ANGYALISKOLA

A tevékeny szeretet

Szerző:
Szabó Anna
Az angyalokról mindenkinek a feltétel nélküli szeretet jut eszébe, és ez így is van rendjén, de vajon mi a helyzet velünk? Mennyit tanultunk az angyaloktól? Mennyire tudunk szeretni?

 

Minden angyal a sorok között valójában a szeretet üzenetét közvetíti. Az angyalok elsősorban azt a szeretetet jelképezik, amelyet Isten a teremtményei iránt táplál, és egy harmonikus világban ez a szeretet a teremtett lényektől visszasugárzik a forráshoz. A szeretet minden falat ledönt, bár egyáltalán nem tudjuk megfogalmazni, hogy miből is áll. Végtelensége és tisztasága ésszel fel nem fogható, de ettől még minden ember képes a szeretetét végtelen gazdagsággal önteni a világra, és benne mindazokra, akikkel csak dolga van. Isten olyan képességgel ruházott fel bennünket, amelyek segítségével átléphetünk a fizikai sík határain. A szeretet egy olyan erő, amivel érdemes nap, mint nap élni. A lehető legtöbbször átélni és megélni, hiszen ez a boldogságunk alapja.

A tevékeny szeretet

A szeretet egy érzés, amit meg kell tanulnunk kimutatni. Hiába szeretünk valakit, ha nem mutatjuk ki, nem hozzuk a tudomására, akkor mit sem ér az érzés. A szeretet megnyilvánulhat olyan apróságokban, mint egy mosoly, kedves szó, de a szeretet sokszor cselekvésre is sarkall. A szeretet egy olyan erő, ami mozgásba hozza a dolgokat.

1. A család

Kezdetnek mutassuk ki szerető gondoskodásunkat a családtagjaink és a közeli barátaink, majd a távolabbi ismerőseink irányába. Még az egészen egyszerű gesztusok is a szeretet szimbólumaivá válhatnak. Nem a nagy dolgok számítanak, sokszor épp az apró figyelmességek okozzák a legnagyobb örömet a másiknak. Keressük a kapcsolatot a családtagjainkkal, hallgassuk meg őket, figyeljünk jobban oda azokra, akikkel élünk. A barátaink is legalább olyan sok figyelmet érdemelnek, hiszen ők a mi választott családunk, akikre mindenben számíthatunk. Hívjuk Hamalielt, a családi élet angyalát, hogy segítségünkre legyen ebben.

2. A természet

A természet az anyaföld, ami mindannyiunk közös otthona. Éppen ezért felelősséggel tartozunk érte. A fentiekhez hasonlóan természeti környezetünknek is ajánljuk fel törődésünket: csökkentsük a háztartási szemét mennyiségét az otthonunkban, szelektív módon gyűjtsük a hulladékot, üljünk ritkábban autóba, vagy egyszerűen vegyük fel a szemetet az utcán. Kérjük ehhez Carviel angyal segítségét, aki fenn lakozik a fejedelemségek között, és vigyáz a teremtés rendjére.

3. Őrangyalunk

Ne felejtsünk el időnként szeretetteljes gondolatokat küldeni az őrangyalunknak! Bár ők nem igénylik, hiszen feltétel nélkül szeretnek bennünket, de ezzel erősíthetjük a közöttünk lévő köteléket.

4. Feltétel nélkül

Könnyű azokkal törődni, akiket szeretünk, de próbáljunk meg olyasvalakit figyelemben részesíteni, aki közömbös velünk, sőt akit egyáltalán nem kedvelünk. Amikor egy ellenségünk felé fordulunk szeretettel, az alapjaiban fogja megrengetni mindkettőnk életét. A feltétel nélküli szeretettnek komoly karmikus előnyei is vannak. Érdemes kipróbálni!

 


 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL