KÖZÉRZET

Próbáld ki cukor nélkül!

Szerző:
Szabó Anna
A cukrot sokan fehér méregnek is hívják, hiszen megannyi bajt okoz szervezetünknek. Többek között kellemetlen zsírpárnák formájában rakódik le testünk különböző pontjain. Szervezetünknek szüksége van szénhidrátra, de a cukrot akár teljesen is el lehet hagyni.

 

Ezt a diétát nem könnyű betartani, csak azoknak ajánljuk, akik nagyon elszántak, vagy más módszerekkel nem sikerült eredményesen lefogyniuk. A túlzott cukorfogyasztás egyáltalán nem egészséges, de annak teljes megvonása annak ellenére, hogy valóban nincs rá szükségünk, nem mindenkinek sikerül. Főleg az édesszájú embereknek okozhat gondot. Nekik a fokozatosság elvét ajánljuk figyelmükbe, és a teljes életmódváltást. A gyümölcsökben található gyümölcscukorral maximálisan fedezni lehet szervezetünk szükségletét, de aki már nagyon hozzászokott a cukorfogyasztáshoz, azok először cseréljék le a finomított cukrot barna, vagy gyümölcscukorra, vagy álljanak át a méz használatára. Ha sikerült megszokniuk a változtatást, akkor második lépésben el lehet kezdeni a cukor mennyiségének a csökkentését, majd jöhet annak teljes elhagyása.


Mitől működik?


Mivel a kúra első két hónapjában nagyon le kell csökkenteni a cukorfogyasztást, csökken a hasnyálmirigy inzulintermelése, ezért a szervezet a zsírok lebontásával kompenzálja a hiányzó kalóriákat. A módszer nem terheli meg a szervezetet, és nem él a koplalás eszközével. Mivel tartalmazza a szervezet számára szükséges összes vitamint és ásványi anyagot, ezért hosszú távon is alkalmazható. Mivel az étrend sok tojás fogyasztását ajánlja, a magas koleszterinszinttel rendelkezők óvatosan kezdjenek hozzá, és kérjék ki orvosuk véleményét.


A módszer lényege


A diéta során nem kell számolgatni a kalóriákat és a tápanyag-értékeket, egyszerűen szinte teljesen ki kell iktatni a cukor fogyasztását az étrendünkből. Ezen kívül akkor ehetünk, amikor csak éhesek vagyunk, természetesen kerülve a nassolást és a dőzsölést. Figyeljünk szervezetünk jelzéseire, és aszerint étkezzünk, hogy egyensúlyban tartsuk annak energiaforgalmát.


Étrend


Reggel, ébredés után mindig igyunk meg egy pohár vizet, ami segít a szervezet méregtelenítésében.

Reggeli
Mindig tartalmazzon tejet vagy tejterméket, gyümölcsöt és teljes kiőrlésű kenyeret. A tea vagy kávé megengedett, de csak cukor nélkül, vagy legfeljebb édesítőszerrel.

Ebéd
Sós, vagy édes karakterű is lehet. Sós változatban ehetünk tojást, sovány csirkemellet, sonkát, zöldköretet, főzeléket és leveseket, kevés zsiradékkal elkészítve. Édes változatban együnk gyümölcsöket, tejtermékféléket, gyümölcsleveseket és mártásokat.

Vacsora
Kenyérfélét délután már egyáltalán nem fogyaszthatunk. Együnk inkább rizst, tésztát, vagy burgonyát, ha szénhidrátra vágyunk, de inkább fogyasszunk sovány húsokat és zöldségféléket.


Ha napközben édes ízre vágyunk, a diéta alatt soha ne együnk édességet, vagy süteményt, kizárólag gyümölcsöt.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL