2018. augusztus 17. - Jácint
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom
DXN termékek Az örök szerelem lakatja
Női Portál
2018. augusztus 17. - Jácint
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom

Szakértők

Hirdetés

Keresés szakértőink között

Szakmák szerint:

Név szerint:
Keresés kulcsszóra:

Úgy érzed, tudsz segíteni,
tanácsot adni másoknak?
Legyél Te is a Birodalom szakértője!

Szalay Zsuzsa

Szülés utáni depresszió szakértő

Bemutatkozás  

06/20 473-3001
zsuzska@kabelsat.hu
http://www.urhidai-babaklub.fw.hu
Szalay Zsuzsa

Kérdések és válaszok

«« elejére      következő » végére »»

kezdeti depresszió szülés után

Kedves Zsuzsa!
Egy számomra nagy gonddal fordulnék Hozzád. Kislányom 3 hetes, normál súllyal, normál szüléssel született, igaz, 2 napos vajúdás után, hatalmas fájdalmak közepette. Egyedül vagyok Vele itthon, mert a párom vidéken dolgozik, segítségem nincs, így minden a nyakamba szakadt. A legnagyobb gond azonban a szoptatásnál van, és itt meg is állt az egész napom. Borzasztóan depressziósnak érzem magam. A pici egész nap a cicin lógna, csak ott nyugszik meg. Ha cicire teszem, akkor szépen kortyol egy ideig, majd bealszik rajta. Ilyenkor felkeltem, folytatja tovább néhány nyeletig, de megint bealszik Ha ilyenkor leteszem, akkor pedig 10 perc múlva éktelenül újra sír, és addig nem hagyja abba, amíg nem teszem újra cicire. Csak úgy tudok 1-2 órát pihenni, ha a baba a cicimen lóg. Semmit nem tudok otthon csinálni, egész nap hálóingben vagyok, szoptatok és szoptatok és szoptatok. Rettenetesen fáradt vagyok már... ha néha napján a barátnőm átjön, és megpróbálja dajkálni a babát, akkor elvan egy darabig, de folyamatosan kéri, követeli a cicit, csak ott nyugszik meg. Ráadásul a mellem is tiszta sebes már. A védőnő megnézte, szerinte a kicsike helyesen szopizik, és a súlygyarapodása is megfelelő, és igenis, az édesanyának az a dolga, hogy egész nap szoptasson, ha a baba azt igényli. Az orvos is mindent rendben talált a picinél. Szerinted sincs más megoldás erre? A helyzet az, hogy már tiszta depressziós lettem, semminek nem tudok örülni, az egész napom csak abból áll, hogy szoptatok. Ezek lehetnek jelei a szülés utáni depressziónak? Néha jó lenne egy kicsit valami egészen mást csinálni, pl. mosogatni, de megmondom őszintén, hogy a WC-re sem tudok elmenni a kicsi nélkül. Megpróbáltam már a hordozó kendőt is, de akkor is csak folyamatosan a cicit keresi, rágja a kezecskéjét, és ha nem találja meg, akkor borzasztóan dühös lesz, szinte vörös lesz a fejecskéje, és dühből sír. Helyén van ez így?
kérdés: szintuska 2014. 02. 14.  16:37 27
Szavazz a kérdésre!Szavazz a kérdésre!Szavazz a kérdésre!Szavazz a kérdésre!Szavazz a kérdésre!
Szia,

köszönöm,hogy megosztottad velem a problémáidat. Sajnos tudom miről beszélsz, nekem ugyanez volt a helyzet a lányommal. Nehéz, nagyon nehéz, de következetesnek kell lenni és igen is, el kell venni tőle a cicit. Az egész napos kisajátításnak sajnos nem lesz jó vége, kisebesedhet, olyan csúnyán is a melled, ami lehetetlenné teszi a szoptatást. Ha a picid evett, és böfizett, nem tekereg (hasfájára utaló mozdulatokat tesz)akkor bizony igen is kiságyban is lenne helye. Persze, hogy jobb a testedhez bújni és kiélvezni minden percet Veled, de sajnos még ha sírás is az ára, kicsit meg kell szokni egyedül is. Próbáld meg minimum két óránként, vagy inkább három óránként kínálni a cicit, és ha továbbra is marad a testsúly gyarapodás, akkor a tejed elég neki. Ha nem, akkor el kell gondolkozni valami kiegészítésen. Ezt a védőnőddel kell megbeszélni. Nálunk az is bejött,- miután bebizonyosodott, hogy vágyódásról van szó- ,hogy egy használt (1-2 napig) hordott pólót raktam neki az ágyba, amin rajta volt az illatom, ez kicsit megnyugtatta. Hallgass az ösztöneidre, de egész nap ne szopjon a pici.


Sajnálom, hogy nincs segítséged, és bízom benne,hogy kitartással és nagy-nagy szeretettel mihamarabb javul a helyzet nálatok. A depresszió ez esetben érthető, hisz elég monoton az életritmusod. Kívánom a legjobbakat, hogy olyan megoldást találj, ami egyikőtöket sem visel meg annyira érzelmileg.

Szeretettel:

Zsuzska
Szalay Zsuzsa 2014. 02. 17. 17:23

Apuka tanácsot kér

Kedves Zsuzsa!

Kisfiunk nemrég múlt 5 hónapos, szép, egészséges, vigyorgó, de borzasztó sok figyelmet igénylő kissrác. Ez rengeteg energiáját felemészti a feleségemnek (meg persze nekem is, bár nap közben dolgozok, nekem nyilván ebből a szempontól könyebb).
Az utóbbi időben azonban felütötte a fejét több probléma is. Feleségem rettenetesen fáradt, nem tud örülni semminek, egyre nehezebben csalok mosolyt az arcára, még akkor is, ha jó napjuk van. Valahogy azt érzem, hogy a problémás időszakok járnak csak a fejében, a jó dolgokból sosem táplálkozik, és sokat panaszkodik, fáradt, nem nagyon tud örülni annak, aminek pedig örülnie kellene. A munkán kívül nincs szinte semmi olyan, amit nélkülük csinálok, a lehető legtöbb időt töltjük együtt, a család mellette áll, a nagymama hetente egy-egy napot nálunk tölt, és besegít a házimunkába és/vagy a gyerek vigyázásba, jövünk-megyünk.
Ennek ellenére úgy érzem, hogy feleségem érzelmi állapota napról napra romlik. A környezetünkben lévő ismerősök/barátok hasonló korú babái átfordulnak, a miénk nem. Ezt problémaként éli meg. A többi baba nem ilyen sírós, a miénk pedig igen. A többi babával könyebb, a miénkkel nem. A többi baba könnyen elalszik, a miénk meg nem. Most ott tartunk, hogy már nincs kedve beszélgetni/kommunikálni a többi anyukával, mert csak szomorkodik, ha bármit is lát, amit a saját babánknál nem, és ez igazán kezd aggasztani.
Nincsenek egyéb problémáink, sem a kapcsolatunkban, sem pedig az életben. Rendezett családi és anyagi körülmények között élünk, úgy gondolom, hogy minden támogatást megadok, a körülmények ideálisak, a lehető legtöbb terhet (baba) leveszek a válláról, legyen szó akár fürdetésről, vagy csak játékról a babával, vagy bármiről, hogy legyen ideje mással is foglalkozni, de már kifogytam az ötletekből.

Ön mit tanácsol? Utazzunk el (már ahova a babával el lehet)? Legyünk csak mi hárman együtt? Kérjünk meg egy hivatátos dadát (van ilyen?), hogy egy pár napot hetente legyen ott? A szülés előtt volt szó következő gyerekről, de ha ez a téma előkerül, akkor közel sem a régi már. Értelmes, kiegyensúlyozott nő, jó nevelést kapott, van családképe. Az anyaság volt a vágya, de mintha másra számított volna (vannak gondolom azért páran így). Néha-néha úgy érzem, egészen közel áll ahhoz, hogy feladja, és azt mondja, nem tudom ezt tovább csinálni. Szeretném megérteni, de saját bevallása szerint én ezt nem érthetem meg, ő van egész nap otthon a gyerekkel, és maximálisan felemészti minden energiáját, semmihez nincs kedve, ösztönszerűen cselekszik, nehéz motiválni, vagy bíztatni is már.

Válaszát előre is köszönöm:
Albert
kérdés: Albert 2011. 07. 25.  00:21 26
Szavazz a kérdésre!Szavazz a kérdésre!Szavazz a kérdésre!Szavazz a kérdésre!Szavazz a kérdésre!
Kedves Albert!

Köszönöm a bizalmat, a privát megkeresés után elküldtem a válaszomat a címére.

Nagyon várom a visszajelzését!
Minden Jót Önnek!

Üdv: Szalay Zsuzsa
Szalay Zsuzsa 2011. 07. 27. 10:05

Üdvözlet

Kedves Zsuzsa! Békés,boldog karácsonyi ünnepeket kivánok Szeretettel:Angyalka
kérdés: cicamicácska 2010. 12. 11.  23:36 25
Szavazz a kérdésre!Szavazz a kérdésre!Szavazz a kérdésre!Szavazz a kérdésre!Szavazz a kérdésre!
Kicsit megkésve, kedves Angyalka, de annál nagyobb szeretettel, kívánok Önnek én is miden szépet és jót!
Szalay Zsuzsa 2011. 01. 19. 19:57

Depresszió ez egyáltalán?

Kedves Zsuzsa!
Decemberben szültem és azóta abban a tudatban élek, h szülés utáni depresszióm van. A babámat kb. 2 hónapos koráig nem nagyon kellett ellátnom, mert millió segítségem volt, aztan, mior arra került a sor, hogy igazán anya legyek...megtettem amit kellett, de a lelkemben vegtelen szomorúság vett rajtam erőt és bárhogy küzdőttem ellene, csak nagyon keveset enyhült. Háziorvosom tanácsára pszichiáterhez fordultam, aki pzichoterépiát javasolt. Közben elkezdtem imádni a lányomat, a kapcslatunk nagyon jó, viszont minden betegségtől rettegek. 6 hónapon keresztül majdnem egészen jól éreztem magam, aztán egy gyomormérgezés következtében napokig újra nagyon rossz lett a közérzetem, nem mertem enni, féltem az újabb rosszulléttől. Erre most Medazepam tablettat szedek és azon igyekszem h megváltoztassam a terapeutát. Ez a hipochondria (szeritem) annyiban gond nekem, h akadályozza a lányommal, sőt mindenkivel való kapcsolatomat. A Madazpamtól jól vagyok, de nem szeretnék függő lenni. Nem szeretnék több örömtelen percet, mert minden okom megvan rá, hogy boldog legyek. Önnek mi a véleménye? Mi ez? Mit tegyek ellene? Mikor lesz vége? Előre is köszönöm válaszát.
kérdés: VIvo82 2010. 10. 17.  01:01 24
Szavazz a kérdésre!Szavazz a kérdésre!Szavazz a kérdésre!Szavazz a kérdésre!Szavazz a kérdésre!
Elnézést kérem, de sajnos törlődtek az értesítő leveleim, így csak véletlen látogatásomkor vettem észre a kérdését. Nagyon bízom benne a válasz megérkezett már Önnek, ha nem is tőlem. Gyógyszerekkel kapcsolatban tanácsot nem tudok adni, mert nincsen ilyen jellegű végzettségem, de egy biztos minden fejben dől el, miden! Amennyiben még aktuális, kérem írjon privát címemre és nagyon szívesen segítek. Üdvözlettel: Szalay Zsuzsa
Szalay Zsuzsa 2011. 01. 19. 20:04

szülés utáni depresszió?

Kedves Zsuzsa!Olyan problémám van hogy kisfiam 3 hónappal ezelőtt született és most hogy visszatért a menstruációm rosszul lettem közvetlen menstruáció előtt 1 nappal és utána 1nappal félelem érzetem volt nehogy valami baja legyen a kisbabámnak pl.ha nem annyit evett mint szokott vagy mennyit kéne neki innia vagy nehogy leessen a pelenkázóról olvastam neten ezt a szülés utáni depressziót és ott olvastam van akinek ez odáig fajul hogy bántja a kisbabáját csak mert pl.nem eszik én annyira megijedtem nem szeretném ha addig fajulnának nekem is ezek az aggódások mit tegyek?Ez szülés utáni depresszió?Már 4 éve pánikbetegségem van de egy ideje tünetmentes vagyok/Voltam most ez is visszajött de csak menstruációkor!Válaszát előre is köszönöm!egy aggodó anyuka
kérdés: Nicky87 2010. 03. 05.  15:21 23
Szavazz a kérdésre!Szavazz a kérdésre!Szavazz a kérdésre!Szavazz a kérdésre!Szavazz a kérdésre!
Kedves Nicky!

Valószínű, hogy a hormonok tréfája ez, mivel a menstruációval jelentkező problémáról beszélünk. Ilyenkor változik a hormon szint, és erre érzékenyebbek vagyunk. A szülés után sokan tapasztalják, hogy más a havi vérzés, illetve az ezzel járó érzések. Kinek erősebb, kinek gyengébb. Van aki már azt is érzi, pontosan mikor van a peteérése.(van aki eddig is érzete) Ne aggódjon, minden rendben van, és Ön biztos vagyok benne, hogy jó anya és nem fogja bántani a picikéjét.

Ezek az érzések, aggódások, majd enyhülnek, de elmúlni nem fognak és ne is múljanak, hiszen édesanya lett! Ön most átélheti milyen az, felelősséggel tartozni egy másik emberért és látja, amin keresztül mentek az Ön szülei is.

Ez lehet kicsit rémisztő, de higgye el, csodálatos érzéssé növi ki magát. Azért az aggódást ne vigye túlzásba. Hagyja, hogy menjenek a dolgok a maguk útján és tempójában.

A pánikbetegsége is tünetmentes lehet, ha más dolgokra összpontosít és hisz magában!

Jó egészséget és sok BOLDOGSÁGOT Önnek.

szeretettel: Sz. Zsuzsa

Szalay Zsuzsa 2010. 03. 08. 09:22

Depresszió?

Kedves Zsuzsa!

Nem tudom jó helyre írok e, mert nem vagyok benne biztos hogy ez depresszió, de a tünetei nagyon hasonlóak. Két éves múlott a kislányom, akit imádok.Párkapcsolati problémám sincs, mégis úgy érzem egyre fáradtabb vagyok mindentől.Egyszerűen nem érdekel semmi.A mindennapos feladataimat robotként végzem.A lányom születése után kb fél évvel kezdődött, és azóta csak egyre rosszabb lesz.A lányom nagyon rossz alvó volt, kb három hónapja alussza át az éjszakát, elötte minden éjjel fenn volt minimum öt alkalommal, de hetente többször előfordult, hogy 7-8-szor kellett kelni hozzá.Napközben sem aludt, maximum fél órát.A délutáni alváshoz, és este még mindíg szopik.Azt hittem ha majd átalussza az éjszakákat, és én is, akkor majd enyhülnek ezek a tünetek( fáradékonyság, ami nyugalmi helyzetben is fokozódik, szívdobogás, szédülés, motiválatlanság, érdektelenség, általános rossz közérzet, koncentrációs zavarok), de nem ez történt.Három hónapja alszunk éjjel, és a tüneteim csak egyre rosszabbak lesznek.Azt sem tudnám megmondani mi lenne jó, mert semmi sem tud érdekelni.Nem akarok ilyen lenni.Örülnöm kéne, hogy van egy csodálatos férjem, és egy pici gyermekünk.Pár héttel ezelőtt a nagymama elvitte a kislányt délután, én pedig elájultam a fáradtságtól, pedig elötte nem végeztem semmi megterhelő munkát, ami ezt indokolta volna.Délután ötkor elaludtam, és hétkor ébresztett fel a párom, hogy fürdessem meg a gyereket.Felkeltem, lefektettem a kislányt aludni, és megint elaludtam, egészen reggelig, de nem hogy kipihenten ébredtem volna, még fáradtabbnak éreztem magam.Azóta is csak vegetálok. Kérem segítsen, mert ötletem sincs mi lehet ez, és mit lehetne vele kezdeni, hogy megszűnjön.

Ági
kérdés: fanni.22 2009. 08. 08.  11:18 22
Szavazz a kérdésre!Szavazz a kérdésre!Szavazz a kérdésre!Szavazz a kérdésre!Szavazz a kérdésre!
Kedves Ági!

Szerintem elfogytak a szervezetének az energiái, kimerült. A hosszú hónapok alatt összegyűlt fáradtság, a kimerültség, a monoton cselekvések összesége, most érte el a végső határt. Önnek is azt tudom javasolni, hogy tegyen olyat ami a baba születése előtt szívesen tett, de az elmúlt két évben nem volt rá lehetősége. Most kéne kicsit a régi Áginak lenni, és nem csak az édesanyának. Talán érti mire gondolok. Kell valami új, valami ami újra feltölti, ami újra motiválja, mert az anyaság mint tudjuk egy életre szól, nem kapunk szabadságot közben, szóval nekünk kell gondoskodnunk arról, hogy ez a feladat mindig öröm legyen számunkra. Pihenjen többet, kérjen segítséget a családjától, barátaitól akár egy hosszú hétvége kettesben kedvesével, vagy egy jó barátnővel is csodákat tehet.

Minden jót kívánok Önnek! Szeretettel: Szalay Zsuzsa
Szalay Zsuzsa 2009. 08. 09. 09:34

...

Kedves Zsuzsa!
Mire megérkezett a válasza már semmi bajom nem volt...
Amilyen hirtelen jött olyan hirtelen elis ment!
2-3 napig tartó depresszió!
Most meginn olyan boldog vagyok,mint eddig!:)
Én úgy gondolom,h. azért jött elő,mert az utóbbi időbe nagyon keveset alszok,fáradt vagyok és nem pihenek,ez a járvány ami felénk volt nagyon megilyestett...féltettem a kisfiam!
Remélem ezek után is ilyan leszek mint most!:)
kérdés: Kini90 2009. 07. 05.  13:05 21
Szavazz a kérdésre!Szavazz a kérdésre!Szavazz a kérdésre!Szavazz a kérdésre!Szavazz a kérdésre!
Nagyon-nagyon boldog vagyok, hogy már jobban van és köszönöm, hogy megírta.

Mindig örömmel tölt el, ha boldog anyukák sorait olvashatom:-)
Szalay Zsuzsa 2009. 07. 07. 19:30

depresszió?2

Kedves Zsuzsa!

Köszönöm válaszát! Azt hiszem félreértés adódott egy kicsit, ill. lehet, hogy én fogalmaztam rosszul: nem attól félek, hogy bántani fogom a babámat, én a félelemtől félek, hogy lesz ilyen gondolatom! Soha nem bántanám őt, a világon a legjobban szeretem Őt! Csak olvastam olyat, hogy a szülés utáni depresszió jele lehet, az olyan gondolatok, mint pl. félelem attól, hogy leejtem, stb. Nóri
kérdés: olasznori 2009. 07. 01.  10:42 20
Szavazz a kérdésre!Szavazz a kérdésre!Szavazz a kérdésre!Szavazz a kérdésre!Szavazz a kérdésre!
Kedves Nóri!
Igen, akkor tényleg félrértettem Önt. Ha nicsenek ilyen érzései, akkor ezért nem kell aggódnunk:-)
A szülés utáni depressziónak rengeteg jele van, így elég nehéz megállapítani, hogy az Ön esetében miről is van pontosan szó. Kevés az információm, de nagyon szeretnék Önnek segíteni. Ha úgy gondolja tudok bármiben segíteni, kérem nyugodtan írjon privátba is, vagy hívjon fel telefonon, vagy keressen meg skypen(szalayzsuzska).

Üdvözlettel:Sz.Zsuzsi
Szalay Zsuzsa 2009. 07. 01. 19:00

...

Kedves Zsuzsa!
Nem is tudom hol kezdjem a levelem...
Talán jobb ha mindent részletesen leírok,h. értsen mindent!
19 éves vagyok,párommal készülünk az esküvőnkre ami 2 hónap múlva lesz,és van egy 5 hónapos szép,egészséges kisfiunk akit imádunk!!!
3 éve mikor összejöttem a párommal tök jól elvoltunk...bulizni jártunk,rengeteget voltunk együtt,szerettük egymást,stb.
Ez így volt fél éven át!
Aztán a barátai miatt elkezdett nekem hazudni...átvert,becsapott,teljesen padlóra kerültem miatta!
Olyannyira,h. felkerestem egy pszichiátert,mert már nem bírtam...
Ő megállapította,h. depresszióban szenvedek elég erősen!
1 éven át szedtem a gyógyszereket,h. jobban érezzem magam! Közben a párom megjavult,mert látta milyen nagyon rosszul vagyok! Életem legeslegszörnyűbb éve volt...megakartamhalni,nem bírtam emberek közé menni,stb.
Emiatt még az iskolából is eltanácsoltak,mivel képtelen voltam bejárni! Később szakítottam a párommal arra hivatkozva,h. egyedül szeretnék lenni...igaz 2 hét múlva máris hiányzott,de hallani sem akart rólam...mert nagyon megsértettem!:(
Közben megtudtam,h. terhes vagyok...teljesen kiborultam...nem tudtam mi tévő legyek! A gyógyszereket ez az egyben leraktam...
Egyrészt a baba miatt másrészt meg mert már nem éreztem,h. szükséges! Párommal is kibékültünk és onnantól boldogan vártuk a babánkat!
Boldog és nyugodt voltam! Annyira jó volt ilyennek lenni!
Nem féltem,nem szorongtam,nem voltak furcsa érzéseim,nem akartam meghalni...stb.
Nyugodt terhességem volt! Párom is teljesen megváltozott,persze pozitív irányba!
Eljött a szülésem idelye! Sajnos elég nehéz szülés volt,de sikerült! Szülésem utáni 3. napon látogatás után valami hihetetlen furcsa,rossz érzés csapott a mellkasomba...sírtam-sírtam!!!
Mikor hazamentem ez még aztán is tartott...annyira fájt,h. ismét azt a rosszat érzem!!!:'(
Utána jártam és megtudtam ez a szülés utáni depresszió!
Citromfű teát ittam és egy hét alatt elmúlt!
Ismét boldog voltam,és nyugodt!
4 nappal ezelőttig!:(
Este volt...beszélgettem egy nagyon jó barátommal itt gépen...
Hirtelen belenyomott egy hatalmasat a mellkasomba,és úgy éreztem mintha nem is a saját bőrömbe lennék!!!
Elszívtam egy cigit,ittam teát és lefeküdtem azt hittem túl fáradt vagyok!
Másanp felkeltem ugyanetz éreztem...szorongtam,rossz dolgok jutottak az eszembe,stb.
Szóltam a páromnak,h. ismét azt a rosszat érzem amit régen és amit szülés után!
Annyira elkeseredtem és kiborultam!:( Párom kitalálta,h. menjünk el valahová hátha jobb lesz...
Szombaton elmentünk egy szórakozó helyre,jól éreztem magam,vasárnap meccsre...ott is jól éreztem magam!
Bár éreztem a nyomást de nem igazán figyeltem rá!
Ha a kisfiammal játszok,és mellettem van a párom akkor szintén jól avgyok!
Este mikor sötétedik igazából akkor vagyok bajban! De egyébként a nap bármely szakaszában elkezdek szorongani...és kikell,h. sírjam magam!
Citromfű teát iszok,próbálom magam lekötni...több-kevesebb sikerrel!
Nem akarom ezt érezni...mi tévő legyek???
Hatalmas lekifurdalásom van,h. itt a szép fiam és a szerelmem és én pedig ilyen vagyok!
Olyan jó volt boldognak lenni!
Nem akarok ilyen lenni,harcolok ellenne,de mégis ilyen vagyok!
Olyan tompa a gondolatom,nem bírok odafigyelni semmire olyan jól,fáradt vagyok,nyoma mellkasom,szorongok,arra gondolok,h. minden olyan rossz lesz mint régen!:'(
Pedig ezt nem akarom!
Mi lesz ha nem múlik el és meginn szenvednem kell???
Mi tévő legyek???
Kérem segítsen!


kérdés: Kini90 2009. 06. 30.  17:46 19
Szavazz a kérdésre!Szavazz a kérdésre!Szavazz a kérdésre!Szavazz a kérdésre!Szavazz a kérdésre!
Kedves Kérdező!

Nekem inkább úgy tűnik, hogy pánik betegséghez hasonlítanak a tünetek, melynek oka lehet, hogy régebbre vezethető vissza. Szorongás, a sötétben erősödő tünetek, javaslom a szakorvos felkeresését, de nem feltétlen a gyógyszereket. Az öngyógyítás is nagyon jó. Csak hinni kell benne. Gondoljon az Ön előtt álló szép jövőre, gyönyörű gyermekére, szerető kedvesére. Egészségesek és szeretik egymást, ez mindenen átsegíti majd Önöket. Próbáljon meg csak ezekre a pozitív gondolatokra gondolni. Ha hisz benne, minden jóra fordul hamarosan. Sok boldogságot kívánok Önöknek és nagyon szép esküvőt!

Szeretettel: Sz. Zsuzsa
Szalay Zsuzsa 2009. 07. 01. 19:11

depresszió?

Kedves Zsuzsa!

26 éves anyuka vagyok, 4,5 hónapos a kisfiam. Depresszió jele ha megjelennek ijesztő gondolatok is? Sokszor indokolatlanul félek attól, hogy mi lesz, ha bántani fogom? Ez nagyon ijesztő! Persze nem akarom őt bántani, nem is tudnám, a világon a legjobban szeretem őt! Tudatosan készültem az anyaságra, szép szülés volt, már magzatkorban sikeresen felvettem vele a kapcsolatot, vártuk őt nagyon! Szülés után hamar egymásra találtunk, felismerem a jelzéseit, igény szerint szoptatott még mindig, 6 hetes kora óta az éjszakát átalussza, kiegyensúlyozott, mosolygós baba. Tehát nem értem, mi van velem!!! Igaz, ilyen érzéseim (hogy nehogy bántsak valakit) szülés előtt is volt néha, csak akkor másra tevődött át. Ez nem lehet attól, hogy nem tudom kitombolni indulataimat és az elfojtás gerjeszti ezt? Tehát, ha indulataimat tudnám kezelni, akkor ez is megszűnne? Alvásommal nincs baj, étvágyam is van normálisan, nincsenek sírós időszakaim (akkor sírok, amikor babám is sír és nem tudom megnyugtatni, ilyenkor vele együtt sírok). Még gondoltam arra is, hogy mivel nekem nagyon rossz gyermekkorom volt, most, hogy van saját csecsemőm, akit gondozok, szeretek, ezzel feltörnek a tudatalattiból az én korai sérüléseim. Ez nem lehet? Szerinted mit csináljak? Szeretnék ebből kikeveredni! Köszönöm: Nóri
kérdés: olasznori 2009. 06. 30.  07:47 18
Szavazz a kérdésre!Szavazz a kérdésre!Szavazz a kérdésre!Szavazz a kérdésre!Szavazz a kérdésre!
Kedves Nóri!

Az Ön által leírt gondokra nem adhatok jó szívvel tanácsot. Tényleg ijesztő ami Önnel történik. Olyat már hallottam, hogy valaki a kimerültség határán élt át hasonló érzéseket, de az Ön esete más. Azt hiszem jó lenne ha beszélne szakemberrel. De kérem ne ijedjen meg, azt gondolom együtt felszínre tudják hozni a dolgok valódi okát. Bízom benne, hogy hamarosan megoldódik a gondja, de ne felejtse el ez egyedül nem biztos, hogy menni fog. Sok kitartást és boldogságot kívánok! Szeretettel: Sz.Zsuzsa
Szalay Zsuzsa 2009. 06. 30. 15:58

Személyre szabott horoszkóp ingyen!

Add meg a születésed időpontját!

Év: Hó: Nap:

óra perc mp

vagy napszakot:

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Top 3 olvasnivaló

Ez a növény úgy vonzza otthonodba a pénzt, mint a mágnes

Ez a növény úgy vonzza otthonodba a pénzt, mint a mágnes

Bizonyára neked is sok növényed van otthon, hiszen tisztítják a levegőt, távol tartják a port és a mérgező anyagokat, valamint pozitív energiát sugároznak, és becsempésznek egy darab természetet a négy fal közé. A Feng Shui szakértői szerint a legnépszerűbb növény, amely szerencsét és anyagi jólétet hoz az életedbe, az nem más, mint a pozsgafa, más néven Jade.

Tovább »
A Nyilasok jól szórakoznak, a Vízöntők bajba keveredhetnek a hétvégén - Augusztus 17 - Augusztus 19

A Nyilasok jól szórakoznak, a Vízöntők bajba keveredhetnek a hétvégén - Augusztus 17 - Augusztus 19

Hétvégi horoszkópunkból megtudod, mi vár rád ezekben a napokban, mire kell különös figyelmet fordítanod. Csak keresd ki a csillagjegyedet, és olvasd el a csillagok jóslatát a hétvégére!

 

Tovább »
20 dolog, amit csak a macskamániások érthetnek meg

20 dolog, amit csak a macskamániások érthetnek meg

Nincs nálad nagyobb macskafan? Nem csak élsz-halsz a bársonytalpúakért, de mindent tudsz is róluk és a sajátos kis világukról? Akkor te érteni fogod ezt a 20 dolgot, mert ízig-vérig macskaimádó vagy! 

Tovább »

Kalkulátor

Összeillesz a pároddal?

Add össze születési dátumotok számait egyesével, majd egyszerűsítsd egyjegyűre. Keresd ki a saját és a párod életszámát, és megtudod, mennyire lesz harmonikus a kapcsolatotok, illetve, milyen konfliktusok várhatók.

Még több kalkulátor »

Szakértők

Töltszéki Judit

Kozmetikus

Kérdezz! »
Összes szakértő »
Töltszéki Judit

Társkereső

Társkereső
Horváth Mária Eva Erika Éva Mária 
Társkereső
Ferenc Antal Attila Preky69 Gyula 

Még több társkereső »

Női Portál oldaltérkép