REJTÉLY-MISZTIKA

Hátborzongató hírek - Tudósok olyan férgeket fedeztek fel, amelyek megmenthetik a bolygónkat

Minden évben 2 millió műanyag zacskót használunk el világszerte. Nem nehéz elképzelni az évek során felhalmozódó műanyagkupacokat. A tudósok igyekeznek megoldást találni a problémára, és a kormányok kvótákat vezetnek be a műanyag használatára. Mindazonáltal ez a probléma egyre rosszabb. De úgy tűnik, egy féreg segítségével változást érhetünk el. Ez a váratlan felfedezés arra ösztönözte a tudósokat, hogy kutatást végezzenek, és pozitív eredményeket kaptak.

Ez a féreg, amely segíthet nekünk a műanyag szemetek elleni küzdelemben, valójában a nagy viaszmoly hernyója. Még akár te is beszerezheted egy állatboltban, mivel gyíkeledelnek számít. A féreg szintén hasznos állatkísérletekben, mivel egyes kísérletekben az emlősöket helyettesítheti. És, ahogy már tudjuk, a közelmúltban hasznosnak bizonyultak a bolygó pusztulásának megakadályozásában.

A tényt, hogy a hernyó megemésztheti a műanyagot, véletlenül fedezték fel. Federica Bertocchini professzor, aki hobbi méhész, és jó pár nagy viaszmoly hernyót helyezett el egy műanyag zacskóba, majd egy kicsit később észrevette, hogy apró lyukak vannak a szatyron. Más tudósokkal, Paolo Bombellivel és Christopher J. Howe-vel együtt úgy döntött, hogy a műanyag zacskó incidensén alapuló kutatást végez 100 féreg segítségével.

A férgeket műanyag bevásárló táskákba helyezték, és 40 perc után lyukak jelentek meg a szatyrokon. 12 óra elteltével a műanyag tömege 92 mg-mal csökkent. Annak érdekében, hogy biztosra menjenek, hogy a férgek ténylegesen lebontják a műanyag kémiai kötéseit, és nemcsak letépik, a tudósoknak be kellett zúzniuk néhány férget és akkor látták meg, hogy valóban elfogyasztották a műanyagot.

A feltételezéseik szerint a titok nyitja egy molekula vagy enzim, amit megpróbálnak izolálni. Ezután ezt az enzimet nagyobb mennyiségben állíthatnák elő és a műanyag szemét lebontására használhatnák.

Miután a kutatók megértették, mi az enzim, és hogyan történik az emésztési folyamat a férgekben, egy lépéssel közelebb kerültek a műanyagszemét problémájának megoldásához.

Szólj hozzá Te is !

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL