ANGYALISKOLA

Ne vessz el az angyalokról szóló információözönben

Szerző:
Szabó Anna
Manapság teljesen elárasztanak bennünket az angyalokról szóló könyvek, bennük a rengeteg tudnivalóval és definícióval. Ebben az információözönben nem könnyű kiigazodni.

 

Nem árt észben tartani, hogy az angeológia a mai formájában ugyan kapcsolódik a világvallások tanaihoz, de eredetileg az intézményes egyházak hatókörén kívül fejlődött ki. A modern angyaltant a New Age mozgalom keretein belül helyezhetjük el, ahol az egyénnek jóval nagyobb szabadsága van eldönteni, hogy melyik egyéni igényeihez illeszkedő spirituális ösvényt kövesse, a meditáció vagy a rituálé milyen formáját válassza.

Az angyalok nem kabalababák

Nem minden ember számára bizonyul eredményesnek ugyanaz az elméleti vagy gyakorlati módszer. Kövesd a megérzéseidet, és szellemi útkeresésed során mindvégig próbáld megőrizni a tisztelet és áhítat érzését. Az angyalok nem kabalababák, vagy jó tündérek, akik minden kívánságunkat teljesítik. Ők az isteni hatalom és teremtőerő küldöttei, ezért nem árt tartózkodni az olyan praktikáktól, melyekkel a hétköznapok szintjére húznánk le őket. Először is el kell döntenünk, milyennek képzeljük az angyalokat. Egyesek az irodalomban vagy képzőművészetben megjelenő angyalokat kedvelik, például a reneszánsz műalkotások díszes alakjait. De választhatunk egy némileg absztraktabb megközelítést is. Ekkor az angyalokat tiszta isteni minőségként fogjuk fel, akik csak nyitott, intuitív elmével rendelkező személyeknek nyilvánítják meg magukat. Azonban fontos, hogy ne ragaszkodjunk túlságosan egy meghatározott elképzeléshez, mert ha megtörténik a találkozás, lehet, hogy valami egészen más formában mutatkoznak meg előttünk, mint azt vártuk.

Lelki ráhangolódás

Az angyalokkal való találkozáshoz való szellemi-lelki fogékonyság eléréséhez először készítsük elő azt a helyiséget, ahol az angyalunkkal szeretnénk találkozni: takarítsunk ki, tegyünk rendet, és egy pár illatos gyertyát is elhelyezhetünk a szobában. Ezek az előkészületek igen hasznosak, no nem azért, mert „vendégünk” majd észreveszi mindezt, hanem mert egyfajta rituáléként segítenek nekünk a lelki ráhangolódásra. Ha különleges tárgyakat szeretnénk a szobába tenni, ne feledjük, hogy ezek csak számunkra bírnak jelentőséggel, mivel az angyalokat nem tudjuk magunkhoz csalogatni, vagy csapdába ejteni. A saját elménk támasztotta akadályok leküzdésére kell helyeznünk a hangsúlyt, nem pedig az efféle dolgokon mesterkedni.

A lelki gátak megszüntetése

Természetesen minden ember sajátos pszichológiai beállítottsággal rendelkezik, de ettől még léteznek bizonyos mentális gátak az angyali jelenésekkel kapcsolatban. Meg kell tanulnunk elűzni a hitetlenségünket, fel kell függesztenünk az elvárásainkat, türelmesnek kell lennünk, le kell mondanunk az irányításról, és meg kell szabadulnunk a negatív gondolatainktól. Vannak olyan spirituális gyakorlatok, amelyekkel megkoronázhatjuk a felkészülési folyamatot, elcsendesíthetjük az elménket, és emelkedettebbé tehetjük a várakozás pillanatát. Jó módszer lehet, ha hangosan elmondunk egy imát. Választhatunk bármilyen, akár saját magunk által írt szöveget. Ima után tanácsos néhány percig csendben meditálni. A meditáció nagyon fontos szerepet játszik az angyali találkozásokban.

 


 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL