SZÉPSÉG

Gyümölcsözön a szépségért

Szerző:
Szabó Anna
Használd ki a gyümölcsökben rejlő szépítő erőt! Összeállításunkban megismerheted jótékony hatásukat, bemutatunk otthon elkészíthető praktikus krémeket, de készen kapható, flakonba zárt változataikkal is találkozhatsz!


Avokádó

Az avokádó kiválóan hidratálja a száraz hajat és bőrt. E-vitaminban és tápláló olajokban gazdag, az olaj könnyen felszívódik a bőrben.

Az avokádós hajpakolás különösen népszerű Latin-Amerikában, ahol e gyümölcs mindenütt megterem, és alapélelmiszernek számít.

S.k. hajmaszk
Ha hajad fakó és töredezett, próbáld ki ezt a mélyápoló pakolást. Pürésítsünk egy érett avokádót, keverj bele egy tojássárgáját és két teáskanál olívaolajat.

Masszírozd a nedves hajba, húzz zuhanysapkát, és hagyd hatni 15 perctől akár egy óráig. Öblítsd le, majd moss hajat samponnal és balzsammal.

Tipp: Garnier Natural sampon avokádóval és karitéval, a sérült, töredezett hajért

 

Citrom

A citrom a pikkelyesen száraz könyök és térd kitűnő hámlasztója. Illata frissít és felpezsdít, fürdőolajokba és gélekbe keverve élénkítő hatású. A citromlé erőteljesen reagál a napfényre, így nyáron a hajat is szépen csillogóvá teszi.

A „citrus limont” Nagy Sándor korában „aranyalmaként” ismerték, és királyi ajándéknak számított. Az ókori Egyiptomban ételmérgezések kezelésére használták. Az ókori Rómában pedig, ahol a szőke haj áhított dísz volt, a nők citromlével ápolták hajukat. XIV. Lajos király udvarában a nők ajkukat citromszeletekkel pirosították, és testük illatosítására citromos kölnit használtak.

S.k. arcmaszk zsíros bőrre
Vágj félbe egy citromot. Egyik feléből vájj ki annyi gyümölcshúst, hogy beleférjen egy tojássárgája. Tedd bele a sárgáját, és éjjelre rakd hűtőszekrénybe. Reggel kend a citromos sárgáját az arcodra, a szem környékét kihagyva. 10-15 perc után mosd le meleg vízzel.

 

Csonthéjasok olaja

A diófélékből származó olaj nem irritáló, dús, tápláló és hidratáló hatású, kifejezetten a száraz vagy érzékeny bőr ápolására használják. Brazíliában, a falatnyi tangák hazájában a nők testápolóként, illetve gyantázás után a bőr nyugtatására használnak dióolajat. A növényi zsiradék fedőréteget képez a bőrön, és segít visszaállítani a szőrtelenítéssel elveszett védőréteget. A édesmandula-olaj kiválóan felszívódik, magában és más anyagok hordozóolajaként is használható.

Az amazóniai esőerdő Brazíliában számos vitamindús diófélét kínál. Ezek nemcsak a lakosság étrendjében foglalnak el fontos szerepet, de segítenek a szépségápolásban is. A cupuacuvaj (brazil dióféle olaja) és a babassuolaj gyulladásgátló hatású, és ápolja az irritált bőrt.

S.k. bőrpuhító vaj
Tegyél egy kis dióvajat vagy dióolajat tenyeredbe, és ha tested melegétől megpuhult, masszírozd a bőrödbe.

 

Málna

Elsősorban magas C-vitamin, antioxidáns és Omega-3 zsírsav tartalma miatt kedvelik az egészséges életmód hívei. De ha jobban belegondolsz, e tulajdonságai miatt a szépségápolásban is kiváló segítséged lehet.

A málna népies neve: „himpér”, a német Himbeere szóból ered, ami boldogasszony csipkéjét jelenti. Ez az eredetileg a hegyvidékeken őshonos, vadon élő növény elsősorban a ráncok kialakulása ellen, illetve a bőr felfrissítésére lehet kiváló társad.

Tipp: AVON Naturals Friss málna kollekció testápolóval, tusfürdővel és testpermettel a hidratált és kondicionált bőrért

 

Papaja

A papaja a világ minden trópusi vidékén megterem, porrá őrölve aprcapkolás készül belőle a bőr táplálására és hidratálására. A papain nevű enzim lehámlasztja a durva, fakó, elhalt bőrt, és egyenletessé teszi az arcszínt.

Antioxidáns hatású A- és C-vitamint is tartalmaz, ezért ápolja a károsodott bőrt, és legyőzi a szabad gyököket. Idősödő vagy zsíros bőrre, felnőttkori pattanások esetén is jó hatású.

S.k. fiatalító arcpakolás
Vágj szeletekre egy negyed papaját, és tegyed a mixerbe ¼ csésze joghurttal. A keveréket finoman masszírozd a megtisztított arcbőrre. Hagyd hatni tíz percig, majd mosd le meleg vízzel.

Tipp: Garnier Natural sampon mangóval és tiaré virággal, a selymes tapintású, lágy esésű hajért

 

 

Szőlő

A szőlő magja, héja és húsa tápláló, fiatalító hatású, mert sok linolsavat és erős antioxidáns tulajdonságú polifenolt tartalmaz. Ha bort iszol, arcod kipirul, mert a polifenolok serkentik a vérellátást. Külsőleg alkalmazva a szőlőmagkivonat javítja a vérellátást, így ápolja és táplálja a bőrt. A vörösborban található tannin az összehúzó hatású tonikok hatóanyaga, elmulasztja a szemhéj duzzanatát. A szőlő egyetlen része sem vész kárba. Magját, húsát és héját kipréselik, hatóanyagaik krémek formájában selymessé, üdévé teszik a bőrt, késleltetik a ráncok kialakulását.

Franciaországban már évszázadokkal ezelőtt ismert volt, hogy a borászok, és a szüretelők keze a legpuhább. De mostanáig senki nem tudta, miért! A francia gyógyfürdőkben és a Kalifornia északi részén található borvidékeken, Napa és Sonoma megyében a kozmetikai kezelések között a friss szőlő testmasszázs is szerepel.

S.k. szemkörnyékápoló
A szőlőmagolaj nagyobb szupermarketekben és csemegeboltokban kapható. Nagyon könnyű, gyorsan felszívódik, szinte szagtalan, antioxidáns hatású. Gyűrűsujjaddal simíts a szemed alá. Kiváló hidratáló, sminklemosó, és eltünteti a száj környéki apró ráncokat is.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL