REJTÉLY-MISZTIKA

Ennek a 6 rejtélyes eltűnésnek a történetén nőtt fel több generáció is - Máig megoldatlanok!

Nagyon régi, máig megoldatlan esetek. Már a maguk idejében is óriási port kavartak és azóta sem csökkent a lelkesedés irántuk és ugyanolyan lázasan mesélik a szülők a gyerekeiknek és egymásnak a barátok, mert még mindig felettébb hátborzongatóak. Rengeteg elmélet született a megoldásukra, de bizonyíték híján továbbra is csak rejtélyes, de megtörtént esetek, amiket a fiatalságnak lehet mesélni.

Máig nem derült fény erre a 6 rejtélyes esetre:

1. A világítótorony-felügyelők eltűnése

A skót szigeten található Eilean Mor világítótorony 3 felnőtt férfi eltűnésének titokzatos történetéről ismert. 1900-ban történt, amikor a világítótorony főfigyelője, Joseph Moore, búcsút mondott munkatársainak, és elment a Breasclete partra. Így december 5-én egyedül maradt a szigeten Marshall Thomas, a második asszisztens, James Ducat és az ő asszisztense, Donald McArthur.

10 nappal később a Breasclete állomás értesítést kapott az Archtor hajó legénységétől. A tengerészek arról számoltak be, hogy a világítótoronynak nincs fénye, és ez ellentétes a szabályzattal. De ezenkívül nem volt más, komoly oka annak, hogy valaki a szigetre menjen és ellenőrizze, hogy minden rendben van-e.

Július 26-án Joseph Moore erős vihar után érkezett a szigetre, és nem talált senkit a világítótoronyban. Az ajtók és ablakok zárva voltak, a világítótorony személyzetének esőkabátjai a helyükön lógtak, a lámpák felemelkedtek, de az órák nem mozdultak.

A rendet megbontotta az, hogy a vacsoraasztal fejjel lefelé volt. A férfiakat nem találták a szobák egyikében sem, de Moore biztos volt benne, hogy az alkalmazottai nem egyszerre hagyták el a világítótornyot, mert tiltotta a szabályzat, és a férfiak is tapasztaltak és felelősségteljesek voltak.

A vizsgálati folyamat során minden apró szigetet megvizsgáltak, de nem találtak nyomokat, ami Thomas Marshallhoz, James Ducathoz vagy Donald McArthurhoz vezetne. Sok elmélet létezik ezzel kapcsolatban: gonosz szellemek, idegenek és még fantasztikusan óriási madarak.

A vizsgálat azonban egy prózaiabb változathoz kapcsolódik: feltehetően a közelgő vihar előtt a férfiak a sziklákra mentek, hogy megjavítsák a berendezést, de hirtelen nagy hullámok elsodorták őket, amely nem voltak ritka esemény ezen a területen.
 

Szólj hozzá Te is !
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL