FÉSZEK

Dobd ki a régit, vonzd be a spirituális energiát!

Szerző:
Szabó Anna
Az aktív alkotómunkához sok dolog együttes megléte kell. Biztos te is tapasztaltad már, ha sok apró dolog vesz körül, nehéz koncentrálnod. Többek között ennek okát is kutattuk, amikor a Feng Shuit hívtuk segítségül.


Lomtalanítás a kreativitásért

A kreativitásunk kibontakozásának elősegítésekor az egyik célunk az, hogy megvalósítsuk a csi minél harmonikusabb áramlását az otthonunkban, és igyekezzünk megakadályozni a pangását, ugyanis az a kreativitás halála.

Például a felesleges tárgyak garantáltan lelassítják a csit. A túl sok kacat akadályozza a mozgását, így veszít a lendületéből. Ugyanakkor a kacat kapaszkodik az energiába, és sokáig ugyanazon a helyen tartja, így a szobában zsúfolt érzet alakul ki, ahol nehezebb előrelépni és új dolgokba fogni. Aki felesleges holmikkal teli lakásban él, úgy érezheti, hogy számára minden nap küzdelem, beleragad a megszokott kerékvágásba, és teljesen elvágja magát a kreativitástól.

Azért, hogy ezt elkerüld, rendezz tavaszi nagytakarítást. Vegyél ki mindent a helyéről, és takarítsd ki a sötét sarkokat is, felpezsdítve az eddig ott nyugvó csit.

Szerezz be nagy kartondobozokat, és írd mindegyikre a mai dátumot, és az alábbiak egyikét: „Tartós tárolásra”, „Kidobandó”, „Függőben”.
Amiről úgy véled, hogy mostanában nem lesz szükséged, tegyél a „Tartós tárolásra” dobozba. Olyan tárgyak kerüljenek ide, amelyeket nem szándékozol kidobni, de a közeljövőben biztosan nem kell előkeresned őket (például régi bankszámlakivonatok).

Fogd a „Kidobandó” dobozt, és tegyél bele mindent, ami már csak történelemnek számít az életedben – olyan történelemnek amelyet magad mögött szeretnél végre tudni.

Ezután vegyed a „Függőben” feliratú dobozt, és tegyed bele azokat a holmikat, amelyek most csak a csit akadályozzák, viszont még nem tudod, hogy lenne-e szíved megválni tőlük.

Egy hónap múlva szabadulj meg azoktól a tárgyaktól, amelyeke a „Kidobandó” feliratú dobozból egyszer sem hiányoznak. A másik két dobozt még egy hónapig tartsd meg, majd vizsgáld át a tartalmukat, hátha akad köztük, ami áthelyezhető a „Függőben” dobozból a „Tartós tárolásra” dobozba. Figyeld meg, miként érezed magadat, ha arra gondolsz, hogy megválsz a „Függőben” doboz tartalmától.

 

Ápold a spirituális énedet!

Ha az otthonodban megfelelő a csi, ez segíthet kapcsolatba lépned a legmélyebb spirituális energiáddal, amely a csakráidban áramlik. Hasonlóképpen a legmélyebb energiáddal kapcsolatba lépve kisugározhatod az otthonodra is, így olyan csivel töltöd meg a lakást, amelyik segít hazatérve azonnal a spirituális énedre hangolódnod.

A meditáció és az ima természetes módja annak, hogy ezzel az energiával töltsd fel a lakóteredet. A folyamatot azonban aktívvá is teheted oly módon, hogy mozgással is együtt járó gyakorlatokat végzel, igaz, ezek nagyobb teret igényelnek a lakásban.

 

A spiritualitásunk megélésére szolgáló hely megteremtése

A spirituális energiád nem csupán a testedet, hanem a körülötte lévő energiamezőt is kitölti. A külső csi kapcsolatba lép annak a környezetnek az energiájával, ahol gondolkodunk, ami azt eredményezi, hogy a bennünket körülvevő atmoszféra könnyebbé vagy éppenséggel nehezebbé teszi a kapcsolatot a spirituális énünkkel. Az alábbiakban bemutatunk néhány ötletet arra, hogyan hozz létre a spiritualitásod megélésére a legkedvezőbb helyet.

A spiritualitás megéléséhez és az elmédet minden kínálkozó lehetőséget felhasználó kiterjesztéséhez szabad térre van szükség a fejed körül. A túl kicsi, túl sok bútort tartalmazó szobában a mentális energiád korlátok közé szorul, és nem tud elég messze nyúlni spirituális ihletért anélkül, hogy ne ütközne idegen erőkbe.

Ne feledd, hogy a körülötted található csinek tisztának kell lennie, és igyekezz elkerülni a pangó energiák felvételét, ez ugyanis gátolja spiritualitásod kibontakozását! Hasonló a helyzet, ha a csi kimerült és megrekedt egy helyen – ekkor is nehezebb lesz meglelned azt a tisztaságot, amelyik a lelkiség megéléséhez szükséges.

Tartsd észben, hogy a napfényben fürdő és gyakran szellőztetett szoba önmagában is rendelkezik friss, természetes csivel. Az ilyen helyiségben könnyebb a spirituális éneddel kapcsolatot teremteni. Szellőztess legalább naponta, hogy a meglévő csi egy része frissre cserélődhessen. Ezáltal kissé üresebbnek, szabadabbnak érezed magadat, ami segít kapcsolatba lépni a spirituális éneddel.

Szintén fontos megjegyezni, hogy a szobában uralkodó energia megtisztításának a nagytakarítás a leggyorsabb és leglátványosabb módja. Már maga a folyamat is segít az energiáink tisztításában, így hamarabb megélhetjük a vágyott belső tisztaságot.

Nagytakarítás közben igyekezz megszabadulni minden felesleges holmitól, kacattól. A túl sok tárgy akadályozza a csi áramlását, így nehezebb az energiát frissen tartani. A nagyobb szabad tér viszont segít a csi szétterjesztésében és a pangás megakadályozásában.

A csi függőlegesebb áramlását magas növényekkel segítheted elő, így ebben a szobában könnyebben kapcsolatba léphetsz a mennyekkel.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL