REJTÉLY-MISZTIKA

6 hátborzongató prófécia, ami valóság lett

Ősi jósok, látnokok - vannak, akik hisznek jövendöléseikben, de akad számtalan kétkedő is. Ezeknek a prófétáknak sokszor nincs közvetlen kapcsolatuk a tragédiával, amelyet előre meglátnak – mégis, látomásaik, megérzéseik rendre megvalósulnak. Az emberiség jövőjére vonatkozó jóslatok sokak szerint beteljesültek, illetve beteljesülnek a mai napig is.

.

Morgan Robertson és a valóra vált fikció

A legérdekesebb jóslat minden bizonnyal a Titanic, a hatalmas óceánjáró sorsára vonatkozott, amely rögtön az első útján elsüllyedt, és rengeteg emberáldozatot követelt. 1898-ban egy megélhetési gondokkal küzdő író, bizonyos Morgan Robertson az egyik könyvében hihetetlen pontossággal jósolta meg a katasztrófát. Az ő történetében egy 70000 tonnás hajó szerepelt, amely a világ legbiztonságosabb hajója volt, és első útján jéghegynek ütközött az Atlanti-óceánon. Az írás szerint a 2500 utas többsége odaveszett, mivel rettentően kevés mentőcsónak állt rendelkezésre a hajón – kevesebb, mint a fele annak, amennyivel meg lehetett volna menteni az emberek életét.

1912. április 14-én bekövetkezett a valódi tragédia, amikor a 66000 tonnás Titanic első útján szelte át az Atlanti-óceánt. A hajó jéghegynek ütközött, és elsüllyedt. Ahogyan a regényben szereplő hajó esetében, a Titanicon sem volt elegendő mentőcsónak, ezért a tragédia rengeteg ember életébe került. A fedélzeten lévő 2224 ember közül 1513 veszett oda a jeges vízben. A rejtélyben az a legfurcsább, hogy Morgan Robertson még a hajó nevében sem tévedett sokat: az általa írt hajó neve Titán volt.

Szólj hozzá Te is !

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL