2018. augusztus 19. - Huba
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom
DXN termékek Az örök szerelem lakatja
Női Portál
2018. augusztus 19. - Huba
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom

Szakértők

Hirdetés

Keresés szakértőink között

Szakmák szerint:

Név szerint:
Keresés kulcsszóra:

Úgy érzed, tudsz segíteni,
tanácsot adni másoknak?
Legyél Te is a Birodalom szakértője!

Rosta Szilvia

Ingatlan értékbecslő

Bemutatkozás  
7150Bonyhád, Szent Imre u. 2.
06/74/453-749
ingatlanrosta@t-online.hu
http://ingatlanrosta
Rosta Szilvia

Kérdések és válaszok

«« elejére      következő » végére »»

Csok

Kedves Szilvia! Lakasvasarlas elott allunk meg van a kinezett ingatlan ami alapterulete 63 nm a csokot szeretnenk ra kihasznalni parommal van 2 kisfiuk es meg egy 3-ik babat bevallalunk igy tudnank megvenni a haz ertek 2.200.000 vagy is ennyiert aruljak... csak a felol wrdeklodnek hogy minek kell megfelelnie a haznak leirom hogy hogy nez ki ez 1 iker haz egyik resze 2 nagy szoba van furdo wc kulon es konyha futes lehetosrge faval tortrnik ennek ki van alakitva ami szukseges hozza kozmuvesitett villany viz!!! Es igy villanybojler lehetseges de a haz nem tartalmazza addig en nem szeretnek bele vasarolni es ujjitgatni meg nem biztos ez mennyire szempont mikor kijon az ertekbecslo es amugy miket nez meg? Csok eseten!? Koszonom valaszat! Udv Gabi
kérdés: Gabcsikam 2016. 09. 27.  12:14 39
Szavazz a kérdésre!Szavazz a kérdésre!Szavazz a kérdésre!Szavazz a kérdésre!Szavazz a kérdésre!
Kedves Gabi!
Először is megköszönöm, hogy hozzám fordult kérdésével.
Amennyiben lakóházként van a szóban forgó ingatlan bejegyezve, nem látom akadályát, hogy CSOK-ból megvásárolják az ingatlant.
Amiket leírt az ingatlanról, azokat fogja nézni az értékbecslő.
A papírok kitöltése, beadása után rövidesen megnézik az ingatlant.
Köszönettel:
Rosta Szilvia
értékbecslő
Rosta Szilvia 2016. 09. 28. 14:23

garázsátalakítás CSOK

Kedves Szilvia!

Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy új építésű házat vennénk 2 meglévő és 1 vállalt gyerekre 10+10 milliós CSOKkal. A hasznos alapterület megvan 90 nm és van egy garázs a házzal összeépítve (ez közel 20 nm- ezt tudjuk, hogy nem számít bele a hasznos alapterületbe). Már megvan a lakhatási engedély, még egy földhivatali papírra várunk és intéznénk a CSOKot. VISZONT: a garázsból le lett válaszva 6 nm (külön ajtó, stb.), de ez nem szerepel sehol (a tervrajzon se, a használatbavételin se), mindenhol egy "nagy" garázs szerepel. Véleménye szerint lehet ebből problémánk; mármint az értékbecslő beleköthet, hogy nem úgy szerepel a valóságban, mint a tervrajzon (volt olyan bankfiók ahol azt mondták, hogy mivel a hasznos alapterület megvan 90nm és a garázs lett átalakítva, ezért véleményük szerint nem lesz gond; volt ahol nem tudtak választ adni erre, azt mondták, az értékbecslő dolga; illetve egy bankfiókban azt válaszolták, hogy a valóságban mindennek úgy kell lennie, mint a tervrajzon és a használatbavételin)? Nagyon várom a válaszát, mivel már több millió előleget kifizettünk... Előre is köszönöm!
Üdvözlettel: Endre
kérdés: Erdelyiendre 2016. 06. 09.  15:09 38
Szavazz a kérdésre!Szavazz a kérdésre!Szavazz a kérdésre!Szavazz a kérdésre!Szavazz a kérdésre!
Kedves Endre!
Először is megköszönöm, hogy hozzám fordult kérdésével.
Ha már megvan a lakhatási engedély, nem lehet probléma azzal, hogy a garázs nem egészen úgy lett kialakítva, ahogy a tervrajzon szerepel.
A CSOK szempontjából ez nem lehet akadály.
Köszönettel:
Rosta Szilvia
Ingatlan értékbecslő
Rosta Szilvia 2016. 06. 10. 10:31

Értékbecslés

Kedves Szilvia!

Köszönöm a gyors válaszát. Ha még megengedi rákérdeznék, hogy a külső hőszigetelés mennyiben befolyásolná az ingatlan értékét, hány cm-es szigetelés, és milyen összegű emelést jelentene az ingatlanon?

