirituális úton jár, akkor bensőjébe tekintve kérdezze meg a saját lelkét e témában, mi a helyes és követendő megoldás.

Kérem, ne hamarkodja el a döntést, mert esetleg később nehezebb lesz visszafordítania és esetleg saját magát fogja olyan miatt vádolni amit előre nem látott, vagy nem láthatott. Mindannyiunknak megvan a saját maga korlátozó látásmódja, ezért nem látjuk az Egészet.

A javaslatom: vegyen elő egy lapot, írja fel azokat az „aljas csellel elkövetett dolgokat” amiket tett, húzzon középen egy nagy vonalat egyik oldalra írja fel azokat az érzéseket amelyek fájtak, kínozták vagy szomorúságot okoztak. A másik oldalra pedig, amit ezeken az eseményeken keresztül megtanult és ami általa jóra fordult a saját életében.
Az egészet úgy is felfoghatja, hogy az egész csupán egy játék, és megnézi ki hol áll a táblán, hol tart a cél felé haladva, mi minden vár még rá az úton
Megértő szeretettel kívánok szép napokat
Vargyai Györgyi
Vargyai Györgyi 2015. 05. 24. 20:06

Fejlődés.

Kedves Györgyi!
Köszönöm a lehetőséget, hogy kérdezhetek. Gyönyörű a zene ami a honlapján hallható, ki az előadó? Feltöltött.
Az én kérdésem az lenne, hogy kb. 10 éve járom a spirituális útkeresés nehéz útját, de valahogy mégsem sikerült még megtalálnom az utam. Különböző tanfolyamokon voltam, energiakezeléseket tanultam, de mostanában még fáradtabb vagyok. Azt hittem 47 évesen már kiegyensúlyozottan, boldogabban élek, de még mindig tele nehézségekkel anyagi, párkapcsolati, küzdök. Igaz az önbecsülésem még mindig nem teljes. Ön szerint mit tegyek, hogy megtaláljam az utam a lelki nyugalmam? Milyen gyakorlatot, meditációt, csináljak, hogy jobbá váljon az életem? Köszönöm megtisztelő válaszát. Köszönettel és hálával: Gabriel
kérdés: brillant 2014. 07. 29.  09:48 44
Szavazz a kérdésre!Szavazz a kérdésre!Szavazz a kérdésre!Szavazz a kérdésre!Szavazz a kérdésre!
Kedves Gabriel!

A hétköznapi életben folytonosan és állandóan mindig változás van, amelyre kevés ráhatásunk van. Önmagunkat sem tudjuk megfelelően irányítani, inkább csak megfigyelni lehetséges. A környezetünket ennél még kevésbé tudjuk változtatni, annyi minden történik egyszerre, aminek csak töredékének vagyunk ismeretében. Biztos vagyok benne megtalálta az útját, amelynek megismeréséhez felfogásához sok türelem és kitartás szükséges. Aki a spirituális világgal az élete spirituális részével ismerkedik, fontos tudnia, hogy másként valósulnak meg a törekvések. A két fizikai szemünkkel nem látható világban egyrészt teljesen más szabályok érvényesek, másrészt az eredmények is eltérőek a fizikai életben tapasztaltaktól. Amikor a fizikai világban cselekszünk teszünk, akkor a testünkkel gondolatainkkal vágyainkkal kapcsolatos feladatokat látunk el. Amikor a spirituális utunkat egyengetjük akkor a lelket tápláljuk és ami a legfontosabb, hogy a lélek az Isteni rész, az egész életünk fő szervezője. A lélek azért születik fizikai testbe, hogy tapasztalatokat gyűjtsön, és a korábbi életekben megtett cselekedetek eredményeit kiegyenlítse. Minden nap amikor meditál, egy kicsivel megint erősíti a lelkét, és hamarosan a lélek átveszi az irányítást élete felett, így gyarapszik napról napra. Összegezve bátran és kitartóan haladjon azon az úton amelyen van, a folytonos növekedés és gyarapodás érdekében. Engedje magát a bizakodás és a kellemes jó érzések felé terelődni. Tisztelje szeresse amit és ahogyan tesz, és engedje meg azokat a hibákat is amelyek nap mint nap előfordulnak, mert azokkal is önmagát erősíti.

A honlapomon hallható dalt Deva Premál énekli

Szeretettel üdvözlöm az egész életét
Vargyai Györgyi 2014. 07. 30. 10:04

Elszigetelt magány leküzdése

Kedves Vargyai Györgyi !Évek óta magányosa elszigetelten élek. Kiléptem 4 éve egy munkahelyről és eleinte jó volt 10 év kórház és iroda után semmit nem csinálni és volt tartalékom is. Azt hittem ideg óráig elvagyok, pihenek és aztán belendülök megint az életbe a hétköznapokba, de kezdetem elszokni az emberektől és ma már olyan szintre jutottam, hogy egy szem drága barátommal beszélek csak. Ha olyan helyen kell vásárolnom,ahogy visszakérdezési lehetőség van, oda már nem megyek. Teljes magányban depresszióban élek, munkalehetőséget sem mertem elvállalni, barátom támogat, segít, de ez nem mehet így a végtelenségig.Ma egy régi kolléganőmmel összefutottam, szinte szó nélkül faképnél hagytam,pedig az ő emlékében egy vidám,vicces társasági lány voltam.Kineziológushoz jelentkeztem,van időpontom,mert szerintem iszonyúan blokkolva vagyok.Nagyon rossz, mert sokak szerint szép, kedves nő vagyok,de randevúzni sem merek menni.Szégyen van bennem,hogy nincs munkám.De ez csak nem lehet az egyetlen ok.Nem merek mások szemébe nézni. Mivel hiszek a kártyában kérem nézze meg miért vagyok ilyen félős, és emberkerülő? Mindennél jobban vágyom pedig a társaságra a beszédre. Köszönöm a segítségét! Miel 1984
kérdés: mielle 2014. 06. 16.  10:04 43
Szavazz a kérdésre!Szavazz a kérdésre!Szavazz a kérdésre!Szavazz a kérdésre!Szavazz a kérdésre!
Kedves Miel!
A félősség a félelemből ered, amely a lélektől való elkülönülése miatt jött létre. Az elme hiedelme, hogy veszélyben van a külvilágban, ezért inkább maradjon egyedül és ne várjon senkitől semmit, még önmagától sem. Ez most egy krízis állapot, amelyet saját maga létrehozott, és a saját elméje nem engedi kilépni belőle.
Az első és fontos lépést megtette, mivel azt írja van egy időpontja a kineziológushoz. Egy lehetőség arra, hogy elinduljon a helyzet feldolgozásának irányába. Készüljön fel az apró változásokra amely révén megszűnhet a magánya, a kiszolgáltatottsága. Elindult az úton, igyekezzen tempót váltani és töretlenül továbbhaladni. Kártyavetéssel én nem foglalkozom, ezért csak a fentiekben leírt javaslatokat tudom most megtenni.
üdvözlettel
Vargyai Györgyi 2014. 06. 16. 11:16

Nem találom önmagam

Kedves Györgyi!

Az utóbbi években sajnos a viselkedésem, a körülöttem lévő emberek visszajelzései alapján úgy érzem, nem vagyok önmagam. Olyan, mintha a lelkem sokkal többre lenne hivatott, de valami meggátolná, hogy kiteljesedjenek a tehetségeim, és a jó tulajdonságaim. Sokszor vannak hangulatingadozásaim, amik nem szimpla hangulatingadozások, hanem nagyon szélsőséges megnyilvánulások. Egyik percben még hangosan nevetek akár a semmin, a következő pillanatban sírva üvöltök a fájdalomtól. A párkapcsolataim rendre szépen indulnak, majd csúnyán érnek véget, okként eddig mindig a 'hisztériám' lett felhozva. Sokszor úgy érzem, hogy nem vagyok elég jó, vagy tehetséges azokban a dolgokban, amikben mások szerint jó vagyok. Hajszolom magam a végkimerülésig, előfordul, hogy a munkámba menekülök a problémáim elől. Folyamatos anyagi problémáim vannak, amiket eddig sikerült kordában tartanom mások jóindulatának köszönhetően. Ha valaki barátként szeret, úgy érzem, nem tudom viszonozni. Nemrég elhagyott a szerelmem, akit nagyon szeretek még most is, és képtelen vagyok továbblépni. Úgy érzem, kitépte a szívemet, és azért hagyott el tudtommal, mert nem vagyok neki elég jó, ezért mániákusan hajszolom magam most is a maximális szépség, és egyéb tulajdonságok felé. Mit tehetnék, hogy ne gyötörjenek ez az érzések? A szerelmemet vissza akarom kapni, és nem csak miatta vagyok elszánt, hanem magam miatt is.
kérdés: Nanami 2014. 06. 15.  22:05 42
Szavazz a kérdésre!Szavazz a kérdésre!Szavazz a kérdésre!Szavazz a kérdésre!Szavazz a kérdésre!
Kedves Kérdező!
A lélek az élet teremtője és aki hagyja annak a vezetője. Aki az elme hatása alatt a dualitásban él, annak nincs kapcsolata saját lelkével, emiatt kénytelen érzelmei szélsőségeit megélni. Tartson rendszeresen naponta önvizsgálatot, így meg tudja állapítani, milyen ötlet folytán hogyan cselekedett, és annak milyen következményei lettek. Vegye kezébe a saját sorsát, hiszen mindenki képes rá, és tartsa meg az irányt amerre szeretne haladni. Tegyen jót saját magáért és a környezetéért egyaránt és egyenlőképpen. Önzetlen szeretetteljes és örömteli viselkedése láttán az egész világ megváltozik. Próbálja ki, és ha kiállja a próbát folyamatosan jól érzi majd magát.
üdvözlettel
Vargyai Györgyi 2014. 06. 16. 09:17

nem tudom mit etgyek

kedves Györgyi!!
Az én problémám elég össze tett ! Nem is tudom hol kezdjem az egyik nagy gondom az hogy rendre kudarcba fulladnak a párkapcsolataim ennek hála az önbecsülésem már a béka segge alatt!igy be vonzza az egyik a másikat!
Sejtelmem nincs mit csináljak de nagyon úgy érzem hogy nem vagyok önmagam!! Anyagilag is éppen hogy megélek szóval kész vagyok!!!!
Fogalmam sincs merre induljak vagy hogy másszak ebből az egészből!?
Köszönöm válaszát!!
Khiszta
kérdés: 2014. 03. 15.  17:30 41
Szavazz a kérdésre!Szavazz a kérdésre!Szavazz a kérdésre!Szavazz a kérdésre!Szavazz a kérdésre!
Kedves Kriszta!

A saját helyzetének a leírása szerinti állapota lehetséges, hogy az energiáinak az elakadásával van kapcsolatban. Mindenki képes saját magán segíteni, amikor felteszi a kérdést, "hogy másszak ki ebből"? Vissza kellene menni oda amikor kezdődött a kudarcok sorozata, mi okozta a sorozat elindulását. Párkapcsolati kérdésekben, vagy a saját érdekeit nem tudja, nem meri érvényesíteni, vagy a másik fél személyiségének elfogadásával vannak akadályai. Mindkét probléma okozhatja kudarcait. Őszintének kell lennie magával, mikor ezeket a kérdéseket megvizsgálja, és akkor könnyen megtalálja a kivezető energiát is, amely feloldja a problémáját. Az anyagi jellegű problémák is hasonlóképpen e miatt vannak, mert vagy a saját érdekeit értékeit nem látja helyesen, vagy nem tud másoktól elfogadni, amit az önbecsülés hiánya okozza, mert azt gondolja nem érdemli meg.
Feladat: 1. önismeret
2. önbecsülés
3. önérvényesítés

Ezek lehetnek jelen helyzetéből a kivezető útvonalak, és akkor ismét elkezd áramolni az energiája, megfelelő döntéseket tud hozni és képviseli a saját személyiségét.
üdvözlettel
Vargyai Györgyi 2014. 03. 16. 10:15

Mi lesz velem?

Kedves Györgyi!
Harmincas éveim elején járó nő vagyok.
Az utóbbi időben nagyon elzárkóztam a világ elől. Magányos vagyok, pedig sokan lennének kíváncsiak rám. Van egy barátom, ő szeret, sajnál, támogat, de igaz szeretetből vagy ki tudja sajnálatból. Leépítettem magam körül minden ismeretséget, sokszor nehéz belenéznem valaki szemébe, annyira szégyenlem magam. Még családtagokat is kerülök. Mondván nem ad senki és semmi örömet. Volt egy csalódásom azt az embert nagyon szerettem, de annak meg én nem kellettem és évekig rágtam magam rajta. Csak akkor voltam boldog, Vele. Mint amikor a hajó beér a kikötőbe. Neki kevésnek bizonyultam....
Miért nem merek nyitni, miért történik ez velem? Jó szándékúnak tartom magam, érzékenynek, de a világon semmi nem tesz boldoggá. S nem motivál semmi.
Már évek óta ez meg, egyre jobban távolodom mindentől és érzem kéne változni, de mintha már lemondtam volna magamról. Mint amikor egy üres szép autó áll aminek nem megy a motorja és "be kéne bikázni."
Kineziológusnál voltam, és tudom ez összetett dolog, mégis érdekelne a meglátása, mert azt érzem ez lelki eredetű nálam. Köszönöm!
Üdv. Magdi
kérdés: ang go 2014. 03. 14.  13:23 40
Szavazz a kérdésre!Szavazz a kérdésre!Szavazz a kérdésre!Szavazz a kérdésre!Szavazz a kérdésre!
Kedves Magdi!
Utolsó gondolatában leírja, amit magán tapasztal az úgy érzi lelki eredetű. Valóban a lélektől indul az egész életünk, a lélek miatt születünk meg, és amikor eltávolodunk a lélektől, akkor értelmetlenné válik minden körülmény legfőképpen az ember saját maga. A nem tudatos teremtés az ego sóvárgásával kezdődik, a saját vágyai kielégítéséhez szükséges gondolattal azonosul, így a gondolat teremtő ereje elszakad az ember lelki lényegétől, létrejön az elkülönülés érzete. A materializmus és az egoizmus egymást erősítik, mert mindkettő előtt ismeretlen Isten jelenléte és az ember Isteni lényege. Az ego egyetlen célja, hogy bármi áron különlegesnek mutassa magát, nem számít milyen következményekkel jár, és a saját értékrendje szerint megszerezzen minden kielégülést a testnek. Pl a büszkeség érzete és bizonyosságának léte miatt a személyiség az önfeláldozó mártír szerepét választja, hogy védje és fenntartsa magát, hogy jónak és szentnek érezze magát. Ennek bizonyítékaként az ego a szenvedést választja, hordozóját áldozattá változtatja, viselkedését passzívvá tehetetlenné és függővé teszi. Hosszabb ideig ebben az állapotban maradva, érzékelhető a közömbösség az értéktelenség és a szégyen érzete, a tompaság a határozatlanság az unalom. a zsibbadtság. A leírásából egyértelműen tudja látja saját helyzetét, ez az én meglátásom is, vagyis gyakorlatilag egyetértek a öndiagnózisával.
üdvözlettel
Vargyai Györgyi 2014. 03. 16. 09:55

hazassag

Jó napot kívánok.
Azért fodultam önhöz, mert nagyon tanácstalan vagyok jelen pillanatban.
Párommal együtt vagyunk immár 2 éve, és már másfél éve együtt is élünk külföldön. A kapcsolatunk jól működik, azonban egy bökkenő van és ez a következő lépés lenne, a leánykérés. Én 24 éves vagyok, ő pedig 27-et tölt idén, tudom, hogy még fiatalak vagyunk, de eddig azt hittem mindketten ugyanazt akarjuk. Ő folyamatosan felhozza témaként, hogy velem akarja leélni az életét, sőt néha arról is kérdez, hogy én hogy képzelem el az esküvőnket, azonban amikor nagy események jönnek és ő nem kér meg akaratlanul is folyton csalodók és szomorú leszek. Konkrétan nem szeretnék erről beszélni vele, mert mindig arról álmozodtam, hogy ez majd egyszer meglepetés lesz nekem, és eröltetni sem szeretném, csak akkor nem értem miert beszél róla ennyit.
Csak azt szeretném ha esetleg egy kis tanácsot adna, hogy hogyan kezeljem ezt a helyzetet, mert úgy érzem emiatt egyre gyakrabban töröm a fejem illetve elszomorít hogy nem lép. Esetleg hogyan kellene rávezessem arra, hogy ne csak szóbeszéd legyen ez az egész, anélkül persze, hogy rámenős legyek?

Segítségét hálásan megköszönném,
Betty
kérdés: BettyC 2014. 03. 10.  12:07 39
Szavazz a kérdésre!Szavazz a kérdésre!Szavazz a kérdésre!Szavazz a kérdésre!Szavazz a kérdésre!
Kedves Betty!
Életének elérkezett ahhoz a szakaszához amikor a nagy kérdésekre keresi a válaszokat. Együtt vagy külön, kivel együtt és milyen módon, kitől kapom meg az útmutatást? A legegyszerűbben és a biztosan jó választ csak önmagától tudja mindenki megkapni. Azonban egy jó kérdésben benne van a válasz is. Amíg önmagával nincs tisztában nem érti miért ezek a helyzetek ezek a személyek veszik körül, és ők hogyan viselkednek, mit hogyan tud véghezvinni, addig az önismeretét érdemes fejleszteni. A leírtakból arra következtetek, hogy a legegyszerűbb női praktikákkal szeretne játszmázni. Manapság 2014-ben ez már elavult és az ember fejlődését inkább akadályozó módszer mintsem ami bármely helyzetben segítene. Szűksége van és a szó legszorosabb értelmében "szűk"-sége van, leginkább a gondolkodásában valamint az életismeretében. Először érdemes eldöntenie mire vágyik leginkább például milyen életet szeretne élni? Miben segítene, egy házasságkötés? Mit változtatna? Az esemény számít vagy esetleg fontosabb, az odavezető majd az azt követő időszak? Sok nő abban a helyzetben toporog, hogy hosszasan az esküvőt tervezgeti, és elfeledkezik róla, hogy utána is folytatódik az élete, és nem mindegy hogyan. Álmodozni szeret csak róla, vagy tényleg azt szeretné ha ezzel a férfivel közösen felépítve tudnák az életük mindennapjait megélni? Tapasztalatom szerint az a férfi mutat bizonytalanságot aki olyan nővel van kapcsolatban akinek fogalma sincs az életének céljáról értelméről. Ne vetítse rá párjára a saját helyzetét, hanem döntse el hogyan legyen. Higgye el párja érezni fogja mikor minek van itt az ideje. Egy bizalmon, erős hiten alapuló kapcsolatban ezek a kérdések nem léteznek. a felnőtt dönteni képes párok egyszerűen megteszik amit abban a pillanatban az élet felkínál. Azt írja nem is szeret erről beszélni, akkor, hogyan kívánja megoldani ezt a tanácstalan helyzetet? A legegyszerűbb és legáltalánosabb módja a szóbeli kommunikáció arra, hogy feltárjuk a másik számára ami foglalkoztat, és egyedül nem találjuk a megoldást. Jelen esetben mindegy ki kezdeményezi a beszélgetést, bátran felvetheti mint kérdést,vagy folytassa amint a párja elkezdi. Ebben az álmodozó helyzetében a párját is elbizonytalanítja a saját szándékaitól, és bezárja önmagát a "szegény én" struktúrába, ahol egy idő után saját maga sem fogja megtalálni az igazi Én-t. Induljon csak neki nyíltan szívvel lélekkel, bátran még ma! üdvözlettel
Vargyai Györgyi 2014. 03. 11. 13:08

munka

Kedves Szakértő!