Köszönettel: Novák Annamária
kérdés: Novák Annamária 2015. 10. 06.  20:36 37
Szavazz a kérdésre!Szavazz a kérdésre!Szavazz a kérdésre!Szavazz a kérdésre!Szavazz a kérdésre!
Kedves Annamária!

A szigetelés, nyilaszárócsere, valamint a tetőszigetelés azon beruházások közé tartoznak, melyek nagyobb összeggel emelik az ingatlan értékét, mint amennyibe ténylegesen kerültek.
Pontosan forintban ezt nem lehet meghatározni, különösen látatlanban nem.
A hőszigetelés vastagsága függ a falazó anyag milyenségétől.
A kivitelező, aki a szigetelést végzi, biztosan meg tudja mondani, milyen vastag legyen a szigetelés.

Köszönettel:

Rosta Szilvia
értékbecslő
Rosta Szilvia 2015. 10. 09. 09:57

Ingatlan értéke

Kedves Szilvia!

A segítségét szeretném kérni ingatlan értékével kapcsolatban.
2 évvel ezelőtt vettünk Fertődön Győr-Moson-Sopron megyében egy családi házat 2660 nm-es telekkel.
Akkor ez volt a legjobb áron a környéken és nagyon jó állapotú volt a többihez mérten, 8.500 ezer Ft-ért vásároltuk meg. 1967-ben épített 100 nm-es családi ház, egy 30 nm-es házhoz tartozó melléképülettel, ez nem hozzáépített, hanem egyben van az épülettel, ami jelenleg fatárolóként funkcionál, hosszútávon garázs lesz belőle. Nem a kimondott kocka alakú, hanem hátrafelé folytatódik L alakban.
A házban vásárlás után teljes villanyvezeték, teljes vízvezetékcsere volt, betonozás az egész házban, aljzatszigeteléssel, nyílászárócserék, fűtéskorszerűsítés, -minden új a kazánon kívül, mert az még teljesen jó állapotban van. A statikus szerint a tetőszerkezet teljesen jó, csak új héjalásra lenne szükség, ez nem történt meg és még külső szigetelésünk sincs.
A házban vannak teljesen felújítva az alábbi helységek: 2db 21 nm-es szoba, egy 18 nm-es konyha étkező, 7,5 nm-es fürdőszoba, egy 20 nm-es nappali és egy előszoba, illetve egy kazán helység. Amikor vásároltuk egy másik ingatlan is be lett vonva, a mi házunkat 8.500 ezerre értékelte a bank, most szeretnék ezt a másik ingatlant eladni, így érdekelne, hogy lehet-e reáis gondolat, hogy ezt az ingatlant újra értékeltetjük és az értékelés alapján a még fennálló 8.100 ezer Ft-os hitel beleférjen ebbe az egy ingatlanba?

Köszönöm a segítségét
Üdvözlettel: Novák Annamária
kérdés: Novák Annamária 2015. 10. 03.  11:40 36
Szavazz a kérdésre!Szavazz a kérdésre!Szavazz a kérdésre!Szavazz a kérdésre!Szavazz a kérdésre!
Kedves Novák Annamária!
Először is megköszönöm, hogy hozzám fordult a kérdésével.
Véleményem szerint nem férne bele a másik ingatlanra bejegyzett teher, mert az értékeléskor általában a felújítás csak részben emel az ingatlan árán.
Az ingatlan értékét az ingatlan építés éve és a hely határozza meg a legnagyobb részt. A felújítások közül a szigetelés, a nyílászárócsere sokat nyom az értéken, de a vezetékcserék, a felújított fürdőszoba nem nagyon. Említette, hogy kér éve vették az ingatlant, az elmúlt két év alatt sem mentek fel -kivéve a fővárost-, az ingatlan árak jelentősen.

Köszönettel:

Rosta Szilvia
értékbecslő
Rosta Szilvia 2015. 10. 05. 11:13

Mennyiért áruljuk?

Kedves Szakértő!

El szeretném adni Piliscsabai lakóparkban lévő 54 nm-es 2 szobás lakásomat. Most fogják átadni a vasutat, ami majd jelentősen megemeli. Szeretném megkérdezni, hogy mennyiért megy nm-re egy 10 éve épült lakóparki 2.emeleti lakásnak a Pázmánykert szomszédságában?
Egyébként 1 éve vettem és azt olvastam, hogy aki 5 éven belül eladja annak adóznia kell, ha nem fekteti be a pénzt. Valamilyen szerződéssel el lehet-e kerülni azt, hogy adózzak az 1 évvel korábban vett ár és a mostani ár közötti összeg után?

Köszönettel: Ildi
kérdés: takimaci 2015. 08. 09.  20:12 35
Szavazz a kérdésre!Szavazz a kérdésre!Szavazz a kérdésre!Szavazz a kérdésre!Szavazz a kérdésre!
Kedves Ildi!

Először is köszönöm, hogy hozzám fordult kérdésével.
Azt, hogy mennyit ér a Piliscsabán vásárolt lakóparki lakása, akkor tudnám megmondani, ha küldene fényképeket és készítene egy teljes leírást az ingatlan helyiségeiről e-mailben.
A vasút átadása nem emeli automatikusan egy ingatlan értékét, sokkal inkább a megnövekedett kereslet.
Az adózást nem tudja elkerülni, mivel elkülönülten adózó tétel, ezért nem is lehet csökkenteni.

Köszönettel:

Rosta Szilvia
értékbecslő

Rosta Szilvia 2015. 10. 05. 12:56

szerelem

Szeretném megkérdezni, hogy az életemben leszek-e házas?
kérdés: zsaklynn 2015. 06. 26.  11:43 34
Szavazz a kérdésre!Szavazz a kérdésre!Szavazz a kérdésre!Szavazz a kérdésre!Szavazz a kérdésre!
Kedves Érdeklődő!

Szívesen válaszolnék, de sajnos nem én vagyok a megfelelő személy ez ügyben.
Értékbecslő tevékenységet folytatok.

Tisztelettel:
Rosta Szilvia
Rosta Szilvia 2015. 07. 03. 12:06

Ingatlan értéke

KEdves Szilvia!

A segítségét szeretném kérni. Házat szeretnénk venni Szigetújfaluban. 10 000 000 Ft a vételára. Vályogház, tégla toldással. Bruttó 150, nettó 125 négyzetméter körülbelül. konvektor és cserépkályha a fűtése. 7,5 milliót kéne fölvennünk, de nem tudom, értékelné-e a bank annyira, hogy fel tudjunk venni ennyi pénzt. A ház jó állapotban van, 3 szoba, nappali, fürdő zuhanyzóval és káddal, valamint wc és spejz van benne.
Ön szerint értékelné a bank legalább 10 millióra a házat?

Válaszát előre is köszönöm:
Snobel Krisztina
kérdés: goasokk 2014. 08. 19.  15:42 33
Szavazz a kérdésre!Szavazz a kérdésre!Szavazz a kérdésre!Szavazz a kérdésre!Szavazz a kérdésre!
Kedves Snobel Krisztina!
Először is megköszönöm, hogy hozzám fordult kérdésével. Amennyiben az adásvételi szerződésben 10.000.000,- Ft szerepel, bármennyire is értékes a ház, a bank sajnos a szerződésben szereplő ár fölé nem megy. A piaci ár 60 és 70 %-át szokták 100 %-nak venni a hitelezés során. Ez azt jelenti, ha a 10.000.000,- Ft-ot vennék alapul, akkor 6 vagy 7 millió forintnak fogják elfogadni. Tehát ettől többen nem adnak hitelt, ettől akkor eltérhetnek, ha másik ingatlant is tudnának fedezetül felajánlani.

Köszönettel:

Rosta szilvia
Rosta Szilvia 2014. 08. 29. 12:31

Mennyit ér a telek? 2.

Kedves Szilvia!

Köszönöm gyors válaszát!
A telek pontos földhivatali megnevezése, ami a tulajdoni lapon szerepel, az alábbi: jel mu. ág (kivett) min.o. kivett beépítetlen terület. A városon belül a vasútállomástól kb. 1 km távolságra van. A telek előtt víz, gáz, villany van. A csatorna éppen az elmúlt hónapokban került bevezetésre. A telket az egyik oldalról a Sápi-patak határolja.

Köszönöm segítségét!

Üdvözlettel:
Szilvia
kérdés: Sziszka761 2014. 01. 24.  09:39 32
Szavazz a kérdésre!Szavazz a kérdésre!Szavazz a kérdésre!Szavazz a kérdésre!Szavazz a kérdésre!
Kedves Szilvia!

Ez a telek településen belül egy építési telek. Közművesítés nélküli
1700 Ft/m2 árral lehet kiszámítani a piaci árát. Ez esetben 2.380.000,- Ft az értéke.

Köszönettel:

Rosta Szilvia
Rosta Szilvia 2014. 01. 24. 10:02

Mennyit ér a telek?

Kedves Szilvia!

Sülysáp belterületén van egy 1400 nm-es beépítetlen telkünk. Ennek az értékét szeretném megtudni.
Segítségét előre is köszönöm!

Üdvözlettel:
Szilvia
kérdés: Sziszka761 2014. 01. 20.  15:44 31
Szavazz a kérdésre!Szavazz a kérdésre!Szavazz a kérdésre!Szavazz a kérdésre!Szavazz a kérdésre!
Kedves Szilvia!

Először is megköszönöm, hogy hozzám fordult kérdésével. A telek értékének meghatározásához szeretnék még pár információt kérni. Mi a pontos földhivatali megnevezése a teleknek? településen belül hol helyezkedik el? Milyen közművek találhatók a telken?

Köszönettel:
Rosta Szilvia
Rosta Szilvia 2014. 01. 21. 09:27

Építési hitel értékbecslése

Kedves Szilvia!

Az lenne a kérdésem, hogy mi a gyakorlat manapság építési hitel értékbecslése esetén?
Budapesten (XVI. ker.) kívánunk építeni egy családi házat, amihez minimális önerőt tudunk befektetni. A telek már a tulajdonunkban van, így az fogja az önerő nagy részét képezni. Tudtunkkal a bank az értékbecslés alapján meghatározott forgalmi érték 80%-ig ad hitelt. A kérdés, hogy a kivitelezői szerződésben meghatározott bekerülési költség alapján számol-e az értékbecslő? Mi a gyakorlat, ennek hány százalékára értékelik az ingatlant?

Emma
kérdés: DilEmma 2013. 12. 17.  09:59 30
Szavazz a kérdésre!Szavazz a kérdésre!Szavazz a kérdésre!Szavazz a kérdésre!Szavazz a kérdésre!
Kedves Emma!

Először is megköszönöm, hogy hozzám fordult kérdésével. Elnézést kérek a késedelmes válaszért, de technikai akadályok merültek fel. Az értékbecslő figyelembe veszi a bekerülési költséget. Általában a bekerülési költségnek x %-át fogja a pénzintézet 100 %-nak venni. Bankja válogatja, eltérnek egymástól, van amelyik a 70 %-ot- van olyan is amelyik a 60 %-ot veszi 100 %-nak. Természetesen nézik azt is, hogy hol épül meg az ingatlan. Mennyire értékes helyen. Budapesten a XVI. kerület jó helynek számít ingatlanpiaci szempontból.
Remélem tudtam segíteni.
köszönettel:
Rosta Szilvia
Rosta Szilvia 2014. 01. 21. 09:35

Személyre szabott horoszkóp ingyen!

Add meg a születésed időpontját!

Év: Hó: Nap:

óra perc mp

vagy napszakot:

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Top 3 olvasnivaló

Ezért az 5 dologért érdemes a baloldalon aludni - Te milyen pózban alszol?

Ezért az 5 dologért érdemes a baloldalon aludni - Te milyen pózban alszol?

Mindenkinek más alvási póz kényelmes – lehet aludni hason, háton, illetve a jobb és baloldalon egyaránt. Ám azt tudtad, hogy mindegyik póz kihatással van az egészségre? Például, aki légúti problémákkal küzd, annak egyáltalán nem javasolt a háton alvás, akinek pedig emésztési gondjai vannak, csak ront a helyzetén, ha a jobb oldalán alszik. Szóval, hogyan is kell akkor aludni?

Tovább »
Nem mindenki képes megoldani ezt a két feladvány!

Nem mindenki képes megoldani ezt a két feladvány!

Még a zseniket is átejtheti ez a két igen trükkös, első látásra gyerekeknek való feladvány. Úgyhogy, ne bízd el magad, de azért ne is gondold esélytelennek azt, hogy képes vagy megválaszolni őket! Állj hozzájuk egészséges önbizalommal és szánj egy kis időt arra, hogy ma is megmozgasd az agytekervényeidet és cserébe a siker lehet a jutalmad!

Tovább »
A varázserdők misztikus üzenete neked - Képes személyiségteszt

A varázserdők misztikus üzenete neked - Képes személyiségteszt

Wass Albert szerint, ha jó füled van és érted az erdő nyelvét, akkor meghallhatod azokat a csodaszép meséket, amiket a forrás, a csermely, a patak tündére elmond ilyenkor a fáknak. Szeretnéd tudni, hogy rólad mit mesél az erdő? Olvass tovább és kiderül.

Tovább »

Kalkulátor

Zsírégető kisokos

Edd magad karcsúra! Nem is hinnéd, milyen sok táplálékfajta létezik, amelyet bármilyen mennyiségben fogyaszthatsz, és mégis zsírt égetsz, fogysz vele. Kisokosunk segítségével kikalkulálhatod, mi a legjobb a számodra.

Még több kalkulátor »

Szakértők

Bányász Imréné Marika Villő

Feng Shui Tanácsadó

Kérdezz! »
Összes szakértő »
Bányász Imréné Marika Villő

Társkereső

Társkereső
Horváth Mária Eva Erika Éva Mária 
Társkereső
Ferenc Antal Attila Preky69 Gyula 

Még több társkereső »

Női Portál oldaltérkép