26 éves vagyok, és munka téren még sajnos nem találtam meg a helyem. Állandó stressz, gürizés, kimerültség, gonosz emberek, kevés szabadidő, kevés fizetés, kapkodás. Tudom h mások is ebben vannak, de én ebbe nem akarok beletörődni. Sajnos eddig minden munkám ilyen volt, és lehetőségem sem volt vmi könnyebbre. Ön szerint min változtathatnék? Köszönöm!
kérdés: Andibandi1987 2013. 12. 22.  02:15 38
Szavazz a kérdésre!Szavazz a kérdésre!Szavazz a kérdésre!Szavazz a kérdésre!Szavazz a kérdésre!
Kedves Kérdező!

Mindenkinek egyformán van arra lehetősége, hogy megtervezze a saját körülményeit. Ebbe a munkavégzéssel kapcsolatos elképzelések is beletartoznak.
Írja le milyen helyen szeretne dolgozni, milyenek legyenek a m.társai, a főnöke, milyen legyen a m.időbeosztása, a ellenszolgáltatásként kapott m.bére, stb. Teljesen mindegy milyen végzettsége a lényeg, hogy kifejezze mivel tud kiteljesedni mint munkavállaló. Azt javaslom írja le melyek azok a tulajdonságok amiért Önt válassza a munkaadó, miben egyedi és milyen kreatív ötletei vannak, amiért kitűnő munkaerő. Vannak-e ellenérzései a régi tapasztalatok miatt, ezeket pedig írja egy másik papírra és égesse el, így búcsúzzon el tőle és a régi énjétől is egyben. Sok sikert és kitartást, bízzon magában, hogy létre tud hozni egy kedvező munkakört saját erejéből is.
Vargyai Györgyi 2013. 12. 22. 14:26

Személyre szabott horoszkóp ingyen!

Add meg a születésed időpontját!

Év: Hó: Nap:

óra perc mp

vagy napszakot:

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Top 3 olvasnivaló

A kidobásra szánt kávézacc 5 remek felhasználási módja

A kidobásra szánt kávézacc 5 remek felhasználási módja

Az emberek számottevő hányada kávéval indítja a reggelt, napi rutinunk első lépései között a kávéfőzés szerepel. És ahol kávé van, ott kávézacc is, ami legtöbbször kidobásra kerül. Azonban újrahasznosítható a lakásban, a kertben, sőt még a szépségápolásban is hasznát vehetjük. Íme, mi mindenre alkalmas a kávézacc.

Tovább »
Rájössz 1 perc alatt arra, hogy mi lehet a hiba ezen az 5 képen?

Rájössz 1 perc alatt arra, hogy mi lehet a hiba ezen az 5 képen?

Mindenkinek érdemes egy kis időt szánnia arra mindennap, hogy aktívan tréningezze az agyát. Például itt ez az 5 kép, mindegyiken van némi hiba, csak éppen nem olyan könnyű kiszúrni őket, kivéve persze, ha remek megfigyelőképességgel rendelkezel vagy rendkívül intelligens vagy. Szerinted te megtalálod 1 perc alatt ezeket a bizonyos hibákat?

Tovább »
Hogy fogod az égi jeleket? - Képes lélekelemző teszt

Hogy fogod az égi jeleket? - Képes lélekelemző teszt

Az Égiek életünk minden szakaszában mellettünk állnak, figyelik lépteinket, és bizony olykor üzenetekkel is ellátnak bennünket, ha éppen akadályokba ütközünk. A kérdés csak az, hogy nyitott vagy-e azokra a jelekre, melyeket küldenek feléd. Ha kíváncsi vagy rá, hogy fogod az Égiek jelzéseit, akkor teszteld magad!

Tovább »

Kalkulátor

Vitaminok és ásványi anyagok kalendáriuma

A szervezet egészségének megtartásához rengeteg vitaminra és ásványi anyagra van szükség. Ha valamiből hiányállapot lép fel, azt igencsak megérezzük. Válaszd ki, milyen problémáid vannak, és gondolkozz el, hátha hiánybetegséged van.

Még több kalkulátor »

Szakértők

Seress Attila

Keresztény jövőlátás (jóslás)

Kérdezz! »
Összes szakértő »
Seress Attila

Társkereső

Társkereső
Horváth Mária Eva Erika Éva Mária 
Társkereső
Ferenc Antal Attila Preky69 Gyula 

Még több társkereső »

Női Portál oldaltérkép